Om VinoSapien


VinoSapien är en källa där passion, kunskap, glädje och nyfikenhet om vinets underbara värld bubblar fram.

Passionen och glädjen grundar sig dels på vinets fantastiska förmåga att kunna uttrycka sitt ursprung och dels dess förmåga att sprida värme och välmående i samband med rimlig konsumtion. Egentligen är VinoSapien en hyllning till de tusentals odlare och producenter som dagligen ger sitt yttersta för att vi slutligen ska kunna avnjuta deras produkter.

VinoSapien är också en enorm kunskapstillgång som är insamlad under många års troget resande, provande, spottande och naturligtvis drickande genom världens vinregioner.

I vinets värld lönar det sig inte att slå sig till ro, utan en stor mängd nyfikenhet behövs för att hålla lågan brinnande. VinoSapien syftar till att skapa denna nyfikenhet hos er läsare. Det finns ofantligt mycket mer än Chardonnay och Cabernet Sauvignon!!

VinoSapien erbjuder er en resa i de allra flesta av världens vinregioner. Ingen är för stor och ingen för liten. I samband med att en vinregion presenteras får man också ta del av vilka druvsorter som odlas där, vilka årgångar man ska satsa på, vilka producenter (både stora och små) som gäller och naturligt vis vilka appellationer en viss region ståtar med. Allt presenterat på ett strukturerat och överblickbart sätt! Glömde vi nämna att länkar, bra vingårdar och artiklar också finns samlade kring en specifik vinregion?

Eftersom nya vinregioner och appellationer tillkommer kontinuerligt, växer naturligtvis VinoSapien i samma takt.

Är man intresserad av druvsorter finns här mer än 400 presenterade. Räknar man in alla synonymer är siffran närmare 700. Dessa kompletteras naturligtvis kontinuerligt.

Eftersom nästan all information om vinets underbara värld är samlad på VinoSapien är steget inte långt till att erbjuda er servicen att hålla koll på era samtliga viner. VinoSapien erbjuder er en (eller flera) vinkällare online. Här kan ni lägga upp samtliga era viner (antalet platser ni har de på är obegränsat), ni kan därefter sortera era viner på druvsort, producent, appellation (eller land eller vinregion…). Var ni köpte vinet, när ni köpte det och när det bör drickas är naturligtvis relevant information som också lagras.

Självklart kan man skapa sina egna vinprovningsnoteringar. Det är lika strukturerat som er vinkällare. Vi hjälper er att hålla koll på samtliga viner ni provat från ett land/region, var ni provade det, när ni provade vinet och naturligtvis era noteringar (utseende, doft, smak, matchande maträtt och en sammanfattning).

För att kunna hantera all denna information krävs en trygg applikation i botten som gör att informationen presenteras på ett strukturerat och överblickbart sätt. Det är detta vi tar betalt för.