Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 14 av 14
Vin
  2011 - Coto de Gomariz - Albariño - X - Ribeiro D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  Tropiska inslag...parat med bra syror...skulle dock velat ha aningen mer mineralkänsla. Visar sig återigen att jag inte riktigt rasslar igång på Albariño...blir väl anonymt...visst, kasta fram lite pepparstinna oljiga räkor så kanske... (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2011 - Palacio de Fefiñanes - Albariño - 1583 - Rías Baixas D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  Spänstig, druvig, ren, torr, härlig, rolig och lättsam njutning. Äntligen en spanjor som inte försöker imponera med muskler och kraft. Låt druvsort och ursprung tala...då kan det bli så bra som detta. Inga direkta märkvärdigheter, men fan vad gott. Perfekt sommardricka. (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  2007 - Quinta do Feital - Vinho Verde DO - Dorado Superior - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Testat över två dagar. Stenig och hård under första kvällen. Påminner inte så lite om en mineralig och knuten Chenin Blanc från t ex Savennieres. Ju längre tid i glaset desto mjukare framtoning. Inte ger den ifrån sig mycket i doften, utan man får leta egenskaper i munnen. Intresseväckande och egensinnigt. Och gott.
Kväll två är det mer tropiskt anslag och bra mycket mjukare. Gissningarna går fortsatt mot Loire och dessutom mot Furmint. Lite fatkaraktär/malo dyker upp. Fortsatt bra grepp i munnen. Men kräver mat...varför inte lite grillade havskräftor...
(vs2400 2012-07-05 Hos IV)
  2008 - Quinta do Feital - Minho Vinho Regional - Auratus - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Benigt klingande mineraler. Sitter ljuvligt i kvällssolen. Skön blandning av Alvarinho och Trajadura. Visst ligger en och annan citron/lime på lur, men det är mineralerna som bygger upplevelsen. Inga problem att finna lämplig föda till det här, släng fram lite skaldjur eller en grillad fisk och kvällen är mer än räddad. Skoj att bryta av med en portugis efter alla Rieslingar man lurat i sig. Sparas max 1-2 år.
Dricker vinet under 3 dagar och det håller ihop på ett bra sätt. Viker inte ned sig. Trevliga grejer.
(vs2400 2010-07-22 Hemma)
  2007 - Quinta do Feital - Vinho Verde DO - Dorado Superior - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Vi testar denna hyllade Alvarinho under tre dagar och utvecklingen är påtaglig. Dag 1 dominerar svavel, mineraler och knutenhet. Dag 2 hittar vi gott om gul frukt och mineraler, medan vi dag 3 fullständigt golvas av mineralattacken. Smakstrukturen talar för en god framtid eftersom vi hittar klockrena syror, skön energi och en riktigt trevlig längd. Det är något i munnen som ger oss fina rysningar. Det här kommer att bli riktigt bra om 3-4 år. Köper ett par till. (vs2400 2010-03-25 Hemma)
  2008 - Quinta do Feital - Minho Vinho Regional - Auratus - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Mineralbyggt vin. Visst kan vi skaka fram lite skrämd frukt (citrus), men det är mineralerna som fullständigt dominerar. Och som dom dominerar...här snackar vi skaldjursvin av stort format. Formligen älskar dessa 'enkla' Minho-viner, där stramhet, renhet och enkelhet skapar matvin av hög klass.
Ungdomlig friskhet i doften, men det är i munnen vi skördar belöningen...rensare av format...klockrena syror, knastertorr, lätt, snäll alkoholnivå och en fin längd. Balans och harmoni.
Men det är vid matbordet vinet blommar upp, vi surplar fisksoppa (franskt stuk) och till detta studsar mineralerna runt i munnen. Kanon.
(vs2400 2010-03-06 Hemma)
  2006 - Soalheiro - Vinho Verde DO - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Om Savennières bjuder på oljga beska mineraler drar denna sköna Vinho Verde till med hårda, torra, lite salta men ack så häftiga mineraler. Det riktigt knastrar mellan tänderna och suget efter grillade skaldjur blir med ens STORT. Vi har nu druckit den ett gäng gånger och resultatet är inte exakt det samma upplevelsemässigt, men häftighetsmässigt är exakt lika nöjda denna gång. Mineralerna är mer framträdande än tidigare och något säger mig att kvarvarande flaskor kommer att erbjuda än mer knaster... (vs2400 2009-07-03 Hemma)
  2004 - Palacio da Brejoeira - Vinho Verde DO - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Niklas har bjudit in till en portugisisk afton av det mer imponerande slaget. Vi vet att vi kommer att känna historiens vingslag. Vi vet att vi kommer att få uppleva det moderna och nya Douro. Vi vet att vi kommer att få njuta portugisk mat. Vi vet att vi kommer att lära oss enormt mycket nytt och intressant. Låt njutningen börja...

