Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 115
Vin
  2004 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Fånigt bra...makalös i sin elegans...klassisk...ren, men ändå med intressant utveckling...spänstig trots sina dryga tio år. Inget annat än ett stort vin från en hantverkare som imponerar gång efter annan. Till en Sturkö-ossobuco tar Riservan för sig än mer. Än mer djup och finess. Fantastiskt vin och med ett antal år till inom sig. Tyvärr endast två kvar i källaren... (vs2400 2015-12-24 Hemma)
  2006 - Aldo Conterno - Barolo DOCG - Romirasco
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Vansinnigt dumt kanske, men ibland går det inte att hia sig. Romirasco låg och såg kaxig ut i källaren...det går inte för sig på Sturköbaren...då ryker korken!
Går inte att blunda för storheten om än aningen slipat. Naturligtvis löjligt ungt, men skoj att känna på en storhet i relativ ungdom. Glömmer kvarvarande flaska.
Naturligtvis finns här alla Nebbiolomarkörer man kan önska...om än lite modernt och polerat.
(vs2400 2015-12-04 Hemma)
  2007 - Giuseppe Rinaldi - Barolo DOCG - Brunate
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Bra läge att klippa sina 07:or från Rinaldi. Kommer naturligtvis att ligga kvar på nivån, men tror inte det finns något stort bakom en 3-årshorisont. Känns att det är ett varmt år. Behaglig Barolo. Inget stort. Gott naturligtvis, men man förväntar sig lite mer än gott... (vs2400 2015-11-27 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Komponenterna på plats men ännu inte redigt ihopskruvade. Lär ta tre fyra år innan bygget känns klockrent. Spretar lite väl mycket för tillfället. Syrorna drar åt ena hållet och tanninerna åt ett annat. Frukten velar någonstans i mitten. Kommer som sagt att rätta till sig. (vs2400 2015-10-22 Hemma)
  2004 - Scarzello - Barolo DOCG - Vigna Merenda
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Kraftfull elegans. Enkel sammanfattning som ändå omfamnar precis vad vi har i glaset. Potent frukt från 04-årgången. Läcker lång och finlemmad elegans. Fantastiskt gott här och nu...många år på precis samma nivå och kanske något hack upp kvalitetsmässigt inom de närmaste 5...Ruggigt fin Barolo från Sarmassa i Barolo Barolo... (vs2400 2015-10-16 Hemma)
  2004 - Burlotto - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Sista flaskan av Burlotto's Cannubi årgång 2004. Riktigt fint exemplar. Bra frukt, fina mjuka (men stadiga) tanniner, lagom stuns i strukturen. Inga rönnbär och absolut inga tecken på att vika ned sig. Presterar skitbra. Vill inte ha mina Burlotto på annat vis. (vs2400 2015-10-08 Hemma)
  2004 - Cappellano - Barolo DOCG - Otin Fiorin (Gabutti) - Piè Rupestris
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Kanske årets hittills bästa vinkick. Fullständig harmoni i munnen. Total balans. För mina smaklökar perfekt utvecklad. Naturligtvis mängder med år kvar, men jag dricker kvarvarande flaskor med glädje inom fem. Doften är det enda lilla frågetecknet...lite buljongtoner. Annars full pott. (vs2400 2015-10-03 Hemma)
  2004 - Burlotto - Barolo DOCG - Monvigliero
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Så här ska Monvigliero te sig...visst är det gott om jordgubbar, men de är absolut inte syltiga och jolmiga som de varit från årgång 2008 och framåt. Här finns tack och lov tillräcklig struktur och bra med syror. Kommer lätt att fixa 5 år till, men frågan är om inte jag tycker att Monvigliero är precis som jag vill ha den i dagsläget. Fortsatt bra frukt och ännu inga rysliga rönnbär... (vs2400 2015-09-10 Hemma)
  2004 - Scarzello - Barolo DOCG - Vigna Merenda
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Sicken smack upp i krysset till en Sturkö-ragu (mink!!!, råtta, grävling och ål). Lite försiktigt blyg på nosen men redigt svung i munnen. Växer ett par klasser till ragun. Klockren typicitet. Förstår varför Sarmassa-läget har den status det har. Scarzello är en smygare av rang. Värd mer! Håller lätt 5 år och lite till. Barolo av hög klass. (vs2400 2015-08-21 Hemma)
  2005 - Enzo Boglietti - Barolo DOCG - Arione
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Kraftfull, tryck, vital, skön tanninattack, faten fint integrerade...dricks riktigt fint just nu. Arione är den mest traditionella Barolon från Enzo. Serralunga-frukten ger Arione extra kraft. Helt enkelt en god Barolo som funkar lika bra med som utan mat. (vs2400 2015-07-30 Hemma)
  2004 - Brovia - Barolo DOCG - Villero
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Gott...minst sagt. Fullständigt lysande skulle man också kunna uttrycka. För det är det...klassiskt, elegant, kraftfullt...urtypisk Barolo helt enkelt. Doften har allt man vill ha i en hyfsat mogen traditionell Barolo. Munnen får sitt av balans och harmoni trots syror och tanniner. Frukten sitter som en smäck och överbryggar de småkantiga inslagen. En ynnest att få njuta av sådant här! Håller lätt 10 år till. (vs2400 2015-07-19 Hemma)
  1999 - Accomasso - Barolo DOCG - Rocchette
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Oj...nu får vi lugna ner oss. Här får man inte ha bråttom. Fundera, njuta...påminner inte så lite om en Barbacarlo...medicinala toner, djup koncentration på frukten, maffigt, stort och djupt. Långsamt vin helt enkelt. Varm känsla. Redigt brasvin. Stor vinupplevelse, men inget man dricker mycket av. Fortsatt löjligt ungt. Vänta med det här 10 år till. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2006 - Cavallotto - Barolo DOCG - Bricco Boschis Vigna San Giuseppe - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Sicken potential. Vi har att göra med ett redigt monster...ett trevligt sådant. Det här dånar av mörk frukt, sötlakrits och piptobak. Koncentrerad finess. Trots dess ungdom klart balanserat. Men man vill återkomma till det här om 10 år. Då bör det nog upplevas som en mer traditionell Barolo. I dagsläget skitgott, men det är potentialen som vibrerar mest i glaset. (vs2400 2015-04-17 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Tröttnar aldrig på Fenocchios karaktär. Klassiskt, lite gammaldags, småsnipigt initialt, behöver många timmar i karaff för att öppna upp sina hemliga domäner...men i munnen är det mer eller mindre öppet drag nästan med en gång...här finns ett djup, en kraft, en finess, en längd...helt enkelt ett klockrent Fenocchio-uttryck. Håller med lätthet 10+, men våra kvarvarande ryker inom 5 år. (vs2400 2015-04-02 Hemma)
  2010 - Erbaluna - Barolo DOCG - Rocche dell' Annunziata
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det här var lite av en besvikelse...åtminstone kväll ett...spretigt, obalanserat, ruffigt...inte något av renheten som andra Piemonte-10 visat upp. Doftar nästan mer som en modern Sangiovese...
