Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 8 av 8
Vin
  2012 - Strohmeier - Blauer Wildbacher - Karmin 4
(Österreich - Steierland - Südsteiermark Info)
Visa mer information
  Dricks över två kvällar. Helt osvavlat (det svavel som finns är det som bildats på naturlig väg under vinets uppväxt). Inte det minsta spår av lever/inälvor. Fullständigt rent uttryck. Den enda hjälp vinet behöver är luft (vifta bort den lilla reduktiva ton som finns) samt rätt temperatur. Inte kallare än 14 grader. Väl här så erbjuder Strohmeiers rosa-färgade Blauer Wildbacher en symfoni av steniga jordgubbar. Helt fantastiskt gott. Faktiskt bättre kväll två. Mer balanserat och aningen mer uttrycksfull. Strohmeier erbjuder viner på en osannolikt hög nivå. Helt grymma grejer. Vill ha mycket mer! (vs2400 2015-04-30 Hemma)
  nv - Savart - Bulle de Rosé
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Inte många flaskor rosa bubbel i källaren ska erkännas. Har alltid haft lite svårt för sådant, men förr eller senare måste man ta sig an uppgiften. Och att börja med en Savart kanske kan vara en bra väg in bland de rosa molnen.
Det är torrt, det är gott, det är bra syror, kanske bygger lite väl mycket på frukt och syror och inte så mycket mineraler. I slutändan dominerar syrorna väl påtagligt. Vi låter kvarvarande flaska vila något år. Kommer nog inte investera i allt för mycket rosa...vill ha mer mineral i mitt bubbel.
(vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2010 - Domaine Lafran-Veyrolles - Bandol AOC
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Ser aningen oxad ut i färgen. Tappat sin skimrande roséfärg en aning. Men både nos och mun får sitt av förra årets klockrena roséupplevelse. Lika fin i år...verkligen. Bra syrastruktur, fin lätt frukt, rensande och läskande. Dessutom trevlig vid matbordet...och i solskenet. Mer än så behöver inte rosévinerna erbjuda...faktiskt inte. (vs2400 2012-06-20 Hemma)
  2010 - Domaine Lafran-Veyrolles - Bandol AOC
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Precis som en rosé bör te sig...lätt, uppfriskande, stram och med ett bra bett på slutet. Rensar gommen förtjänstfullt. Busgott i all sin rena enkelhet! (vs2400 2011-06-26 Hemma med FV)
  2009 - Chateau Peyrassol - Côtes de Provence AOC
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Ännu ett rolig överraskning. Lugnat ned sig betydligt. Mer frukt än syror. Mer matvänligt än sipp-dricka. Vi dukar fram lite typisk sommarmat och vinet är fullständigt klockrent till välmarinerade grillade kycklingtuttar. River till som vi vill! En flaska kvar...gissa vad som väntar den stackaren... (vs2400 2011-05-28 Hemma)
  2009 - Chateau Peyrassol - Côtes de Provence AOC
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Så här ska ett rosévin se ut...persikofärgad och löjligt inbjudande. Och det är så här man vill att ett rosévin ska både dofta och smaka. Riktigt bra grejer och faktiskt riktigt karaktärsfullt. Lätt och torr som ett vitt vin av klass. Inget insmickrande sötslaskigt elände, utan snarare finstämt och elegant. Uppfriskande rent. Och med den där sköna mineralbeskan som rör runt i munnen på ett positivt sätt. Dessutom kommer Peyrassol att funka klockrent till diverse somriga måltider. Och till höstens saffrans-stinna fisksoppa kommer Peyrassol (kommer spara ett par flaskor) inte göra bort sig. (vs2400 2010-06-09 Hemma)
  2006 - François Cotat - Sancerre AOC - Chavignol
(France - Loire - Centre Info)
Visa mer information
  Något så ovanligt som ett rosévin med karaktär. Cotat gör individuella viner med stor personlighet, även hans 'enkla' rosévin är en njutbar upplevelse. (vs2400 2007-06-21 Hemma)
  2000 - Leclerc Briant - Rubis de Noirs
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Tyvärr en förväntad besvikelse. En dyr sådan. Rosé-champagne i mycket medelmåttig stil. Lägg pengarna på något annat. (vs2400 2007-03-06 3-betygsgruppen)
1
Lägg upp ny provning