Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 8 av 8
Vin
  2013 - Strohmeier - Chardonnay - weiss 6
(Österreich - Steierland - Südsteiermark Info)
Visa mer information
  Livsfarlig dryck. Försvinner löjligt snabbt i glaset. Läskande...förföriskt...energi...rent...omöjlig att värja sig mot.
Lika gott ikväll som igår. Inga tecken på förfall.
(vs2400 2015-10-04 Hemma)
  2013 - Daniele Portinari - Veneto IGT - Pietrobianco
(Italia - Veneto Info)
Visa mer information
  Charmigt, busigt, läskande, småjästigt, blommigt...försvinnande gott. Tänk lillebror till Weiss 6 från Strohmeier. Skitskojig bekantskap. Ska drickas ungt. Köper fler. (vs2400 2015-06-27 Hemma)
  2013 - Strohmeier - Chardonnay - weiss 6
(Österreich - Steierland - Südsteiermark Info)
Visa mer information
  Ja herre jävlar...en av de stora kickarna på länge...länge länge...Vi snackar rent. Och vi menar verkligen rent. Inget överhuvudtaget som stör. Friskt, läskande, mineraler, citrus, energisk, hoppande galet fantastiskt bra. Det säger bara slurp så har vi sänkt flaskan till en fin Brillant Savarin. Kommer fylla på med stora mängder Strohmeier. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2005 - Cantina Produttori Cormòns - Venezia Giulia IGT - Vino della Pace - Muscat
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Parfymerad upplevelse.Tydligen döljer sig 600 olika druvsorter i denna skapelse. Intressant och tankeväckande. Trevlig. Omöjlig att bena ut. Sätter inte lika markanta spår som flera övriga skalmacererade kickar under kvällen. Dock riktigt bra. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2006 - Edi Kante - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Pikante - Pinot Bianco
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Tunga grejer. Mogen frukt och viss fatbehandling. Ändå en viss komplexitet och mineralitet. Gott sniff, men aningen tung i munnen. Inget snack om kvaliteten. Sen är det det här med tycke och smak... (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
  2002 - Weingut Knab - Endingener Engelsberg - Weissburgunder - Spätlese Trocken - ***
(Deutschland - Baden Info)
Visa mer information
  Vill man ha en Weissburgunder/Pinot Blanc i absolut världsklass ska man bege sig till den lilla familjeegendommen Knab vid foten av Kaiserstuhl i Baden. Fantastiska matviner som domineras av frukt och som paketeras med enförträfflig syra. Väntar man några år får man en kanonupplevelse vid matbordet. Detta är deras prestige-vin av druvsorten till ett löjligt bra pris. Lysande helt enkelt!!! (vs2400 2007-12-01 Hemma)
  2005 - Pierre Frick - Pinot Blanc - Alsace AOC - Sans Soufre
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Här har vi en spännande utmaning i form av en helt svavelfri Pinot Blanc från Alsace. Pinot Blanc ger allt som oftast viner som uppvisar ett mycket anonymt ansikte. Här är något helt annat. Direkt när man häller upp vinet reagerar man dels på färgen och dels på de dofter man hittar i glaset. Letar man efter typicitet bör man söka upp ett annat vin en detta. Det är absolut inte något stort vin men det är spännande, fascinerande och utmanande. Plocka in detta i en provning och INGEN kommer på tanken att vi har en Pinot Blanc från Alsace. (vs2400 2007-10-19 Hemma)
  2005 - Domaine Loew - Pinot Blanc - Alsace AOC - Pinot Barrique
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  En angenäm blandning på Pinot Blanc, Pinot Gris och Auxerrois. Vinet är vinifierat på en del nya fat, men frukten uppväger fatens dominans och resultatet blir ett vin med bra balans. Att det är från Alsace är inte lätt att gissa. Ett enkelt men bra vin som ger god valuta för pengarna. (vs2400 2007-07-25 Hemma)
1
Lägg upp ny provning