Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 27
Vin
  2010 - Accomasso - Barbera d'Alba DOC - Pochi Filagn
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  En Barbera som spelar i en helt egen liga känns det som. Balanserad elegans trots druvsort. Bra längd. Matlirare av rang. Naturligtvis klockrena syror. Men det är frukten i Pochi Filagn som imponerar. Hanterar dessutom de galna procenten (14,5). Tur man köpte några stycken. (vs2400 2015-12-17 Hemma)
  2013 - Cascina Tavijn - Bandita
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Oemotståndlig. Burdus och busig Barbera av bästa sort. Kompromisslös. Vildsint katta helt enkelt. En källare utan det här är en fattig sådan. (vs2400 2015-11-07 Hemma)
  2009 - Accomasso - Barbera d'Alba DOC - Pochi Filagn
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Aningen söt och %. Funkar dock till tomatsås och pesto. De 15% är tyvärr lite påtagliga. (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  2010 - Cascina delle Rose - Barbera d'Alba DOC - Donna Elena - Superiore
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ännu en redig Barbera. Påminner ganska mycket om Scarzellos Superiore i stilen. Ren frukt, fyllig, lysande syror och bra längd. Klockren till kvällens enkla ragu. Matvin som sig bör. Bra Barbera ska naturligtvis alltid finnas i en välsorterad källare. Cascina delle Rose's Barbera fyller alla våra kriterier. (vs2400 2015-06-18 Hemma)
  2007 - Flavio Roddolo - Barbera d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Oj vad gott det är med bra Barbera. Redig Barbera är tyvärr sällsynt och när man lyckas hitta en som uppvisar Lessrof-blå renhet med typiska härliga syror då blir man lyrisk. Finns knappast bättre vin till italiensk föda. Syrorna rensar käften med ackuratess och frukten stöttar hela vägen genom måltider. Naturligtvis är tanninerna snälla. Det är alltså en 07:a och här finns inga som helst trötthetstecken. Den här lever lätt 5-8 år till. Kommer naturligtvis att fylla på. (vs2400 2014-12-18 Hemma)
  2009 - Accomasso - Barbera d'Alba DOC - Pochi Filagn
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ja harre jävlarrr...så här kan en Barbera också te sig. Sicka vansinniga syror...sicken vansinnig längd (för Barbera)...så fullständigt kompromisslös...inget man klunkar (vore lätt men synd) eftersom det finns en tanke bakom varje liten druva som hamnat i flaskan. Och det är värt respekt och värt att ta det lilla lugna när man tutar. Man kan inte säga att det är gott...det är så mycket mer. Man får lite andra perspektiv på vin när man upplever ett glas Accomasso...och då snackar vi Barbera...Jo just det...vi åt lite god hemlagad pizza...och då sjöng Pochi Filagn hur tonsäkert som helst. Passar bäst till mat...kanske det enda som påminner om Barbera... (vs2400 2014-11-29 Hemma)
  2011 - Giuseppe Rinaldi - Barbera d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Gott. Vansinnigt gott. Och till en simpel ragu är en klass-Barbera svårslagen. Resnar med sina patenterade syror och smeker struparna med sina likaledes patenterade snälla tanniner. Här finns inga fat som stör, inget kladd i vägen...endast ren linjär blå frukt. Endast en sak hamnar på minuskontot...14,5%...känns inte medan man dricker...men dagen efter. Här har Piemonte ett problem. Många av vinerna passerar 14%-gränsen med råge. Något att fundera över. (vs2400 2014-09-25 Hemma)
  2010 - Bartolo Mascarello - Barbera d'Alba DOC - San Lorenzo
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det här går rakt in på klunkabilitetens topplista i kamp med alla Gamay-killar och Jura-tjejer. Samma lätthet, energi, tempo, självklarhet och kaxighet som nämnda viner.
Och jag är absolut ingen Barbera-diggare, men här presterar Mascarello resultat som få andra Barbera-hantverkare kommer i närheten av.
Och San Lorenzo levererar naturligtvis till födan.
Ren frukt, tjoande syror och en och annan smygande tannin.
Fullpresterare till föda.
