Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2001 - Clos de Lapeyre - Jurançon AOC - Vent Balaguèr
(France - Sud-Ouest - Pyrénées Info)
Visa mer information
  Sötsliskigheter är inget som dricks i volymer på Sturköbaren. Lite synd med tanke på vilken kick den här Jurançon'en ger oss till desserten. Skälet är delvis att prylarna legat till sig bra många år (köptes 2005 på plats) i källaren. Komplexiteten har tilltagit. Redigt bra djup. Torkad karaktär på frukten...tänk fikon...tänk lite nötter...tänk lite torkat thé. Vinet är gjort på solmogna druvor (Petit Manseng) som får torka på vinstocken. Ingen botrytis. Absolut inget kladd, utan fin struktur på grejerna. Petit Manseng har klockrena syror, vilket kvällens vin är bevis på. Gillar det här. Kanske inget man dricker varje vecka, men lite oftare än en gång i halvåret får det bli fortsättningsvis. Fler sötingar kommer att sätta livet till på Sturköbaren. (vs2400 2012-03-24 Hemma)
  2003 - Domaine Bellegarde - Jurançon AOC - Cuvée Thibault
(France - Sud-Ouest - Pyrénées Info)
Visa mer information
  En söting krävs till vår rinnande Vacheron. En söt Jurançon på Petit Manseng brukar fixa jobbet. Och visst funkar denna angenäma söting riktigt bra. Invändningen är att Cuvée Thibault inte är riktigt typiskt och orsaken ligger i det extrema 2003. Undrar om inte värmen knäckt de stackars känsliga klasarna. Gott men inte med förväntad spänst och fräschör. Lite fattungt och honungsstinnt. Lite klumpigt helt enkelt. (vs2400 2010-02-13 Hemma)
  2003 - Domaine Bellegarde - Jurançon AOC - Cuvée Thibault
(France - Sud-Ouest - Pyrénées Info)
Visa mer information
  Alltid lika trevligt att avnjuta en söt Jurançon på Petit Manseng. Dessa bortglömda dessertviner är oftast väldigt pigga och fräscha eftersom druvorna plockas långt in på hösten (ibland så sent som i december) och de får inte vara angripna av botrytis. Endast rejält solmogna druvor kommer i fråga.
Dessa viner kan man ha till förvånansvärt mycket - choklad, smakrika ostar, gåslever osv.
(vs2400 2007-08-11 Hemma)
1
Lägg upp ny provning