Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 178
Vin
  2008 - Savart - La Dame de Cœur
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Underbara syror...ren Chardonnay från 2008 borgar för dessa. Presterar det man vill att Champagne ska göra...
Rensar, gör oss upprymda, får fart på smaklökarna...
Redigt snyggt bubbel.
(vs2400 2015-12-19 Hemma)
  2011 - Pattes Loup - Chablis Premier Cru AOC - Beauregard
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Oj oj oj...så förbannat gott. Tänk om alla Chablis skulle prestera så här. Oerhört elegant. Lättsam, men ändå seriöst. Oerhört balanserat och harmoniskt. Här finns fortfarande utveckling att hämta. Den här ädressen är en säker källa till lycka. Fyller på. (vs2400 2015-12-03 Hemma)
  2012 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - les champs rouges
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Klockren cuvée av Chardonnay och Melon. Så snygg...så knäckande bra...så Bourgogne-lik att man baxnar. Fantastisk här och nu...inte heller några konstigheter att spara den här c:a 5 år. (vs2400 2015-10-15 Hemma)
  2013 - Strohmeier - Chardonnay - weiss 6
(Österreich - Steierland - Südsteiermark Info)
Visa mer information
  Livsfarlig dryck. Försvinner löjligt snabbt i glaset. Läskande...förföriskt...energi...rent...omöjlig att värja sig mot.
Lika gott ikväll som igår. Inga tecken på förfall.
(vs2400 2015-10-04 Hemma)
  2007 - Benoît Lahaye
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Skitbra bubbel. Svårt att beskriva och definiera bubbel. Vet inte varför...Vill verkligen gå vidare med det här...mycket prylar bakom bubblet. Måste bli bättre på att beskriva sådant här... (vs2400 2015-09-12 Hemma)
  2010 - J C Rateau - Beaune Premier Cru AOC - Les Coucherias
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Mer frukt än mineral. Mer charm än seriöst. Oavsett en väldigt god Bourgogne. Saknar naturligtvis djup jämfört med de större syskonen Chassagne, Mersault och Puligny. Måste ändå vara väldigt nöjd med utfallet av det här. Fin balans. Ska drickas inom 2 år. (vs2400 2015-08-13 Hemma)
  2009 - Cedric Bouchard - Les Ursules
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Lättsam och småtrevlig är de första intrycken. Efterhand blir det allt mer komplext och mångfacetterat. Elegant, men ändå lite småfunkig. Väldigt bra och lättdrucket. Skulle inte ha något emot ett gäng i källaren... (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  2011 - Domaine Valette - Mâcon AOC - Chaintré Vieille Vigne
(France - Bourgogne - Maconnais Info)
Visa mer information
  Sann drickglädje. Läskande komplexitet. Fantastisk frukt. Fullständigt sjunger. Klockren energi. Varenda droppe skriker klass. Andra gången på kort tid som Valette imponerar. Känns som man inte kan gå galet här. (vs2400 2015-08-06 Hemma)
  2013 - Christiano Guttarolo - Puglia IGT - Amphora Bianco
(Italia - Puglia Info)
Visa mer information
  Går inte att undvika en jämförelse med Strohmeiers Weiss...utseende, doft och smak går i vartannat...den här har nog lite galnare syror, men jag misstänker att de lägger sig med ett dygn i kylen. Fascinerande...och jävligt gott. Här snackar vi verkligen ofiltrerat...tjockt mjölkigt. Doften skriker citrus och mineraler. Munnen får fullständigt spel av syrorna som aldrig klingar av. Tror som sagt de lugnar ner sig en aning, men det återstår att se. Ett vin att fascineras av...
Men återigen ett vin som inte talar ursprung...varken terroir eller druvsort kommer igenom...
(vs2400 2015-07-22 Hemma)
  1999 - Pol Roger - Sir Winston Churchill
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Stor vinkick. Elegant. Aristokratisk. Viktlös. Linjär. Så jävla bra. Visst är det proffsigt, men det känns aldrig ointressant och konstlat. Briljant bubbel med många år framför sig. (vs2400 2015-06-26 Hemma)
  2010 - Domaine Valette - Viré-Clessé AOC
(France - Bourgogne - Maconnais Info)
Visa mer information
  Tänk om alla vitingar från Bourgogne skulle vara så här vitala...och till det priset...då hade man inte behövt söka sig till Jura!
Riktigt bra vinkick. Bra paketerat. Härliga syror. Fin gul frukt. Mineraler så det räcker. Snygga gamla fat. Inga betänksamheter. Bra rakt igenom. Intressant och kontemplativt. Skitbra. Håller många år till. Köpte bara en...pucko mig!