In i kylen över natten...bättre...klart bättre kväll två. Sakerna har satt sig och nu känns vinet mer som en helhet. Men ändå är det något som jag saknar. Oavsett blir det inget återköp här inte.
(vs2400 2015-03-12 Hemma)
  2010 - Francesco Rinaldi - Barolo DOCG - Brunate
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Måste ta tempen på en seriös 10:a...och det här är seriöst...seriöst gott. Otäckt harmonisk och balanserad redan nu. Till en simpel ragu sitter varenda liten komponent i vinet fullständigt på plats. Sanslöst fint komponerat. Om en Rinaldi av den enkla modellen presterar så här...vad döljer sig då i flaskorna hos Mascarello, Fenocchio, Cappellano...herre jävlar vad många Barolo-högtidsstunder 10:orna kommer att erbjuda...De här från F Rinaldi kommer drickas inom 3 år... (vs2400 2015-01-23 Hemma)
  2008 - Flavio Roddolo - Barolo DOCG - Ravera
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Måste vara ärlig...deras Barbera är att verkligen gå loss på...det här är ok, men inte överhuvudtaget något att rassla loss på. Bra Barolo absolut, men det är inte svårt att hitta, men bra Barbera...bara så ni vet.
Ravera bär med sig lite väl mycket muskler trots årgången. Visst snackar vi Nebbiolo, men inte den direkt finlemmande dialekten. Gott men inget vi beställer med av...men deras Barbera...
(vs2400 2014-12-31 Hemma)
  1999 - Barale - Barolo DOCG - Castellero
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det serveras lite osso buco och risotto milanese...att då inte dricka lite bra Nebbiolo känns galet...trots att det är söndag. Så fram åker den här mogna 99:an. De börjar tappa lite frukt, men har i gengäld kommit till det stadiet där fruktkärnan centrerats och blivit mer komplex. Trevlig utan att på något sätt vara stort. Funkar utmärkt till födan, vilket var dess absoluta syfte. Kommer nog att ligga kvar på den här nivån ett gäng år, för att sedan sakta börja glida mot dess undergång. Drick upp ni som har. (vs2400 2014-12-14 Hemma)
  2004 - Roagna - Barolo DOCG - Vigna Rionda
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Stort vin! Som kommer att växa än mer de kommande 10-15 åren. Vi låter Rionda få sig 3-4 timmar i karaff vilket borgar för en kick redan för första glaset. Allt eftersom kvällen går växer vinet till sig allt mer. Vansinnigt gott. Redan färgen borgar för stordåd. Ruggigt vacker. Dofter levererar klassiska Nebbiolo-attribut...rosor, skogspromenad, fin träinredning, måleributik...man vill inte sluta sniffa på det. Men som vanligt är det munnen som får störst njutning av det här...fantastisk balans, struktur av monumentala mått, syrorna sitter klockrent, frukten fortfarande i sin första mognadsfas och tanniner att dö för. Sanslöst gott redan nu, men oj vilken potential. Vi har 4 flaskor kvar och nästa plockar vi nog om 4-5 år. Dessutom en magnum som vi drar korken på om 15-20 år. (vs2400 2014-12-13 Hemma)
  2010 - Mauro Veglio - Barolo DOCG - Gattera
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Varit mycket diskussion bland de upplysta om det här vinet. Dags att själv avgöra vad vi tycker. Vi låter Gattera få ett par timmar i karaffen, vilket behövs med tanke på dess primära ungdom.
Vacker röd färg, elegant framtoning i doften, kickar in bland de röda elementen, inget kladd i vägen...väl i munnen finns dock en aning sötma och lite värme...inte så konstigt eftersom vi snackar minst 14,5%...men frukten slår igenom de små invändningarna. Och ger vi vinet lite kladd så blir naturligtvis Gattera på ett ännu bättre humör. Dock inget man avslutar på två personer. Finns trots allt en liten %-tyngd/hetta som gör att vi återvänder till en lättviktare.
Absolut ett habilt bygge. Absolut inget ekmonster. Kan tänka mig en flaska till. Ska nog ändå drickas inom 4-5 år.
(vs2400 2014-11-28 Hemma)
1 2 3 4 5 6
Lägg upp ny provning