Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2006 - Hartmann Donà - Mitterberg IGT - Pinot Noir - Donà Rouge
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Bra tanniner, bra syror, redigt italienskt uttryck...borde inte detta vara en Nebba eller en Nerello...inte det nej. En Schiava upplandat med lite PN...se där...ännu en erfarenhet rikare. Och ännu ett område att undersöka vidare...tar det aldrig slut... (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2010 - Foradori - Vigneti delle Dolomiti IGT - Teroldego - Morei
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Nja...lite väl extrem till sin läggning...mer intressant än rysligt bra...
Börjar maffigt i glaset...redigt tät och redigt ung färg...lika maffig till sin läggning när det gäller doftegenskaper...fullständigt väller ut goa mörka kaxiga dofter...tyvärr dyker det upp allt mer bio-äpplen ju längre tid grejerna får i glaset.
Men det är i munnen som amfora-Teroldegon kajkar ur, åtminstone vad gäller mina smaklökar...spretigt...väl maxade syror...aningen kantiga tanniner...ingen harmoni eller balans...frukt finns där, men de drar mot bio-äpplena som vi redan avhandlat. Visst kan det här lugna ned sig med tid, men fan vet om jag är villig att vänta ut obalansen...tror faktiskt jag avstår.
Mer intressant än redigt bra...
(vs2400 2011-12-21 Hemma)
  nv - Nusserhof - Heinrich Mayr - Vino da Tavola VdT - Tyroldego
(Italia - Italia Info)
Visa mer information
  Ett bio-vin från de nordliga delarna av Italien. Och i glaset hittar vi en Teroldego (vilket man inte får buteljera under DOC-lagarna i Trentino så därför blir det en VdT), unikt i Trentino. Nusserhof har kört biologiskt ett gäng år och detta är ett av deras minst spridda viner.
Här snackar vi rena sur-körsbär...och pur frukt...syror finns det gott om...skriker efter en tomatsås...matvin. Värt pengarna (170 DKR)? Faktiskt inte. Intressant men inte något vi jagar benen efter oss.
(vs2400 2009-07-17 Hemma)
1
Lägg upp ny provning