Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 2 av 2
Vin
  2010 - Barraco - Sicilia IGT - Pignatello
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Perricone (Pignatello)...hur ofta tutar man Perricone? För oss är det här första gången vi dricker en druvren sådan, men utifrån detta exemplaret är det absolut inte sista. Piggt...italienskt...lite småtjurigt...definitivt personligt...och självklart matvänligt. Överraskande bra på alla plan. Och dessutom klockar vi in endast 12,5%. Sådant tycker vi om på Sturköbaren.
Doftmässigt får vi direkt associationer till andra sicilianska storheter (Vigo och Il Frappato) och samma liknelser dyker upp i munnen initialt. Men...det är i slutet av smaken som den stora avvikelsen infinner sig...i stället för den lilla sköna syrasötman som tidigare nämnda viner ger, möts vi här av en mer typisk italiens kärnbitterhet. Inget att bry sig om egentligen, men visst är det ett pyttelitet störningsmoment. Men vi skiter glatt i det med tanke på hur mycket gott för övrigt vinet levererar. Här ska köpas fler!
(vs2400 2012-04-29 Hemma)
  2009 - Porta del Vento - Sicilia IGT - Maquè
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Charmfullt, lättdrucket, fräsigt, spänstigt och självklart naturligt. Inte en tanke på att det lurar mycket Nero d'Avola i drickat. Skojigt och direkt. Inget att kontemplera kring, utan här gäller pang-på-tänket istället. Sådana här kan man gott tänka sig några stycken av. Ska drickas på frukten. Inget att lagra. (vs2400 2011-08-06 Hemma hos Patrik L)
1
Lägg upp ny provning