Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 50
Vin
  2008 - Savart - La Dame de Cœur
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Underbara syror...ren Chardonnay från 2008 borgar för dessa. Presterar det man vill att Champagne ska göra...
Rensar, gör oss upprymda, får fart på smaklökarna...
Redigt snyggt bubbel.
(vs2400 2015-12-19 Hemma)
  2009 - Cedric Bouchard - Les Ursules
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Lättsam och småtrevlig är de första intrycken. Efterhand blir det allt mer komplext och mångfacetterat. Elegant, men ändå lite småfunkig. Väldigt bra och lättdrucket. Skulle inte ha något emot ett gäng i källaren... (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  1999 - Pol Roger - Sir Winston Churchill
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Stor vinkick. Elegant. Aristokratisk. Viktlös. Linjär. Så jävla bra. Visst är det proffsigt, men det känns aldrig ointressant och konstlat. Briljant bubbel med många år framför sig. (vs2400 2015-06-26 Hemma)
  nv - David Léclaparte - L'Artiste
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Komplext bubbel. Lagom utvecklat. Gott om lyxig nougat i doften. Bra tryck i syror. Redig längd. Komplex som sagt. Långsamt vin som hela tiden bjuder på trevliga vinklingar. Njutes över två kvällar, med liknande intryck. Dock mer av allt kväll två. Dyrt, men värt pengarna. Härligt vin! (vs2400 2014-12-25 Hemma)
  2010 - Marie-Courtin - Concordance
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Kan det bli mer Chardonnay-bubbel än så här...tydligen eftersom vi har ren PN i glaset. Här finns alla upptänkliga attribut för en Côte de Blancs...grönäpplig, stenig, rena syror, vit/grön, pigg, energifylld...visst kan en ren PN uppvisa desamma (som här), men ändå...Oavsett är det lika härligt gott som tidigare gånger vi tutat Concordance. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2007 - Marie-Courtin - Eloquence
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Här var det BdB...grönäpplighet och friskhet. Klockrena syror. Lätt, knastertorr, ren. Bra tryck hela vägen. För att nå hela vägen fram hade den mått bra av något år till i källaren. Syrorna känns lite intensiva i längden. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  nv - Savart - Bulle de Rosé
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Inte många flaskor rosa bubbel i källaren ska erkännas. Har alltid haft lite svårt för sådant, men förr eller senare måste man ta sig an uppgiften. Och att börja med en Savart kanske kan vara en bra väg in bland de rosa molnen.
Det är torrt, det är gott, det är bra syror, kanske bygger lite väl mycket på frukt och syror och inte så mycket mineraler. I slutändan dominerar syrorna väl påtagligt. Vi låter kvarvarande flaska vila något år. Kommer nog inte investera i allt för mycket rosa...vill ha mer mineral i mitt bubbel.
(vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2009 - Cedric Bouchard - InFlorescence
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Sällan man träffar på sådan här extrem renhet och lätthet. Otroligt läskande och försvinnande gott. Här finns ingen äpplighet, ingen brödighet och inte heller någon påtaglig mineralitet. InFlorescence skapar sitt eget universum och jag hittar ingen likhet med andra bubblor. Helt enkelt vansinnigt gott. Helt enkelt somrigt elegant. Det här kan man njuta av varje dag i veckan, varje timme av dygnet. Tufft jobb men det finns med all säkerhet frivilliga. (vs2400 2014-03-29 Hemma)
  nv - Fleury - Blanc de Noirs
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Trevligt på alla sätt. Perfekt att kicka igång tillställningen med. Bra fyllighet, bra syrakick, bra spets...som synes, bra bubbel. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  nv - Jacques Selosse - Initiale
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Stort vin...känns redan på nosen. En snabb koll av doften ger direkt antydningar om en skön timme med bubblet. Nougat, blomster, mineraler...komplext och inbjudande. I munen är det framförallt renhet, elegans och balans som förför. Inte för lite och inte för mycket av någonting...bara en självklar harmoni av de ingående beståndsdelarna. Satans gott bubbel. Selosse kan sina grejer. Kan med lätthet sparas 5-6 år. (vs2400 2013-12-31 Hos FB)
  nv - Savart - L'accomplie
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Skön rensare fullknôkad med kalk/krita och mogen clementin. Spänstigt sprallig. Inget att fundera över, utan bara ren bubbelglädje. Perfekt partystartare. Vansinnigt roligt vin...förmedlar intrycket utan omvägar. Vår första Savart...långt ifrån den sista. Nästa L'accomplie plockar vi redan på julafton...kommer funka klockrent till sillen... (vs2400 2013-12-21 Hemma)
  2006 - Marie-Courtin - Efflorescence
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Som hyllning till vår blind höna Agda. Hon är värd lite schysst bubbel. För det här är trevliga grejer på ren Pinot Noir. Märks om inte annat på färgen. På studs får vi belöning i form av lite trevlig nougat, trevliga äpplen, bra syror, trevlig längd och bra mousse. Sitter fint helt enkelt. Och som hyllning till Agda...klockrent! (vs2400 2013-11-23 Hemma)
  nv - Roger Coulon - Les Coteaux de Vallier
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Dags att inviga nya möbler på uteplatsen. Görs med imponerande och utvecklad bubbel. Brödig...mineralig...frisk...komplex...redigt god.
