Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2009 - Benoît Dorsaz - Humagne Rouge - Quintessence
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Bleckigt, lite spretigt, saknar syror...blir inte riktigt klok på den killen. Dessutom lite gröna drag, antagligen ganska mycket ung frukt...sammantaget blir det inga direkta kickar som går till historien. Ger vinet möjligheten att få sin chans att rättfärdiggöra sig själv under tre kvällar, men vinet tar faktiskt inte chansen. Just den här flaskan imponerar inte på mig...trist eftersom jag oftast rasslar i gång på Humagne Rouge. (vs2400 2013-05-03 Hemma)
  2008 - Simon Maye - Humagne Rouge
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  När man väl fått kläm på Humagne Rouge är man fast. För det här är buscharmigt och löjligt personligt. Doften bjuder på sötlakrits, hallon, lite köttdisk, krossad sten och värme. Smakmässigt är syrorna hyfsat markerade, frukten spännande och tanninerna i princip obefintliga. Håller man bara vinet kylt (ej över 15 grader) faller man pladask för charm och personlighet. Men det tar några flaskor innan man fattar vad grejen handlar om. Första gången sveper man undan Humagne Rouge som en Beaujolais-kopia. Visst finns det vissa likheter, men skillnaderna är desto fler. Ska man ändå leta likheter får du pressa fram en bra Beaujolais med trevliga doftassociationer från Syrah.
Naturligtvis var detta sista flaskan. Inga fler Humagne Rouge i källaren. Dags för ett nytt besök i världens vackraste vindal - Valais!
(vs2400 2010-07-15 Hemma)
  2007 - Domaine des Muses - Humagne Rouge
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Ännu en imponerande röding från schweiziska Valais. Kvällens goding är en Humagne Rouge och man kan inte bli annat än söndercharmad av alla bär och blommor i doften. Silkeslena tanniner och klokren fräschör. Personligt är det minsta man kan säga. Självklart inget stort vin, men när drickbarhet och personlighet präglar vinet är det bara att jubla.
Det här som en rolig blandning mellan en riktigt bra Beaujolais och en lättsam Pinot Noir från ett bra år. Och som kompis vid bordet strålar denna busiga Humagne Rouge.
(vs2400 2010-02-20 Hemma)
  2008 - Simon Maye - Humagne Rouge
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Blommigt, bärigt, godisbetonad och ganska mycket sötlakrits...så upplever jag min första kontakt med denna raritet från Valais i Schweiz. I munnen är det otroligt mjukt och återigen bärig framtoning och en riktigt skön mineralbeska. Förvånansvärt bra grepp i slutfasen. Tanniner...knappast, utan det är snarare frukten i kombination med syrorna som står för den småtrevliga uppvisningen. Inte komplext men spännande. Gott och intressant bekantskap. Kommer ihåg att man fick ett sug efter Humagne Rouge efter några försök i somras. Som sagt vad...trevligt vin! (vs2400 2009-10-17 Hemma med Malmö-grabbarna)
1
Lägg upp ny provning