(vs2400 2014-06-17 Hemma med FV)
  2007 - Cascina Tavijn - Barbera d'Asti DOC - Superiore
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Tavijn kan det här med Barbera. Bra Barbera bör nämnas med respekt. Det är sådant här man vill klunka till en kladdig söndagspizza. Att vi har en 2007:a i glaset märks inte. Tål dessutom ett gäng år till. Gott. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2011 - Giuseppe Rinaldi - Barbera d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Här var det sprits och choklad. Mjölkchoklad i doften men inga direkta malo-vibbar. Nästan lite reduktivt. Ganska enkelspårig för näsan, men desto trevligare i munnen. Sprits som sagt, bra tryck syrorna som sig bör, snälla tanniner och pigg frukt. Etiketten säger 14,5%, men det känns faktiskt inte. Inget storverk på egen hand, utan ett trevligt glas vin. Nästa flaska får sällskap av lite genomtänkt föda...barbera-föda. (vs2400 2014-04-09 Hemma)
  2006 - Scarzello - Barbera d'Alba DOC - Superiore
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Vad ska man säga...varför inte dra till med att det är så här man vill ha sin Barbera. Klockren slank mörk frukt omgiven av lika rena syror. Inga märkvärdigheter, bara självklarheter. Rensar precis som Barbera ska göra. Älskar dessutom syror i mat. Vi konstaterar glatt att vi måste fylla på Barbera-hyllan omgående...Mascarello, Rinaldi, Scarzello...vilka fler platsar?
Finns inga tecken på att den här ska vika ned sig...kan en Barbera mogna fullt ut? Syrorna borgar ju för ett redigt långt liv på rygg...
(vs2400 2014-02-05 Hemma)
  2011 - Cascina Tavijn - Bandita
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Punkvin. Charmvin. Går inte att värja sig mot det här spralliga rödtjutet. Fullständigt tokiga syror, naturvinsfrukt och mjukistanniner. Och dess bästa gren...matvin! Läskar, förför och avväpnar samtliga runt bordet. Fredsmäklare! (vs2400 2013-12-28 Hos IV)
  2006 - Trinchero - Barbera d'Asti DOC - Vigna del Noce
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ännu en Barbera som lyfter. Absolut inget stort vin, men en stor glädjespridare. Och ett stort vin vid bordet. Vad mer behövs?
Härliga syror, bra frukt och snälla tanniner...Barbera som sagt. Rensar, jobbar, lyfter...trots ålder finns det inga tecken på att vinet kommer att vika sig de kommande 2-3 åren. Bra vin.
(vs2400 2013-12-28 Hos IV)
  2007 - Scarzello - Barbera d'Alba DOC - Superiore
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Spänstigt och gott. Var lite orolig att 2007 skulle spöka till det för oss, men är man bara observant på temperaturen (aningen kyld) sprätter Scarzello till med klockrent resultat. Visst finns här lite fat-karaktär (han nyttjar några nya stora fat till sin Barbera), men här funkar det. Serveras en enkel, men jävligt god, tomatsås med lagom sötma spinner Scarzellos Superiore som en bortskämd katt. Men så fort temperaturen stiger känner man % och 2007. Ligger man runt 15-16 springer Barbera åttor runt många andra sk husviner. Lika läskande som flera av våra favorit-Gamayer. Inget att spara. Kvarvarande flaskor dunkas ned under kommande 1-3 år. (vs2400 2013-07-25 Hemma)
  2006 - Enzo Boglietti - Langhe DOC - Buio
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Boglietti är som en humla. En humla borde egentligen inte kunna flyga och Boglietti borde inte fungera på Sturköbaren (som IV observerat). Boglietti är nämligen inte direkt sparsam gällande nya fat för sina Nebbioloskapelser. Och vad vi tycker om Nebbiolo och fat...lämpar sig inte tryck.
Men som FV mycket riktigt resonerar...är det bra är det bra. Och Boglietti brukar på något sätt hamna på rätt sida...hans Barolo-prylar behöver bra många år innan korken dras, medan kvällens vin - Buio - fungerar att närma sig relativt snabbt. Buio är ett smart koncept...mycket Nebbiolo och lite Barbera. I rätt proportioner är det vinnande och lägg till lite nya fat så blir resultatet inbjudande publikt. Doften är inte direkt blyg...framfusig frukt, lite burdust busig och ett och annat vaniljstick. Italienskt är det defenitivt. Munnen möts av bra syror, varm småsöt frukt och rediga tanniner. Italienskt är det defenitivt. På egen hand lite väl spretigt och obalanserat. Fungerar desto bättre till söndagsgnocchin som fått sällskap av lite eldig älgragu. Här funkar Buio alldeles förträffligt. Vi korkar igen flaskan för att se vad som händer med några dygn i kylen.