Känns som man plockar den på bra nivå, antagligen på väg upp, men svårt att sia om hur mycket potential det fortfarande finns i flaskan. Ganska ointressant eftersom det är den sista. Glad att den presterar redigt bra.
(vs2400 2013-09-21 Hemma)
  1996 - Billecart-Salmon - Cuvée Nicolas-François Billecart
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Dyrt är gott...eller...till slut blev det faktiskt så. Men det börjar trögt under första kvällen...redigt tungt, där de brödiga tonerna är väl dominanta. Sprätter liksom inte till. Inget liv eller energi. Ok, in i kylen efter ett drygt glas. Kväll nummer två är det bra mycket trevligare...mer mineraler, friskare och spänstigare. Inga tecken på att vara på väg utför, men fortfarande är det aningen tungt att klunka. Tar liksom emot efter ett drygt glas...så...åter in i kylen. Och nu på den tredje kvällen levererar grejerna. Lättsam och seriös. Bra tryck i syror och längd. Äntligen lite elegans. Och äntligen lätt att dricka. Det tog sin tid...borde nog dekanterat den här killen. (vs2400 2013-09-08 Hemma)
  2006 - Voirin-Jumel
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Bra välkomstbubbel inför kycklingprovning.
Vinet har bra brödighet, bra stuns i syrorna, rensar som sig bör och ter sig som man vill att en bra Champagne ska.
Och som början på en fantastisk kväll. Vi ska nämligen skicka i oss tre olika sorters kyckling...vanlig ICA-köpt broiler, en Orpington och en Bresse. Efter det här vill man inte tugga ICA-köpta fåglar...jag lovar. Bressen har en djupare smak, medan Orpingtonen har en syra i köttet som fascinerar. Satans roligt att konstatera vilken skillnad det är...
(vs2400 2013-08-30 Hemma hos FB)
  nv - Voirin-Jumel - 1er Cru à Cramant
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Dyker upp väl sent på kvällen för att man ska kunna återge ett rättvisande omdöme. Men den var kall, torr och uppfriskande...tror jag. (vs2400 2013-08-30 Hemma hos FB)
  nv - Jacquesson & Fils - Cuvée nº 736
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Lagom komplext bubbel från en gammal favorit. Första Champagnebesöket gjordes hos just Jacquesson för ett gäng år sedan. 736 baseras på den klockrena 2008-årgången vilket skiner igenom. Renheten, klarheten och mineralerna samsas med nougat och autolys. Lagom komplext vilket kommer att innebära omgående inköp. Tål att lagras 5-8 år. (vs2400 2013-07-12 Falsterbo med FV)
  nv - Krug - Grande Cuvée
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Bra start...minst sagt. Spretar kanske aningen initialt, men efter en kort stund sammanstrålar beståndsdelarna till en skön tripp. Gott...minst sagt! (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2002 - Taittinger - Comtes de Champagne
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Då var det klart! Årets bästa Champagne är konsumerad. Med råge. Satan vad bra. Redan lystern i glaset avslöjar att vi har något speciellt framför oss. Efter att snabbt slängt ner nosen i glasen bekräftas första intrycket...redigt jävla vin! Nougat, gudomligt fatarbete, kalk och krita om vartannat. Sicken doft. Och i munnen inget annat än en explosion av intryck. Svårt att sortera ut, eftersom det är helheten som imponerar. Naturligtvis purungt, men ändå sanslöst gott.
Tycker synd om Ruinart som hamnade bredvid det här över-djuret.
Blir inte lätt när man öppnar nästa flaska bubbel...snacka om ångest!
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2010 - Marie-Courtin - Concordance
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Rent. Lättdrucket. Svalkande. Mineraler. Elegant. Av det här vill jag ha mer...mycket mer.
Det här är löjligt rent. Kan inte hitta ett bättre sätt att beskriva Concordance. Ingen aning om hur det här kommer te sig efter några års ryggläge. Finns i och för sig ingen chans att vinet blir liggande speciellt länge. Det här är och förblir sommarens svalkare.
Observera...inget svavel, ingen dosage.
(vs2400 2013-03-31 Hemma)
1 2 3
Lägg upp ny provning