Senaste tyckeriet Madeira

Madeira är både en fantastiskt ö en bra bit ut i Atlanten och ett antal olika fantastiska viner. Oftast talar man om Madeira som en vintyp, vilket är både rätt och fel. Rätt eftersom vinet kommer från Madeira och är framställt på ett speciellt sätt. Fel eftersom Madeira kommer i flera vitt skilda skepnader.

Fler skriverier

Dagens vin - 2008 - Thibault Liger-Belair - Aloxe-Corton Premier Cru AOC - La Toppe au Vert (France - Bourgogne - Côte de Beaune)
 

Bra utveckling. Gillar årgången allt mer. Den här är absolut ok att tuta nu. Växer kanske till sig ett snäpp, men tillräckligt angenäm att tillbringa en kväll med. Bra typicitet. Inte stort. Två kvar. Drickes inom 3 år. (vs2400 2015-12-26 Hemma)

Fler omskrivna viner plus

Dagens vinregion - Eden Valley

Under rubriken Dagen vinregion döljer sig inte bara kändisar som Bordeaux, Alsace och Toscana. Vill man lära sig mer om Danmark, Nya Zeelands södra ö, Oregon, Franken eller Baskien i Spanien kan ni med säkerhet förvissa er om att samtliga dessa, och många fler därtill, kommer att dyka upp här på VinoSapiens första sida. Även om semester och ledighet ibland känns avlägsen kan man alltid drömma sig bort i sinnet. Låt er inspireras av en ny vinregion även idag!

Senaste veckans vinregioner plus

Dagens druvsort - Gewürztraminer

Här under Dagens druvsort presenterar vi dagligen året runt någon av alla de fascinerande druvsorter som resulterar i den dryck vi har som gemensamt intresse. Idag är mer än 400 olika druvsorter beskrivna i VinoSapien och antalet ökar kontinuerligt. Här döljer sig en fantastisk skatt av kända och okända druvsorter som förhoppningsvis stimulerar till nya upptäckter.

Senaste veckans druvsorter plus

Dagens producent - Masi

Vad vore vinvärlden utan passionerade odlare och producenter? Det är deras dagliga slit som gör att vi kan njuta av en fantastisk mångfald av olika viner. När vi avnjuter vinet bör vi ägna väldigt stor tacksamhet till dessa kämpar. Här på VinoSapien är ingen för liten för att få en chans att synas. Vi presenterar dagligen någon av de tusentals producenter som förgyller vår vardag.

Senaste veckans producenter plus