Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2014 - Domaine de la Grand Cour - Brouilly AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Livsfarlig dricka. Försvinner på mindre än 30 minuter. Borde förses med varningstext...
Bland det mest charmiga vi kommit över från vingårdarna norr om Lyon. Dutraive vet hur en Gamay-klase ska vårdas.
Den här tolkningen bygger mer på frukt och charm än mineraler och struktur. Tur att man bara hade en flaska...
(vs2400 2015-11-25 Hemma)
  2012 - Jean-Claude Lapalu - Brouilly AOC - Cuvée des fous
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Då satt vi där igen...skönt smil i ansiktet. Ny bekantskap från Beaujolais och ännu ett namn att föra upp på listan över godsaker. Det här skriker klass-Gamay, fullständigt knôkad med granit, fantastisk hallon/jordgubbsfrukt, spänstig och energifull. Inget att kontemplera kring, utan ett vin som mår bäst av stora klunkar. Som sagt...ännu ett namn... (vs2400 2014-08-08 Hemam)
  2011 - George Descombes - Brouilly AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Svårslaget. Och Oscar, vår katt, blir salig när hans nos närmar sig glaset. Markerar med tassarna som en liten tok. Och då förstår man att det är gott. I vanliga fall bara topp-barolo och kaffe som får godkänt av hans känsliga nos...
Han har ju rätt...det här är gott. Man blir spralligt glad av den mineralstinna kalkiga doften. Lika glad som man blir av doften, lika fascinerad blir man av smaken...rent, ärligt, lätt, förförande gott. Inget att egentligen fundera över, utan det här är treminuters-pop av bästa sort. Sista flaskan ska sparas till första sköna vårdagen!
(vs2400 2014-01-16 Hemma)
  2011 - George Descombes - Brouilly AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Oemotståndlig. Träffsäker. Ett jävla under av drickbarhet. Charmerande lösaktig. Löjligt gott med andra ord. Sällan upplevt att ett rött vin försvinner så snabbt. Men vi tvingade oss att spara hälften bara för att se vad som händer med lite luft. Och det blir om möjligt än godare. De initiala godistonerna är ersatta av knastrande granit och läskande körsbärsfrukt. Som sagt...löjligt gott. Tre flaskor kvar...de kommer att försvinna innan vi bläddrat fram till september. (vs2400 2013-06-15 Hemma)
1
Lägg upp ny provning