Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 183
Vin
  2012 - Château le Puy - Bordeaux-Côtes de Francs AOC - Emilien
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Att Merlot kan smaka så fint...skoj med ett vin som motsvarar förväntningarna. Det doftar och smakar bdx...som man vill att bdx ska te sig alltså...inga skymmande fat, ingen jolmig malo, ingen extrem koncentration...bara ren och fin frukt. Skitgott helt enkelt. Absolut ingen storhet, men tillräckligt bra för att fylla på med fler flaskor! (vs2400 2015-11-19 Hemma)
  2012 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Även Barricadiero dyker upp i ny årgångsskrud. Omöjligt att inte nypa en flaska. Svalare, lägre %, lättare, renare än många tidigare årgångar. 2011 är kanske snäppet blåare, men den här ligger inte långt efter. Lite fat som stör i dagsläget men det lär försvinna inom något år. Klockrent matvin. Skönt med ett vin man inte vuxit ifrån. (vs2400 2015-11-12 Hemma)
  1998 - Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Léognan AOC
(France - Bordeaux - Graves Info)
Visa mer information
  Det snackas mycket skit om Bdx, men ge grejerna sina stipulerade 10-15 år då blir det sällan fel. Fantastisk måltidsdryck...och det är ju vinets främsta syfte...trots allt.
Vore förbannat tråkigt vinliv att inte ha Bdx i källaren.
Den här ståtlige killen har bra med ceder och blyerts innanför västen. Stram och elegant. Rensar klockrent vid matbordet. Gott helt enkelt!
(vs2400 2015-10-30 Hemma)
  2004 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Tyvärr aningen murrigt på egen hand. Hittar inte riktigt lyftet man vill ha. Dock väldigt funktionellt till en fin bit filé på grönsaksbädd. Där och då får vinet utrymme att rensa och glänsa en aning. Efteråt är det tillbaka i det lite murriga hörnet. Helt ok, men inte mer... (vs2400 2015-07-17 Hemma)
  2010 - Mount Eden Vineyards - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Clara Info)
Visa mer information
  Lika gott som tidigare årgångar. Verkar vara omöjligt att inte bli nöjd med deras grejer. Tacksamt.
Och till en asiatiskt influerad middag med mycket smak funkar det här fullständigt magiskt. Försvarar lätt sin plats på hyllan i källaren.
(vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2010 - Philip Togni - Cabernet Sauvignon - Tanbark Hill - Spring Mountain District AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Ännu en klockren Napa-cab. Lite torrare, lite mer knuten, men likaså förförande god. Kanske hade snäppat upp om det serverats lite bea... (vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2004 - Chateau Lynch Bages - Pauillac AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Förvånansvärt fluffig och oskarp. Väl chokladig. Helt ok, men nog fan vill man ha mer än så här...Tycker vanligtvis om 04 från Bdx, men hittar inget stramt och aristokratiskt här inte. (vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2009 - Mount Eden Vineyards - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Clara Info)
Visa mer information
  Bara att kapitulera. Det här är gott. Initialt aningen småstrulig, men med tid lugnar grejerna ned sig och blir en fin vinkick. Briljerar till den asiatiska biff-salladen. Mynta och koriander fixar den här Caben utan bekymmer. Inget kladd...bara skön struktur och fint mogen frukt. De kostar en slant, men belöningen är redig. Naturligtvis för ungt. Kommer antagligen bäst till sin rätt om 5-10 år. (vs2400 2015-05-28 Hemma)
  2000 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Avslappnat och tillbakalutat. Härligt lugn attityd. Elegant och avskalad. Lite småskitighet initialt som lätt luftas bort. Fin fruktkärna. Skön kick. Väldigt fin drickfas. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2010 - Miani - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Rosso - Cabernet Sauvignon
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Visst finns det gott om fat. Visst är det en koncentrerad rackare. Visst ekar det Nya Världen. Men samtidigt kan jag omöjligt blunda för kvaliteten i det här. Frukten är klockren. Faten är proffsigt snygga. Balansen finns där. Stor potential.
Dagen efter njuter vi slatten till lite grillat...absolut klockrent. Letar man efter ersättare till en Napa-cab, då har man ett fullgott alternativ i det här. Jag gillar!
(vs2400 2015-05-15 Hemma)
  2004 - Château Léoville Poyferré - Saint Julien AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  En liten fin kalvfilé med cognac-sås väntar på fatet...vad kan då vara bättre än en klassiskt skrudad bdx från svalt år...precis så får det bli.
Man kan tycka mycket om bdx och deras storskalighet och storfinans. Men sköna och funktionella matviner fixar de till med bravur.
Cassis, blyerts, ceder...fina syror, bra frukt, sköna tanniner...många år kvar. Klockren till maten. På egen hand likaså redigt gott, men det där trippande, dansande, galet roligt finns där inte. Det där lilla extra lyftet vägrar infinna sig. Men gott är det. Och sin plats på alla vinlistor förtjänar bdx. Allt annat är bara trams.
