Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 9 av 9
Vin
  2012 - Strohmeier - Blauer Wildbacher - Rot 5
(Österreich - Steierland - Südsteiermark Info)
Visa mer information
  Sicken rökare till schnitzel. Borde ju inte vara en överraskning...lysande syror av det naturliga slaget, skön blåfrukt som innebär djup och lagom kaxiga tanniner som slipar till födan. Rensar som man vill. Förra gången var det en Roddolo-Barbera som visade var schnitzelskåpet stod och nu det här...minst lika framgångsrik. På egen hand delvis ett annat djur. Mer bångstyrig och kantig. Men det blåfruktiga finns där som drar ner oss i djupet... (vs2400 2015-05-09 Hemma)
  2007 - Sepp & Maria Muster - Zweigelt - Graf
(Österreich - Steierland Info)
Visa mer information
  Väldigt italiensk i sitt uttryck...syrlig och tanninrik...dessutom lite småkärv frukt. Vinner på att dekanteras. Blir aldrig riktigt harmonisk, utan flaskan levererar bra bus rakt igenom. Trevlig Zweigelt, men inget att springa benen av sig för... (vs2400 2015-03-06 Hemma)
  2008 - Sepp & Maria Muster - Blaufränkisch - Rotwein
(Österreich - Steierland Info)
Visa mer information
  Ännu en trevlig röd österrikisk bekantskap. Blir allt mer imponerad av vad som framställs i Österrike. Oavsett färg. Och det här kommer faktiskt från det vita fästet Steierland.
Doftmässigt har vi en liten invändning...lite väl häftig mjölkchokladsattack...men det är det enda.
Bra struktur, bra syror, fina tanniner, fortsatt trevlig frukt. Och vid matbordet visar sig åter de österrikiska röda som en framstående rensare. Trevligt som sagt...kanske en invändning till...priset. Ligger en 50-100 dkk över vad som jag anser vara skäligt.
(vs2400 2014-05-25 Hemma)
  2004 - Nittnaus - Pannobile - Zweigelt
(Österreich - Burgenland - Neusiedlersee Info)
Visa mer information
  Här snackar vi malo-nos. Rena rama tungfrukosten...marmelad, rostat bröd...amerikanskt blaskigt kaffe (ok lite rost går att svaja fram) och kladdig vanilj. Men...i munnen är det en helt annan sak. Barbera-toner...alltså italienska syror...skön frukt och snälla tanniner. Funkar förträffligt till Saltimboca (torsdag) och gör inte bort sig till den grillade marulken (fredag). Även om näsan anser att det här inte är drickbart är det faktiskt ett schysst rödtjut...och mer än så. Men när malo-tonerna är så framträdande är det ändå ett varningstecken...som man kan se mellan fingrarna på... (vs2400 2012-07-13 Hemma)
  2006 - Umathum - Haideboden - Zweigelt
(Österreich - Burgenland - Neusiedlersee Info)
Visa mer information
  Intressant flaska, eller egentligen intressant förslutning på flaskan. Glaskork håller dropparna på plats. Och i samma kondition som när vinet buteljerades. Och det är här det intressanta börjar. För de som vill ha ett vin som inte utvecklats ett dyft på drygt 2 år är detta förslutningssätt klockrent, men om man vill att fat, malolaktiska toner och tanniner ska integreraras ska man ta sig en klurare. Personligen vill jag inte ha faten skrikandes rakt i ansiktet på mig, utan lite mer harmoni och elegans. För dessa österrikare har den förmågan om de bara får lugna ner sig en aning. Att bli mer viniga och inte så fatiga...
Just därför låter vi Haideboden få sig ett par timmar i karaffen innan vi börjar dricka på allvar. Och det hjälper en aning...men inte tillräckligt. Fortfarande påtagligt med kaffe, choklad, smörkola och sådant som inte har i ett gott vin att göra. Haideboden får lite av en revansch till maten och det är syrorna i vinet som står för upprättelsen. Återigen ett bevis på att joddlarna faktiskt kan det här med rödvin. Bara de inte fatar så förbannat. Lita mer på grundmaterialet!!
(vs2400 2009-12-29 Hemma)
  2004 - Nittnaus - Pannobile - Zweigelt
(Österreich - Burgenland - Neusiedlersee Info)
Visa mer information
  Dessa röda österrikare fortsätter att överraska positivt. Kanske inte på egen hand, men när det vankas middag sitter en Pannobile som en björnmössa i Sibirien. Nittnaus har lyckats trycka in redigt med harmoniska syror i sin Pannobile. Och det är just dessa friska syror som får oss att glädjas en dimmig och grå söndagskväll på Sturköbaren. Nu är det inte endast vinet som gör oss belåtna, utan även det som serveras till Pannobilen...det dukas fram en murrig viltragu knôkad med nyplockade trattisar. Och det är här syrorna verkligen gör sitt...mörker möter ljus. Nu är det inte bara syror, för här finns gott om fin frukt, trevliga tanniner och en fin balans. På något sätt sjunger vinet Italien gång efter annan. Nu är det inte första gången vi hamnar i Italien när vi njuter röda österrikare...det är det här med syrorna... (vs2400 2009-10-25 Hemma)
  2005 - Heinrich - Pannobile - Zweigelt
(Österreich - Burgenland - Neusiedlersee Info)
Visa mer information
  Allt säger Italien - syror, matvin etc - men vi befinner oss i Burgenland i östra Österrike. Och det är inte Barbera eller Sangiovese utan Zweigelt och Blaufränkisch i skön symbios.
Det står Pannobile (det nobla vinet från Pannonian) på etiketten - det är en sammanslutning av ett 15-tal producenter kring staden Gols på den Pannoniska slätten. EU-bidrag, lokalt engagemang och traditionella druvsorter är en förutsättning för dessa klockrena matviner.
Vid samtliga tillfällen vi njutit av en Pannobile (oavsett producent) har vi häpna slagits av det faktum att vi uppfattat vinet aningen fatat, men när maten serverats kapitulerar vi utan reservation. Fantastiskt gott och så okänt.
(vs2400 2008-07-26 Hemma)
  2004 - Nittnaus - Pannobile - Zweigelt
(Österreich - Burgenland - Neusiedlersee Info)
Visa mer information
  De flesta österrikiska röda vi nu testat har en jobbig doft (fat och vanilj), en insmickrande smak (mjuka fjolliga tanniner) men till mat är de ypperliga. Till mat påminner de allt som oftast om italienska viner (ruggigt bra syror och bra samarbete mellan frukt och tanniner). De MÅSTE drickas till schysst mat för att vi ska digga dessa personliga viner som verkligen har attityd. (vs2400 2008-01-07 Vinbaren Böhle Wien/Österrike)
  2004 - Paul Achs - Pannobile - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Ett fullständigt omvälvande vin! Har varit tveksam till Österrikes röda viner - väl mycket fat och inställsamma tanniner. Och detta var vad vi ansåg efter det att vinet serverades i glaset. Doft och smak bestod till 80 % av fat och fjolliga tanniner. MEN vilken fantastisk skillnad när maten kom till bordet. En FULLSTÄNDIG förvandling som vi ALDRIG kunnat tro. Vinet blev en energikick rakt genom hela måltiden. KANON och helt UNDERBART!! (vs2400 2008-01-05 Rest Florianihof - Wösendorf/Wachau/Österrike)
1
Lägg upp ny provning