Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 10 av 10
Vin
  2010 - Luneau-Papin - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - Terre de Pierre
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  Satan vad ungt! Fortfarande inga tecken på utveckling/mognad. Mineraler och citrus är vad som knastrar ur glaset. Det här håller lätt 5 år till...minst...antagligen det dubbla. Men gott är det även i sin kluriga ungdom. Påminner mer om en pigg Riesling än ett ostronvin. Åtminstone i dagsläget. Väntar med övriga flaskor 3-5 år. (vs2400 2015-08-26 Hemma)
  2011 - Domaine de l'Ecu - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - Expression de Granite
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  Till lite enkla musslor funkar alltid en Muscadet. Inga konstigheter. Rätt fram. Dock ska sägas att l'Ecus grejer är aningen för äppliga för min simpla smak. Krita/granit finns i bakgrunden men den lilla ox-tonen framträder väl häftigt. I min värld finns bättre melon-hantverkare än det här. (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2005 - Domaine de la Pépière - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - sur Lie - Clos Cormerais
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  Mogen Melon de Bourgogne är inte ofta det konsumeras, men satan vad trevlig den här flaskan är. Komplex (kan vara Chenin Blanc, kan vara varsamt fatad Chardonnay) och intresseväckande. Sköna syror, bra längd, vi snackar mineraler, fin fathantering, balans och harmoni...redigt bra vin helt enkelt.
Inga som helst tecken på att grejerna har 8 år på nacken. Otroligt skoj att en 'simpel' druvsort som Melon kan te sig på det här imponerande viset. Det här är skitgott här och nu, men kommer fortsätta att utvecklas 5-10 år till.
(vs2400 2013-05-29 Hemma)
  2010 - Luneau-Papin - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - Terre de Pierre
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  Känns aningen oförlöst...lite stumt, men med inneboende kvaliteter som inte riktigt bubblar fram. Det som överraskar aningen negativt är de förhållandevis låga syrorna...de finns där men inte riktigt så pigga som jag önskar.
Doften osar av krita/kalk och klockren Muscadet-karaktär. En viss sälta förnimmas någonstans. Blir inte lite sugen på en kladdig krabba och ett gäng spänstiga ostron. Tror det är det som saknas för att Terre de Pierre ska lossa på säkerhetsbältet. Grejerna finns där, men jag lyckas inte locka fram sakerna...väntar med nästa flaska tills skaldjursbordet är dukat.
(vs2400 2012-09-20 Hemma)
  2009 - Domaine de la Pépière - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - sur Lie - Clisson
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  Intressant och givande Muscadet-upplevelse. Annorlunda minst sagt. Man känner att här finns något under ytan som ännu inte förlösts. Hårt och knutet, men samtidigt ändå finns där något som är på väg att titta fram. Doftmässigt är det inte lätt att skaka fram något, utan vibrationerna ligger och lurar i munnen. Vill komma tillbaka till det här om 3-4 år. Kanske behöver vinet än längre vila för att komma till sin rätt. Intressant och utmanande. (vs2400 2012-08-04 Hemma)
  2011 - Domaine de la Pépière - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - sur Lie - Clos des Briords
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  En av de mest kritiga Muscadet-prylar vi satt tänderna i. Den här rackaren och några molusker...tror ni fattar. Knastertorr...lätt...egentligen inga märkvärdigheter, men ändå riktigt gott. Just den där kritigheten får mig att tänka på Sancerre/Vouvray/Chablis/Champagne...inte dumt för ett Muscadet-vin! (vs2400 2012-07-20 Hemma)
  2007 - Domaine de l'Ecu - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - Expression de Granite
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  Kanske det bästa Muscadet-vinet vi druckit. Och grejen är att vinet verkligen växer över de fyra dagar som konsumtionen varar. Blir djupare och mer intressant för varje kväll. Börjar sin resa som en stenig och mineralig hård upplevelse. Man känner att potentialen bubblar under ytan, men har väl svårt att tränga igenom. Syrorna är precis som vi vill ha dom, men anrättningen är väl hård och kantig. Redan kväll två har gulfrukten krupit fram ur gömmorna och ger Granit-vinet en skepnad som ett mellanting mellan en stenig Chablis och en mineralig Chenin Blanc. Gott med andra ord. Men det är på den tredje kvällen vinet verkligen plockar fram ess efter ess ur rockärmen. Helt plötsligt får vi Riesling-vibbar och honungstoner. Mer rondör, mer djup, mer fascination. Riktigt jävla bra. Både att nosa på och att dricka av. Här kommer vi att plocka på oss fler flaskor! (vs2400 2011-12-31 Hemma)
  2010 - Domaine de la Pépière - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - sur Lie - Clos des Briords
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  En uppvisning i renhet, lätthet, friskhet och rensningseffektivitet. Skölj munnen med lite Clos des Briords i stället för tandborstning innan nattsömnen infinner sig...effekten är den samma.
Det här är en klockren Muscadet, precis i vår smak med sjungande syror. Knôkad med krita. Inga jäst-spår att finna. Nu fanns det inga ostron till hands, men det gick nästan lika bra med blekingsk getost. Härlig dricka i 'sommarvärmen'.
(vs2400 2011-06-24 Hemma)
  2009 - Domaine de la Pépière - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - sur Lie - Les Gras Moutons
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  Flytande sten i dess absolut bästa form. Knastrar mellan tänderna. Knastertorr. Ypperliga syror. Munrensare av format. Förflyttar oss till en ostronbar i Paris. Och det är ingen dum känsla när istäcket ligger decimetertjockt utanför fönstret.
Att en Melon de Bourgogne kan uppvisa en finess som denna är inget annat än sensationellt. Som sagt vad...satans bra grejer.
(vs2400 2011-01-08 Gbg)
  2007 - Domaine de l'Ecu - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - Cuvée Classique
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  Som att njuta av riktigt gott och kallt källvatten...läckert friskt, knastertorrt, mineraler i mängd, urbalanserat och vilken enorm rensning i avslutningen. Skitgott.
Men så har vi också ett vin från appellationens främste producent i glaset. Guy Bossard heter trollkarlen som ansvarar för domänen. Detta är den 'enkla' varianten, men det här är inte det minsta enkelt. Han gör även ett par häftiga terrorviner (Gneiss, Granite och Orthogneiss) som tyvärr inte finns att tillgå i vårt underutvecklade vinland.
Snacka om skaldjursvin, snacka om aptitretare...kan användas till ganska mycket...och naturligtvis är vinet helt naturligt. Men tack och lov svavlat en aning i samband med buteljering. 12% alkohol.
(vs2400 2009-08-14 Hemma)
1
Lägg upp ny provning