(vs2400 2015-05-02 Hemma)
  2005 - Chateau Talbot - Saint Julien AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Sicken potential. Allt finns på plats för en trevlig vin-kick om cirka 10 år. Frukten börjar lugna ned sig ,men är fortfarande redig och slösande mogen. Faten börjar krypa in. Syrorna på plats och tanninerna likaså. I dagsläget är det nästan synd att tuta, men förbannat skoj att ta tempen på en 05:a. Som sagt...vänta 5-10 år... (vs2400 2015-04-04 Hos FB)
  2000 - Chateau l’Enclos - Pomerol AOC
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Gott med en redig klassiker. Enclos Pomerol är absolut inget stort vin, men fan vad man får mycket typicitet till älgfilén. Går inte att ta miste på ursprung. Lite mer svullen än en Medoc-kille. Absolut inga fat som stör. Femton år är inget överhuvudtaget för vin som detta. Kommer lätt att fortsätta spinna 5 år till. Rensar fantastiskt fint till födan. Dessutom gott på egen hand efter maten. Trevlig. (vs2400 2015-03-07 Hemma)
  2005 - Dunn - Cabernet Sauvignon - Howell Mountain AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Gott. Delar dock bordet i form av tyckande. Vissa anser att det här är för konventionellt, medan andra uppskattar vinets kvalitet. Eftersom jag vet vad som är i glaset, är jag av den meningen att det här är bra skit. Visst är det snällt, men kvaliteten går inte att ta miste på. Klockren Cab i både doft och smak. Mjuk och fin. Elegant på något sätt. Inte någon vulgo-frukt. Håller bra många år till. Kanske vi är på tok för tidigt på den. (vs2400 2015-02-21 Hemma)
  2005 - Ramey - Cabernet Sauvignon - Napa Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Råder delade meningar om denna Napa-Cab. Min fru spinner loss fullständigt, medan Fredrik och jag stör oss på %. Bränner till lite väl häftigt. Men för övrigt är det ett gott glas vin. Angenämt...inget som egentligen sticker ut...lite anonymt...men gott. Funkar bra till lördagssteken. Vill nog ändå ha lite mer syror helt enkelt. Vill nog ha lite mer karaktär sett till prislappen... (vs2400 2014-11-15 Hemma)
  2009 - Clos du Jaugueyron - Haut Médoc AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  För runt 150 sek får vi en typisk och ruggigt bra bruks-Bdx. Precis som man behöver Langhe Nebbiolo från hantverkare som Mascarello och Rinaldo och likaså bra Rosso di Montalcino från traddo-hantverkare så behövs enkla och trevliga Bdx. Här är en sådan och för i princip inga pengar allt. Visst är den kärv och lite smågrön, men alla Bdx-markörer finns där. Klockren till en liten röd hjortstek som fått sällskap av klyftisar och rödvinssky.
Ska förbrukas inom 5 år. Vi kommer att köpa fler.
(vs2400 2014-10-18 Hemma)
  2010 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Storhet i vardande. Naturligtvis puckat att nypa en nu, men vill ändå känna på potential ifall vi ska skaffa fler...och det ska vi.
Det är ruffigt, rustikt, mörkt...men ändå lätt och elegant. Inget kladd. I dagsläget skriker det inte Bdx precis. Men någonstans under potentialen finner vi ändå cassis och andra Bdx-trevligheter. I munnen möter man fina syror, redig tanninstruktur, härlig naturlig frukt. Inget som döljer, inget som är i vägen. Det här kommer att växa till sig och visa sig från en helt annan sida om 10-15 år...då jävlar!
(vs2400 2014-10-10 Hemma)
  2012 - Clos Louie - Côtes de Castillon AOC
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Har man 45 kilo älg som ska hanteras/styckas/rensas/förpackas måste man ha någon form av energidryck nära till hands. Varför inte en cassis-stinn ung Bdx från åldrade oympade stockar...Inget vi ångrade. Det här är skitgott. Påminner om en sval bergs-Napa där allt hänger ihop. Härlig frukt, bra syror, fin struktur och nafsande tanniner. Inga invändningar här. Sett till prislappen är det inte många Napa-cabbar som kan konkurrera. Ännu något att spinna vidare på! (vs2400 2014-09-13 Hemma)
  2000 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Bra bdx utan fathantering...finns det? Det gör det...och här är beviset. Bel Air Marquis d'Aligre kallas av vissa för Margaux's Rayas...det får stå för dom, men man indikationerna pekar rätt väg om man säger som så...klassiskt och helt utan kladd. Men det trevliga är att samtliga bdx-markörer finns där...cassis, blyerts, ceder, järn...och en härlig balans och struktur i munnen. Växer hela tiden. Dekanterat i 3-4 timmar. Inga tecken på att vika ned sig. Lever lätt 7-10 år till. Fyller på! (vs2400 2014-08-09 Hemma)
  2008 - Yeringberg - Cabernet Sauvignon
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Hade stora förväntningar på det här...skönt att de infrias och det med råge. Faktiskt riktigt jävla bra. Blint hade vi nog samstämmigt dragit till med en redigt bra Napa-Cab...och då menar jag en redigt bra sådan.
Här finns elegans, otrolig mjukhet (håller sig på rätt sida fjolleriet), ruggigt fin balans...bara så där självklart gott att dricka. Rena Cab-toner rakt igenom. Inget kladd, bara ren frukt. Inga påklistrade fat, bara fint mogen frukt. Lysande till den grillade hjort-biten.
Hittar inte ett endaste litet fel...jo förresten...sista flaskan och svårt att få tag på nya. När det stämmer i Aussie-vinerna...då sjunger det ordentligt. Väl värd att leta upp.
(vs2400 2014-08-02 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Lägg upp ny provning