Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 6 av 6
Vin
  1999 - Domaine Chevassu - Château-Chalon AOC - Savagnin
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Ett glas i såsen och resten till oss som komplement till Sturkötupp i Vin Jaune och rejäla mängder grädde. Fantastisk maträtt. Den här 99:an startar upp ganska försiktigt, men med ett gäng timmar i karaff växer vinet för varje kvart. Nötter, syror, ox, djup, komplexitet...så förbannat gott med en redig Château-Chalon. Chevassu är en habil adress att återkomma till. (vs2400 2015-01-02 Hemma)
  2006 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Savagnin - Vin Jaune
(France - Jura Info)
Visa mer information
  En Vin Jaune som uppträder i en lättare klass. Bygger på elegans och friskhet. Inte alltför mycket torv/tång. Salivframkallande syror. Uppdateras när vi tar nästa prov... (vs2400 2014-06-17 Hemma med FV)
  2006 - Domaine Labet - Arbois AOC - Savagnin - Vin Jaune
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Stått öppnad i tre veckor. Inga krämpor. Fortfarande vitala syror och ett enormt driv. Fantastiska grejer. Otroligt intensivt i munnen. Rensar makalöst fint. Stort vin. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2003 - Rolet - Arbois AOC - Savagnin - Vin Jaune
(France - Jura Info)
Visa mer information
  På pappret en klockren avslutning...Comté och Vin Jaune. I verkligheten...än bättre, med tanke på sällskapet. Vinälskare, Comté och Vin Jaune...det är en perfekt avslutning.
Egentligen kan man inte dricka Vin Jaune för ofta, men om man gjorde det tror jag inte man uppskattar djupet och komplexiteten i dessa hantverksskapelser. Nötighet möter nötighet, syror möter syror, fyllighet möter fyllighet...balans möter balans. Det här är en perfekt avslutning!
(vs2400 2013-10-12 Sturköblot)
  2003 - JF Ganevat - Côtes du Jura AOC - Savagnin - Vin Jaune
(France - Jura Info)
Visa mer information
  När det är dags för ost är det dags för Vin Jaune. Dagen till ära har FV plockat med sig Ganevats tolkning av detta klassiska ostvin.
Och att det är ett bra vin går inte att blunda för, men kanske inte den storhet vi hade sett fram emot. Vill nog ha mina Vin Jaune mer nötiga, fylligare och längre. Den här bygger mer på lätthet och fräschör. Fungerar självfallet ypperligt till Comté.
Kommer att satsa min Ganevat-budget på hans Chardonnay-tolkningar.
(vs2400 2013-03-29 Hemma med FV och FB)
  2000 - Jacques Puffeney - Arbois AOC - Savagnin - Vin Jaune
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Det här är bara för knäckande bra. Finns egentligen inte ord för hur stor upplevelse man får när man njuter Puffeneys Vin Jaune efter maten. Superlativen räcker helt enkelt inte till. Oerhört svårt att beskriva, måste upplevas.
Doften drar mot tång, torv, torr sherry, single malt whiskey och i munnen är det en rensare av format. Vi snackar syror, vi upplever en fräsande torrhet, en bedövande längd och en ren skär balanserad njutning. Ruffigt elegant. Personligt. Sanslöst. Fantastiskt. Finns inget bättre till lagrad hårdost.
(vs2400 2010-06-26 Hemma med FV)
1
Lägg upp ny provning