Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 9 av 9
Vin
  2005 - Chateau Chasse-Spleen - Moulis AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Stackars sate...ställas i glaset mot Rougeard. Inte snällt, inte rättvist...men sådant är provningslivet.
Här finns struktur, här finns framtid, men här finns också väl mycket kantiga fat i dagsläget. Känns tungt och konstruerat.
Skulle vilja återkomma till det här om 5 år.
(vs2400 2013-10-12 Sturköblot)
  2010 - Mas de Daumas Gassac - Vin de Pays de l’Hérault VdP
(France - France Info)
Visa mer information
  Friskt med stor potential. Det här skulla man vilja ha liggandes i källaren. Och försöka att inte röra på c:a 7-8 år. Utvecklingskurvan känns redigt bra. Syrorna finns där...tanninerna likaså...bra med stoppning i frukten...inget annat än stordåd i vardande. Det som förvånar en aning (inget problem dock) är att Cab-tonerna är såpass nedslipade. Känns oerhört ren och mineralig. Satan att det är 11:orna som ligger och lurar på SB. (vs2400 2013-09-20 EJ hos Magnus)
  2008 - Passopisciaro - Sicilia IGT - Franchetti
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Här var det kompakt...mer eller mindre kolsvart. Doftar som CdP...redigt solmogen sådan. I munnen är det koncentrerad söt frukt som fullständigt dominerar. Och oljig i sin struktur...glycerin. Tungt. Det här dricker man inte mycket av...
Någon frågar om det här är kvalitativt...och det kan man nog säga att det är...men är det gott?
Nog ett vin som plockar mängder med poäng i feta guide-böcker, men klunkabiliteten är definitivt noll.
Petit Verdot (60%) från Etna...
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2004 - Yarra Yering - Cabernet Sauvignon - Dry Red Wine No1
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Ännu en aussie klädd i klassisk europeisk kostym. Det doftar Bdx (blyert, lagrad cassis, lite järn) och det smakar Bdx (bra lyft och rena syror, sköna lagrade tanniner och fortsatt bra tryck i frukten)...men med en liten sötma på slutet...precis som den tidigare Astralis.
Hur god som helst! Ingen fruktbomb på något sätt...tvärtom finstämd och elegant. Mer sådant här!
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2000 - Chateau Belle-Vue - Haut Médoc AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Varför dricker vi inte mer utvecklad Bdx? Bra fråga som jag tyvärr inte har något vettigt svar på (prislapp och tillgång är ingen giltlig ursäkt). För när det är bra är det oslagbart gott. Det är som en frisk fläkt i ökenvärmen. Gudomligt efterlängtat och berikande för själen. Och när det serveras grym bearnaise...då är det bara Bdx som gäller (eller Loire-CF).
När det är en schysst årgång (2000 får nog anses som en sådan) och en hyfsad producent vill det mycket till för att bli besviken. Ordet besviken finns inte på listan i kväll...jag lovar.
Klassiska Bdx-attribut i näsan...ceder, lite cassis och blyerts. Likaledes skön i munnen...sicka härligt stöttande syror...fin frukt...och tillräckliga tanniner. Bedårande bra. Fyll min källare med Bdx!
(vs2400 2012-01-06 Hemma)
  2000 - Chateau Lamothe-Cissac - Haut Médoc AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Fy fan vilken tunn soppa. Grönt, spretigt, ogint...riktigt bedrövligt som synes. En skam för appellationen! Det här är andra flaskan som vi försöker oss på. Alla ska få en andra chans. Men nu ska skiten sågas.
Jag blir misstänksam redan när jag ser korken - pressad kork. Och min misstänksamhet besannas...skräp rakt igenom. Puckat av mig att gå på detta köp. 12-pack på Philipsons är sällan något att höja till skyarna. Tack och lov delades detta snedsprång med FV, men ändå...

Jag försöker verkligen leta efter något positivt, men det är faktiskt helt omöjligt. Fan vet om det går att göra sås på...
(vs2400 2009-08-05 Hemma)
  1998 - Chateau Chasse-Spleen - Moulis AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Det luktar lite småfusk här...Känns som det tillförts ett och annat kilo strösocker under fermentationen. Vi har naturligtvis inga belägg annat än vad våra smaklökar indikerar. Vinet känns nämligen artificiellt och påklistrat vad gäller den underliga sötman som avslutat varje sipp.
1998 var ett bekymmersamt år för vissa Medoc-producenter. Om Chasse-Spleen var en av dessa ska vi låta vara osagt, men vi kommer att närma oss kommande årgångar med stor försiktighet.
(vs2400 2009-01-17 Hemma)
  2000 - Chateau Belle-Vue - Haut Médoc AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Återigen en kompetent Bordeaux, men med avsaknad av den riktiga spetskvaliteten man förväntar sig. Detta är en producent från Haut-Médoc som saknar klassificering. Stor dominans av Cabernet Sauvignon (drygt 40%) och förvånansvärt mycket Petit Verdot (20%). Naturligtvis finns här finess och elegans en det ändå något man saknar. Den riktiga kicken och energin finns där bara inte.... (vs2400 2007-12-31 Hemma)
  2001 - Temple Bruer - Cabernet Sauvignon - Reserve
(Australia - South Australia - Langhorne Creek Info)
Visa mer information
  En spännande druvkombination där Cabernet Sauvignon dominerar, men där Petit Verdot gör vinet mer komplext och intressant. En annan intressant detalj är att vinet lagrats i 'Stakvats' - det är ett mellanting mellan fat och ståltank. Front- och bakparti är av fransk ek medan den övriga behållaren är rostfritt stål. Dessa innovativa aussies. (vs2400 2007-07-29 Hemma)
1
Lägg upp ny provning