Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 2 av 2
Vin
  2013 - Bartolo Mascarello - Freisa d'Asti DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Inte ofta vi dricker Freisa...extremt sällan tyvärr. Mascarellos har vi nog bara varit i kontakt med på plats. Skoj då att få lite tid (tre kvällar) att bekanta sig med den här flaskan.
Initialt bråkig och störig...bra tanniner (kommer sig att vinet legat på macerationsrester av deras Nebbiolo)...dessutom klara antydningar av ny botti. Ju längre flaskan varit öppen desto bättre smakar Freisan. Tredje kvällen absolut bäst. Kvarvarande flaskan får vila 3-4 år.
(vs2400 2015-12-02 Hemma)
  2011 - Giuseppe Rinaldi - Langhe DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Inte ofta man dricker Freisa och inte speciellt ofta man dricker Rinaldi...kombinationen är således premiär på Sturköbaren. Kanske inget man tutar på egen hand...här finns grönska, syror, ung frukt, tanniner och ett kort avslut. Obalanserat och spretigt således. Men till födan...helt annan uppenbarelse. Grejerna lugnar ner sig och spinner på ett mer harmoniskt sätt. Absolut inget stort vin, men ett charmigt matvin av rang. Efter middagen är avslutad konstaterar vi att vinet åter träder in i den mer okontrollerbara kostymen. In i kylen så ses vi om 24 timmar.

24 timmar senare är grejerna klockrent kaxigare...men fortfarande väl gröna syror. Grinar till aningen för mycket för att man ska uppskatta Freisa på egen hand.
(vs2400 2013-04-24 Hemma)
1
Lägg upp ny provning