Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 2 av 2
Vin
  2007 - Raymond Usseglio - Châteauneuf-du-Pape AOC - Cuvée Impériale
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Väldigt sällan numera som en CdP överraskar oss positivt. Cuvée Impériale gör det med råge. Inget annat än ett imponerande vin. Härlig doft som indikerar ett skönt lyft i munnen...ingen tyngd, inget kladd, bara röda fina bär med inslag av tobak och sötlakrits. Visst finns det en sötma i munnen, men den bara förgyller upplevelsen av ett välbalanserat och välbyggt vin. Jättegott här och nu, men med bra många fina år framför sig. Och de höga % känns faktiskt inte. Som sagt en välbalanserad CdP. (vs2400 2014-11-30 Hemma)
  1996 - Chateau de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Hur ska en åldrad (96:a) och bedagad skönhet (Beaucastel) stå sig mot en yngre och fruktigare kombatant. Vi jämför denna butelj mot en 07:a från Cristia och naturligtvis befinner vi oss i samma appellation. I rättvisans namn bör vi ge åldringen lite upprättelse eftersom 1996 inte är ett toppår, medan 2007 anses av många bedömare som ett av de absoluta toppåren. Och det visar sig ganska snabbt att Beaucastel borde lämnat wo mot ett sådant övermäktigt motstånd. Ingen chans oavsett om man går igång på mogna viner.
Den här flaskan befinner sig i klar utförsbacke - ingen frukt, väl häftiga syror coh tunna tanniner. I obalans helt enkelt. Borde ha konsumerats för 5-6 år sedan.
Eftersom vi provar innan vi färdigställer måltiden, justerar vi maten för att jaga fram lite frukt ur vinet. Vi lyckas faktiskt, men när tallrikarna åter är tomma är dödsryckningarna ett faktum. Vi sparar resten (drygt halva flaskan) till morgondagens pizza! Smaka på den - Beaucastel och söndagspizza...
(vs2400 2009-05-30 Hemma)
1
Lägg upp ny provning