(vs2400 2013-05-19 Hemma)
  2007 - Scarzello - Barbera d'Alba DOC - Superiore
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  När det serveras klassisk tomatbaserad italiensk föda, vad kan vara bättre än en enkel Barbera från Scarzello...svårt att komma på något trevligare...faktiskt.
Kombinationen är lika bra i praktiken som mitt teoretiska flum. Syrorna presterar, den årgångstypiska lilla sötman hittar motsvarighet i maten och de obefinltliga tanninerna är faktiskt inget man saknar. Okonstlat, enkelt men redigt effektivt. Vill absolut inte dricka Barbera allt för frekvent, men nyper man någon in emellan kan det inte bli fel. Gäller bara att hålla sig till de ekbefriade hantverkarna.
En liten tveksamhet dock...2007 går igenom i form av lite väl mycket % på egen hand. Men Barbera är inget man dricker utan föda...
Potential...absolut...kan nog kliva upp en liten bit, men kommer självfallet aldrig att bli ett stort och djupt vin. Det är inte Barberas roll i Piemonte.
(vs2400 2013-03-10 Hemma)
  2010 - Bartolo Mascarello - Barbera d'Alba DOC - San Lorenzo
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Söndagspizza...redig sådan. Vad ska klunkas till det...Dolcetto, Freisa, Sangiovese...eller varför inte en Barbera. Så får det bli...Barbera från B Mascarello. Så okomplicerat...så rätt...så gott. Friskt, rent, lättsam frukt, rensande syror och hur pigg som helst. Viner som dessa ska det inte funderas kring...de ska drickas. (vs2400 2013-01-13 Hemma)
  2008 - Bartolo Mascarello - Barbera d'Alba DOC - San Lorenzo
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det här går rakt in på klunkabilitetens topplista. Hamnar redigt högt dessutom i kamp med alla Gamay-killar och Jura-tjejer. Samma lätthet, energi, tempo, självklarhet och kaxighet som nämnda viner.
Och jag är absolut ingen Barbera-diggare, men här presterar Mascarello resultat som få andra Barbera-hantverkare kommer i närheten av.
Ren frukt, tjoande syror och en och annan smygande tannin.
Självklart inget stort vin, men ett stort Barberavin. Vill ha mer! Ska tutas de närmaste 2 åren.
(vs2400 2012-05-25 Hemma)
  2006 - Enzo Boglietti - Langhe DOC - Buio
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Redigt bra blandning av Nebba och Barbera. Mestadels Nebba och det märks tydligt ikväll. Dessutom en bra bit på väg gällande mognad. Absolut den trevligaste Buio vi njutit. Vi möts av Nebba-egenskaper i både doft och smak och Barberan ger fruktunderstöd i munnen. Kombinationen med lite frukt och syror från Barbera och tanniner och syror från Nebbiolo ger bra tryck genom hela kvällen. Funkar dessutom ypperligt till kycklingsalladen.
Kvarvarande flaskor kommer nog att stryka med under de kommande 2-3 åren. Längre än så känns som en liten chansning.
(vs2400 2012-05-03 Hemma)
  2006 - Paraschos - Venezia Giulia IGT - Scala - Merlot
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Om man endast går på doften, då går denna flaska Skala tvärbort. Öppnad för länge skriker innehållet. Men men...aldrig gå enbart på vad nosen säger (förutom kork naturligtvis), för väl i munnen spinner den Merlot-stinna drycken på väl fungerande cylindrar. Härlig fyllig mörk frukt, bra tryck i syrorna, sköna tanniner, fin längd och allt uttryckt med stor personlighet. Helt enkelt ett jättegott vin. Förutom det där med doften då...kanske går att lufta bort. Fungerar dessutom (inte förvånande) förträffligt till de läckra ankbrösten. Återigen visar sig Friuli kunna leverera fina rödingar. Värt att följa upp. Inget snack om att Skala lätt klarar ett gäng (4-5) år på rygg. (vs2400 2011-08-06 Hemma hos Patrik L)
1 2
Lägg upp ny provning