Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 2 av 2
Vin
  2004 - Quinta do Mouro - Alentejo DO - Aragonez
(Portugal - Alentejano Info)
Visa mer information
  Kommer bäst till sin rätt vid matbordet och framförallt behöver man ta höjd för frukt och den lilla sötman. Till en hjortstek och linsgryta sitter denna Tempranillo-baserade bryggd förträffligt.
Men låt oss börja med doften...Nya Världen-mynta, solmogen frukt, torkad frukt, stor intensitet...Lite väl mycket pang på, för att få mig att spinna fullt ut. Likaså är smaken aningen endimensionell på egen hand...men det ska erkännas att syrorna är förvånansvärt pigga under all fruktsötma. Men det är till maten vinet kommer till sin rätt. Och märk väl att se till att det finns en liten sötma i maten för att möta upp. Balansen blir närmast magisk. Precis vad man vill.
(vs2400 2010-03-27 Hemma)
  1960 - Quinta do Carmo - Vinho Tinto
(Portugal - Estremadura Info)
Visa mer information
  Efter att ha förförts av ungdomlig charm är det dags att ge åldringsvården en timme av sitt liv...och vissa av de gamla damerna är inte så lite charmiga...

Snacka om underbar färg. Läckert röd och intensiv. Naturligtvis transparent. Doftmässigt blir man otroligt imponerad...blommor, finstämd röd frukt och undervegetation...allt vilande på en härlig komplexitet. Smaken imponerar likaledes...pigga syror, mogna men ändå närvarande tanniner och tillräcklig frukt för att leverera en härligt fin eftersmak. Piemonte-likt minst sagt.
Niklas avslöjar att glasets innehåll kommer från Estremadura och att årgången är 1960. Vilka druvsorter som döljer sig i glaset är okänt. Finstämt elegant och läckert rent. Förvånansvärt piggt.
(vs2400 2009-02-21 Niklas J)
1
Lägg upp ny provning