Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 7 av 7
Vin
  2010 - Denavolo - Emilia IGT - Dinavolo
(Italia - Emilia-Romagna Info)
Visa mer information
  Redigt orange. Öppet sedan i onsdags. Fortfarande finns det gott om bondgård/ost i doften. Lite aprikoser går också att leta upp. Smakmässigt knastertorr, rediga tanniner och lite väl kantigt och spretigt. Saknar viskösitet och frukt. Kan nog funka till föda, men inget för mig att gå vidare med. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2011 - Pierre Gonon - Saint-Joseph AOC - Les Oliviers
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Störs av alkoholhetta och aningen ekbeska i slutet. Inte riktigt vad jag rasslar igång på. Saknar syro och djup. Doftmässigt är det klockrent Rhône i form av violer, fatbehandling och en nyans av terpentin. Men som sagt...inte min grej längre. Kan nog räddas vi matbordet i form av gammelgräddiga såser... (vs2400 2013-03-29 Hemma med FV och FB)
  2009 - Paul Jaboulet Aine - Hermitage AOC - Chevalier de Sterimberg
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Allt för sällan det hälls vit Hermitage i glasen på Sturköbaren. Och utifrån detta exemplaret borde det ske betydligt oftare. Det här är fantastiskt gott...och elegant...och enormt välgjort...och kontemplativt. Sniffarvin och sanslöst fint i munnen. Tokungt, men inga som helst problem att ge sig i kast med en flaska. Påvisar bara innehållets enorma potential. Nu är det väl som så att Norra Rhône-tunneln dyker upp om ett år och då är det bara att glömma prylarna 7-8 år. Om ni har en sådan här liggande är det bara att bestämma sig...nu eller om tio år.
Ska man plocka en nu får man bäst utdelning om man låter temperaturen krypa upp till c:a 12 grader. Då letar sig blommor, tropisk frukt, lite linement, komplexitet och en briljant fathantering fram ur glaset. Munnen får sitt av bra syrastruktur, enormt fin fyllighet, återigen den briljanta fathanteringen och mineraler från Hermitage-kullen. Det här är löjligt gott...och här ska beställas ett par till rackare.
(vs2400 2012-06-02 Hemma med IV)
  2007 - Pierre Gonon - Saint-Joseph AOC - Les Oliviers
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  En av de bättre vita Rhônarna jag druckit. Balanserad och förvånansvärt pigg. Hettan är tillbakadragen och fint nyanserad. Ingen klumpighet här inte. Men nu har ju mäster Gonon varit i farten och då blir resultatet därefter. Doftorganet letar fram fänkål, sötlakrits, varsam fathantering och mogna aprikoser. Trevligt...och när man väl smakar på Les Oliviers blir man än mer nöjd...bra balans, visst är syrorna tillbakadragna, lysande frukt, bra fyllighet och en schysst längd. Riktigt gott! När de uppträder på det här viset vill man ha lite fler i källaren. (vs2400 2009-10-24 Västervik)
  2004 - La Pleine Lune - Christian Crittin - Marsanne - Légende d'Autonne
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Nja...inte riktigt vad jag vill ha...i små mängder funkar det, men på tok för sött och sliskigt. Här saknas fräschör! Väl mognad Marsanne från terasserade odlingar i Valais må vara hur exklusivt som helst, men när det inte håller måttet ska det ut!!
Det här går åt snabbt i alplandet, men med vetskapen om att de går igång på tok-malolaktiska vita överaskar det mig inte. Absolut inget fel på vinet, men inte min grej.
(vs2400 2009-06-13 Hemma)
  2005 - Domaine du Paternel - Cassis AOC - Cuvée Laetitia
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Marsanne är en luring. I denna prestige-Cassis dominerar Marsanne fullständigt. Resultatet blir tyvärr ett vin där syra och nerv saknas helt. Visst drack vi vinet väl ungt men det känns ändå inte som det finns en alltför stor framtida potential. (vs2400 2007-10-12 Hemma)
  nv - Domaine les Remizières - Vin de Table VdT - Gourmandise Anne Sophie
(France - France Info)
Visa mer information
  Tungt och klumpigt. Borde druckits långt tidigare. Är dock bara 3 år. VdT-vin som inte håller. (vs2400 2007-05-19 Hemma)
1
Lägg upp ny provning