Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2009 - Ferruccio Carlotto - Alto Adige/Südtirol DOC - Lagrein - Di Ora in Ora
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Simpel rödtjut med trevlig personlighet och tillräckligt med karaktär. Blå ungdomlig frukt dominerar...både näsa och mun får sitt av blåbärstryck. Känns som om det är frukt från unga stockar som dominerar och ett ganska frikostligt uttag. Inget fel på det. Charmigt och lättsamt. Naturligtvis finns här varken stoppning eller djup för att klassa grejerna som stora.
Det bör alltid finnas plats för den här typen av bruksviner i källaren. Fyller sitt syfte på alla plan.
Dock inte lätt att peka ut ursprung och druvsort...
(vs2400 2013-03-24 Hemma)
  2009 - Stefan Vaja - Alto Adige/Südtirol DOC - Lagrein - Glassier
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Bleckigt, blåbär, ståltanksfruktigt med en stråk av malo. Där har vi doftegenskaperna. Munnen får sitt av typisk italiensk framfusighet.
Inga märkvärdigheter, men ack så gott. Okomplicerat, men som sagt...gott. Dom kan det här italienarna. Står där vid spisen med ett löjligt leende. Varje liten mun ger tillfredsställelse, utan ansträngelse. Den här vintypen behöver man mer av. Självklara grejer, men ändå med personlig karaktär som livar upp. Som sagt vad inga märkvärdigheter...men ärligt...redigt...äkta och så italienskt!
Vi testar över tre kvällar och det håller ihop redigt bra. Inget som viker ned, utan bleck och blåbär är lika påtagligt kväll tre som när flaskan öppnades.
(vs2400 2012-07-07 Hemma)
  2004 - Nusserhof - Heinrich Mayr - Alto Adige/Südtirol DOC - Lagrein - Riserva
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Visst är det skoj, spännande, intressant och lärorikt att testa lite av varje - nästan ett måste för att smaklökarna inte ska stå och stampa på samma position. Men ibland vinner inte nyfikenhet över verkligheten. Kvällen uppvisar ett sådant exempel. En Lagrein från norra Italien utmanar smaklökarna utan att övertyga. Här har vi en riktigt kaxig druvsort som tyvärr har behandlats med insmickrande fat vilka plockar bort Lagreins typicitet. Det enda positiva som återstår är de rena italienska syrorna. Till en Bolognese lever vinet upp till förväntningarna. Ett Bio-vin som inte når riktigt fram. Dock bättre dag 2. Faten har lugnat ner sig medan frukten på något sätt lyckas tränga fram. Schyssta blommor i doften. (vs2400 2008-12-10 Hemma)
  2003 - Cantina Terlano - Alto Adige/Südtirol DOC - Lagrein - Porphyr - Riserva
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Fortfarande för ungt för att ge vinet en korrekt bedömning. Vinet kommer att lugna ner sig och bli mer harmoniskt. Prislappen gör dock att man knappast känner för att plocka på sig fler flaskor. (vs2400 2007-02-07 Hemma)
1
Lägg upp ny provning