Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2012 - Domaine du Cros - Marcillac AOC - VV
(France - Sud-Ouest - Haut Pays Info)
Visa mer information
  Oavsett pris på den här sköningen är det ett av årets absolut mest lysande flaskor. Och sett till priset är det lätt den mest överlägset prisvärda flaska vi öppnat de senaste 2 åren. Vi snackar 12 skitna eurosar...
Doftar och smakar som en 3 gånger så dyr klass-CF från Loire. Blint hade man alltid alltid sagt CF. Grönskan finns där, men den är så kaxigt nedtonad och den blå frukten finns där likaså. Munnen exploderar av bra frukt. Dessutom barnsligt lättdrucket. Hittar inga fel...bara att det är svårt att få tag på...men det går!
(vs2400 2015-07-31 Hemma)
  2013 - Domaine du Cros - Marcillac AOC - Cuvée Lo Sang del Païs
(France - Sud-Ouest - Haut Pays Info)
Visa mer information
  Tutas under fyra kvällar. Samma intryck vid varje tillfälle. Väldigt CabFranc-lik. Redigt grön, men på ett positivt sätt. Frisk och spänstig. Absolut inte stort, men intresseväckande. Läskande är en bra sammanfattning. Tycker om det här. Det här går vi vidare med. (vs2400 2015-04-18 Hemma)
  2010 - Nicolas Carmarans - Vin de Pays de l’Aveyron VdP - L'altre
(France - France Info)
Visa mer information
  Då har det hänt igen...smack...zzing...rassel och bånk. Sicken fantastisk fredags-kick! Något av det mest levande, renaste, läckraste, spännande, läskande och häftigaste vi skickat i oss det senaste året. Vi snackar ren Fer Servadou i glaset och vi snackar Sud Ouest i Frankrike. Det är sådant rysligt drag i glaset av syror, frukt (tänk Cab Franc) och njutningsfulla tanniner. Allt serverat med endast 12% i form av alkohol. Dominerar kvällarna två. Vi kommer på oss själva med saliga leenden och det är nästan så att ögonen tåras. Naturligt...skojar du! Tror det räcker så... (vs2400 2012-01-27 Hemma)
  1997 - Domaine Rotier - Bergerac AOC - Renaissance
(France - Sud-Ouest - Bergeracois Info)
Visa mer information
  Vinet för sig är helt ok, men med en härlig belgisk biff Rossilini växer vinet med flera klasser. Lättdrucket, charmigt och moget!! (vs2400 2007-06-03 På restaurang i Bryssel)
1
Lägg upp ny provning