(vs2400 2015-06-13 Hemma)
  2008 - Jacques Puffeney - Arbois AOC - Chardonnay
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Trevlig Chardonnay med oxidativa drag. Skoj att få njuta lite Puffeney. På tok för lite sådant hemma. Bra frukt. Inga problem att låta den här ligga till sig. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2011 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Les Varrons
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Sett till prislappen är kvaliteten osannolikt hög. Skiter man i prislappen är fortfarande kvaliteten redigt bra. Så låt oss skippa prisdiskussionen och bara fokusera på Les Varrons.
Definitivt Jura-vibbar, men också klara toner från den fina grannen i väster. Svårt att undvika jämförelser med Côte du Beaune. Så bra är det här. Klockrena syror, bra frukt, krämig struktur och tillräckligt långt. Vi testar grejerna under tre kvällar och det blir bättre för varje tillfälle. Kan vara en av de bättre 11:orna vi testat. Labet imponerar återigen.
(vs2400 2015-04-23 Hemma)
  2013 - Strohmeier - Chardonnay - weiss 6
(Österreich - Steierland - Südsteiermark Info)
Visa mer information
  Ja herre jävlar...en av de stora kickarna på länge...länge länge...Vi snackar rent. Och vi menar verkligen rent. Inget överhuvudtaget som stör. Friskt, läskande, mineraler, citrus, energisk, hoppande galet fantastiskt bra. Det säger bara slurp så har vi sänkt flaskan till en fin Brillant Savarin. Kommer fylla på med stora mängder Strohmeier. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2013 - Alice et Olivier de Moor - Bourgogne AOC - Chitry
(France - Bourgogne Info)
Visa mer information
  Precis lika fin som förra lördagens fantastiska prestation. Ren jävla energidryck...spetsad med knastriga mineraler, citrus och en typisk Chardonnay-oljighet. Energisk, sprittande, sprattlande, framrusande...tack Kihlberg för den här fixen! (vs2400 2015-02-28 Hemma)
  2003 - Andre et Mireille Tissot - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - En Barberon
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Håller ihop riktigt fint. Tror alla hamnar i Jura på direkten. Ruggigt typiskt och kanske ruggigt Tissot. Det är något med deras vita som skriker Tissot. Nötter, mineraler, fin syra, bra drag i frukten...helt enkelt utmärkt. Vissa reagerar på lite sötma...kan vara årgången. Trevligt här och nu, kan dessutom ligga ett par år till... (vs2400 2015-02-21 Hemma)
  2009 - Overnoy et Houillon - Arbois-Pupillin AOC - Chardonnay
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Skoj när verkligheten är lika bra som dikten. Vinerna från Overnoy är hyllade och numera nästan omöjliga att uppbringa. Då är det extrema förväntningar och med nerver liggandes utanpå man öppnar en flaska från den adressen. Vi ger den här Chardonnay-tappningen 5 timmar på karaff innan vi börjar seansen. Och då är det jävligt skönt att vinet är jävligt gott. Absolut inte stort i doften, men som det tar för sig i munnen. Bär hela vägen genom flaskan. Briljant balanserad och harmonisk trots sin ungdom. Bjuder på en kavalkad av intryck under den timma vi samsas vid glasen. Ena bättre än det andra. En fantastisk upptäcktsresa blan kullarna i Jura. Förstår varför det här är hyllade grejer. Växer för varenda minut i glaset. Kommer naturligtvis att te sig i en annan mogen skepnad om 10-15 år. (vs2400 2015-02-20 Hemma)
  2008 - Domaine Christian Moreau - Chablis Grand Cru AOC - Les Clos
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Varför dricker man inte mer fin Chablis...när det är så här lysande är frågan inget annat än relevant. Här finns djup och spets...komplexitet och renhet...mer Beaune i dagsläget än knastrande mineraler (tror ändå att dessa kommer att ta för sig mer och mer från och med nu)...kostar en slant, men vill nog påstå att Les Clos är värd varenda devalverad sek. Härligt här och nu, men med än större potential för de med 3-5 års tålamod. (vs2400 2015-02-07 Hemma)
  2009 - Domaine Macle - Côtes du Jura AOC - Savagnin
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Så mycket karaktär för så lite pengar. Macle's enkla Côtes du Jura får nog klassas som det mest köpvärda vin som framställs. Hela Jura i en enda flaska...lagom ox, klockrena syror, personlig karaktär...tvärförtjust. Initialt kanske aningen slappt (årgången), men allt ordnar upp sig efter ett gäng timmar. Dricker gärna detta rumstempererat. Till Sturkötupp i Vin Jaune funkar naturligtvis Macle lysande. (vs2400 2015-01-02 Hemma)
  nv - David Léclaparte - L'Artiste
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Komplext bubbel. Lagom utvecklat. Gott om lyxig nougat i doften. Bra tryck i syror. Redig längd. Komplex som sagt. Långsamt vin som hela tiden bjuder på trevliga vinklingar. Njutes över två kvällar, med liknande intryck. Dock mer av allt kväll två. Dyrt, men värt pengarna. Härligt vin! (vs2400 2014-12-25 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Lägg upp ny provning