Grus i maskineriet...grusade drömmar...stenkrossen levererar...omdömen som hyfsat väl beskriver kvällens första vin. Tolka det inte som något negativt...absolut inte, utan här är mineralerna i förarsätet. Knastertorrt vin som skriker efter skaldjur. Lätt och läskande. Schyssta stenar...
(vs2400 2009-02-21 Niklas J)
  2007 - Soalheiro - Vinho Verde DO - Primeiras Vinhas - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Kvällens bästa fint...skulle man tro om man inte visste att i glaset döljer sig en Alvarinho. Det fullständigt skriker en salig blandning mellan Sauvignon Blanc och Riesling. Vid första kontakten hamnar jag direkt i Tyskland, men för varje minut blir det mer och mer SB-likt. Att dra till med en Alvarinho finns inte...men se det är det...och inte vilken som helst...utan här rör det sig om förra årets topp-Alvarinho enligt portugisk vinmedia. Vissa av oss tror att vinet inte vinner på lagring, men jag tror att denna moderna variant lugnar ner sig efter 4-5 år...Oavsett är vinet ungt fräscht men inte riktigt min grej i nuvarande skick. (vs2400 2009-02-21 Niklas J)
  2005 - Quinta do Feital - Vinho Verde DO - Dorado Superior - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Här osar det klass!! Förnämligt fin fathantering. Lagom mognad frukt. Högklassig BdB-Champagne av fin årgång. Och varför inte en klockren fint mognad Vouvray. Synd att dra till med jämförelser för vinet klarar lätt av att leva på egna meriter. Syrorna är exemplariska, fint mognad frukt och en imponerande längd.
Vi har nu testat tre rejält olika Alvarinho. Förbannat skoj!!
(vs2400 2009-02-21 Niklas J)
  2006 - Soalheiro - Vinho Verde DO - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Alvarinho från Minho (Portugal) börjar växa fram som ett favvovin för varma sommarkvällar. Läskande, svalkande och riktigt riktigt trevligt. Mina preferenser pekar även mot Marche och de fantastikst friska Verdicchio-vinerna man kan hitta härifrån.
Köpläge. All-in!!
(vs2400 2008-07-29 Hemma)
  2006 - Soalheiro - Vinho Verde DO - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Enligt många röster på nätet är detta en av Portugals absolut främsta företrädare för just Alvarinho som druvsorten heter i Portugal. Annars är det under namnet Albariño (Spanien och Galicia) den rönt mest internationell framgång.
Här är det mer mineraler än frukt (som oftast dominerat Albariño-vinerna). Läckert är det och med vetskapen om att detta är Soalheiro's enklaste vin på Alvarinho kan man inte låta bli att längta efter deras mer tuffa viner på druvsorten. Priset - 159 sek - är i tuffaste laget. Går att få för 69 dkk i vårt grannland. Då tycker jag vi snackar fynd!
(vs2400 2008-06-18 Hemma)
  2006 - Fefiñanes - Albariño - Rías Baixas D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  Albariño från Galicia kan vara förtrollande gott - som i detta fall. Här stämmer det mesta. Charm, finstämdhet, balans - allt förpackat i en flaska innehållande lysande syror och läcker frukt.
Fefiñanes får mer än godkänt - vi står i kön när den dyker upp nästa gång. Bravo!!
(vs2400 2008-04-15 Bar Harbor)
  2001 - Pazo de Senorans - Albariño - Selección de Añada - Rías Baixas D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  En riktig prestige-Albariño döljer sig i flaskan. Vinet är helt oekat, det har lagrats 38 månader på rostfritt stål och det har inte genomgått en malolaktisk jäsning. Och visst är det ett vin som tar för sig. Tyvärr störs man av svavel-toner under första dagen medan allt (nästan) är förlåtet dag 2. Priset är lite väl kaxigt (24 euro) för det som levereras i flaskan. Men ändå kommer vi nog att shoppa loss nästa gång tillfälle bjuds. (vs2400 2007-12-01 Hemma)
1
Lägg upp ny provning