Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 109
Vin
  2012 - Château le Puy - Bordeaux-Côtes de Francs AOC - Emilien
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Att Merlot kan smaka så fint...skoj med ett vin som motsvarar förväntningarna. Det doftar och smakar bdx...som man vill att bdx ska te sig alltså...inga skymmande fat, ingen jolmig malo, ingen extrem koncentration...bara ren och fin frukt. Skitgott helt enkelt. Absolut ingen storhet, men tillräckligt bra för att fylla på med fler flaskor! (vs2400 2015-11-19 Hemma)
  1998 - Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Léognan AOC
(France - Bordeaux - Graves Info)
Visa mer information
  Det snackas mycket skit om Bdx, men ge grejerna sina stipulerade 10-15 år då blir det sällan fel. Fantastisk måltidsdryck...och det är ju vinets främsta syfte...trots allt.
Vore förbannat tråkigt vinliv att inte ha Bdx i källaren.
Den här ståtlige killen har bra med ceder och blyerts innanför västen. Stram och elegant. Rensar klockrent vid matbordet. Gott helt enkelt!
(vs2400 2015-10-30 Hemma)
  2004 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Tyvärr aningen murrigt på egen hand. Hittar inte riktigt lyftet man vill ha. Dock väldigt funktionellt till en fin bit filé på grönsaksbädd. Där och då får vinet utrymme att rensa och glänsa en aning. Efteråt är det tillbaka i det lite murriga hörnet. Helt ok, men inte mer... (vs2400 2015-07-17 Hemma)
  2004 - Chateau Lynch Bages - Pauillac AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Förvånansvärt fluffig och oskarp. Väl chokladig. Helt ok, men nog fan vill man ha mer än så här...Tycker vanligtvis om 04 från Bdx, men hittar inget stramt och aristokratiskt här inte. (vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2000 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Avslappnat och tillbakalutat. Härligt lugn attityd. Elegant och avskalad. Lite småskitighet initialt som lätt luftas bort. Fin fruktkärna. Skön kick. Väldigt fin drickfas. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2010 - Miani - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Rosso - Cabernet Sauvignon
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Visst finns det gott om fat. Visst är det en koncentrerad rackare. Visst ekar det Nya Världen. Men samtidigt kan jag omöjligt blunda för kvaliteten i det här. Frukten är klockren. Faten är proffsigt snygga. Balansen finns där. Stor potential.
Dagen efter njuter vi slatten till lite grillat...absolut klockrent. Letar man efter ersättare till en Napa-cab, då har man ett fullgott alternativ i det här. Jag gillar!
(vs2400 2015-05-15 Hemma)
  2004 - Château Léoville Poyferré - Saint Julien AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  En liten fin kalvfilé med cognac-sås väntar på fatet...vad kan då vara bättre än en klassiskt skrudad bdx från svalt år...precis så får det bli.
Man kan tycka mycket om bdx och deras storskalighet och storfinans. Men sköna och funktionella matviner fixar de till med bravur.
Cassis, blyerts, ceder...fina syror, bra frukt, sköna tanniner...många år kvar. Klockren till maten. På egen hand likaså redigt gott, men det där trippande, dansande, galet roligt finns där inte. Det där lilla extra lyftet vägrar infinna sig. Men gott är det. Och sin plats på alla vinlistor förtjänar bdx. Allt annat är bara trams.
(vs2400 2015-05-02 Hemma)
  2005 - Chateau Talbot - Saint Julien AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Sicken potential. Allt finns på plats för en trevlig vin-kick om cirka 10 år. Frukten börjar lugna ned sig ,men är fortfarande redig och slösande mogen. Faten börjar krypa in. Syrorna på plats och tanninerna likaså. I dagsläget är det nästan synd att tuta, men förbannat skoj att ta tempen på en 05:a. Som sagt...vänta 5-10 år... (vs2400 2015-04-04 Hos FB)
  2000 - Chateau l’Enclos - Pomerol AOC
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Gott med en redig klassiker. Enclos Pomerol är absolut inget stort vin, men fan vad man får mycket typicitet till älgfilén. Går inte att ta miste på ursprung. Lite mer svullen än en Medoc-kille. Absolut inga fat som stör. Femton år är inget överhuvudtaget för vin som detta. Kommer lätt att fortsätta spinna 5 år till. Rensar fantastiskt fint till födan. Dessutom gott på egen hand efter maten. Trevlig. (vs2400 2015-03-07 Hemma)
  2009 - Clos du Jaugueyron - Haut Médoc AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  För runt 150 sek får vi en typisk och ruggigt bra bruks-Bdx. Precis som man behöver Langhe Nebbiolo från hantverkare som Mascarello och Rinaldo och likaså bra Rosso di Montalcino från traddo-hantverkare så behövs enkla och trevliga Bdx. Här är en sådan och för i princip inga pengar allt. Visst är den kärv och lite smågrön, men alla Bdx-markörer finns där. Klockren till en liten röd hjortstek som fått sällskap av klyftisar och rödvinssky.
Ska förbrukas inom 5 år. Vi kommer att köpa fler.
(vs2400 2014-10-18 Hemma)
  2010 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Storhet i vardande. Naturligtvis puckat att nypa en nu, men vill ändå känna på potential ifall vi ska skaffa fler...och det ska vi.
Det är ruffigt, rustikt, mörkt...men ändå lätt och elegant. Inget kladd. I dagsläget skriker det inte Bdx precis. Men någonstans under potentialen finner vi ändå cassis och andra Bdx-trevligheter. I munnen möter man fina syror, redig tanninstruktur, härlig naturlig frukt. Inget som döljer, inget som är i vägen. Det här kommer att växa till sig och visa sig från en helt annan sida om 10-15 år...då jävlar!
(vs2400 2014-10-10 Hemma)
  2012 - Clos Louie - Côtes de Castillon AOC
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Har man 45 kilo älg som ska hanteras/styckas/rensas/förpackas måste man ha någon form av energidryck nära till hands. Varför inte en cassis-stinn ung Bdx från åldrade oympade stockar...Inget vi ångrade. Det här är skitgott. Påminner om en sval bergs-Napa där allt hänger ihop. Härlig frukt, bra syror, fin struktur och nafsande tanniner. Inga invändningar här. Sett till prislappen är det inte många Napa-cabbar som kan konkurrera. Ännu något att spinna vidare på! (vs2400 2014-09-13 Hemma)
  2000 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Bra bdx utan fathantering...finns det? Det gör det...och här är beviset. Bel Air Marquis d'Aligre kallas av vissa för Margaux's Rayas...det får stå för dom, men man indikationerna pekar rätt väg om man säger som så...klassiskt och helt utan kladd. Men det trevliga är att samtliga bdx-markörer finns där...cassis, blyerts, ceder, järn...och en härlig balans och struktur i munnen. Växer hela tiden. Dekanterat i 3-4 timmar. Inga tecken på att vika ned sig. Lever lätt 7-10 år till. Fyller på! (vs2400 2014-08-09 Hemma)
  2009 - Château Cos Labory - Saint Estèphe AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Tidigare flaska gav klara Napa-vibbar. Den här gången är det inte lika tydligt. Känns som den är på väg att stänga ner. Frukten ligger inte lika tydligt i framkant...snarare är det fat och tanniner som leder an. På egen hand är vi inte lika charmade som förra gången, men när de grillade välhängda älgbiffarna hamnar på faten...då spinner Cos Labory loss. Kvarvarande flaskorna får nog vila ett gäng år. (vs2400 2014-07-26 Hemma)
  2006 - Vinattieri - Merlot - Ligornetto
(Suisse - Ticino/Tessin Info)
Visa mer information
  Saftigt...mulligt...på väg mot mognad...och växer påtagligt efter ett par timmar i karaff. Tar för sig vid matbordet såsom vi hoppades. Klockren till biff och béarnaise.
På minussidan noterar vi snällhet, viss mjäkighet, inte den största personlighet vi tutat...men allt kan omöjligt förpackas i en vinbutelj.
Sammantaget är vi ändå på Bdx-nivå med aningen mer frukt och fyllighet än vad originalen bör uppvisa.
Helt övertygad om att det går att hitta redigt bra grejer i södra Schweiz. Fram med gps'en!
(vs2400 2014-04-18 Hemma)
  2009 - Domaine Marie-Thérèse Chappaz - Cabernet Sauvignon - Grain Noir
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Inget snack om att vi har Bdx-blandning i glasen, men varifrån det kommer...inte lätt att avgöra. Faktiskt ett problem med Bdx-varianter...druvsammansättning går att förstå...men ursprung mer eller mindre omöjligt. Synd tycker jag.
Men vi befinner oss alltså i Schweiz...närmare bestämt i Valais och än mer detaljerat i byn Fully. Hantverkaren Chappaz med de vackra etiketterna är en av byns absoluta storheter. Vinerna är inte lätta att få tag på...och de kostar en redig slant.
Det här gott, utan att på något sätt få jordaxeln att rycka till. Habilt, men inte stort. Lite för snällt. Korrekt, men inte mer. Saknar rivighet, personlighet och framförallt tanniner.
Hade högre förväntningar på det här. Om det är någon som sitter på en 09:a är det bara att korka ur. Vinner inte på lagring.
(vs2400 2014-03-28 Hemma)
  2010 - Château Roc de Cambes - Côtes de Bourg AOC
(France - Bordeaux - Bourgeais et Blayais Info)
Visa mer information
  Nja...inte riktigt vår grej. För de här slantarna köper jag hellre...mycket hellre redigt bra CaliCab. Lätt!
Det här blir för slipat, för snällt, för jolmigt. Ingen riktig stuns och ärlighet. Känns som det är gjort för att tillfredsställa och inte för att ifrågasätta/diskutera/resonera. Fjolligt trots den löjliga prislappen.
Visst funkar det till biff+bea, men vill ha fan så mycket mer än ok-grejer.
(vs2400 2014-02-21 Hemma)
  1998 - Chateau Pichon-Longueville - Pauillac AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Vad ska man säga...blir nästan parodiskt att dra till med blyerts, ceder, rensare, rakryggad, ungdomlig, långlivad...men det är precis så vi upplever denna Pauillac. Det är så jävla klassiskt så det inte finns. Och gott...naturligtvis. Inget annat än skitbra. 98 är ju ingen direkt stor årgång, men du får så enormt mycket vin oavsett att de sista skruvarna inte sitter lika stenhårt som de ska. Kan inte vara något annat än Bdx...måste vara Medoc. Visst finns faten där...men allt bärs upp av struktur...tänk katedral...lyftet...höjden. Vill inte vara utan sådant här. Vinvärlden vore löjligt fattig utan det här kortet.
Håller lätt tio år till.
(vs2400 2014-01-25 Hemma)
  2001 - Château Langoa-Barton - Saint Julien AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Här var det Bdx i glaset. Ung sådan tror jag. Som vanligt ska man dra av minst 5 år från det man initialt tror. Inte 2008, utan en 2001:a. De här rackarna är långlivade...och matkrävande. Tänk en kladdig béarnaise och en fin biff till det här. Vinet växer minst ett par klasser. Alltid skoj med bra Bdx. Potentialen finns där som sagt... (vs2400 2014-01-04 Hos LP)
  1998 - Radikon - Venezia Giulia IGT - Merlot
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Ännu en fullträff, ännu en ikon. Det här är moget, det här är komplext, det här är stort, det här är ännu en redig vinkick.
Mogen frukt, att vi har ett vin med viss ålder råder inget tvivel om...men en 98:a kommer som en överraskning. Det här vill man nosa länge på.
Munnen får sitt av mjuka mogna tanniner, varm mogen frukt (nästan en viss sötma)...får en liten vibb av Pignol...det här är gott. Ännu en flaska som vi tömmer utan problem. Egentligen bara denna och Valentini som tar tvärslut av de som öppnas under kvällen. Stort tack Ingvar!
(vs2400 2013-12-28 Hos IV)
1 2 3 4 5 6
Lägg upp ny provning