Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 5 av 5
Vin
  2012 - Gilles Berlioz - Vin de Savoie AOC - Roussanne
(France - Savoie Info)
Visa mer information
  Roussanne i naturlig svid. Druvsortens fyllighet och viskositet parad med en lite skön ox-ton. Gillas skarpt. Funkar lika bra dag två. Bra komplexitet. Inget klunkavin dock. Värt att gå vidare med. (vs2400 2015-10-21 Hemma)
  2011 - Pierre Gonon - Saint-Joseph AOC - Les Oliviers
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Störs av alkoholhetta och aningen ekbeska i slutet. Inte riktigt vad jag rasslar igång på. Saknar syro och djup. Doftmässigt är det klockrent Rhône i form av violer, fatbehandling och en nyans av terpentin. Men som sagt...inte min grej längre. Kan nog räddas vi matbordet i form av gammelgräddiga såser... (vs2400 2013-03-29 Hemma med FV och FB)
  2009 - Paul Jaboulet Aine - Hermitage AOC - Chevalier de Sterimberg
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Allt för sällan det hälls vit Hermitage i glasen på Sturköbaren. Och utifrån detta exemplaret borde det ske betydligt oftare. Det här är fantastiskt gott...och elegant...och enormt välgjort...och kontemplativt. Sniffarvin och sanslöst fint i munnen. Tokungt, men inga som helst problem att ge sig i kast med en flaska. Påvisar bara innehållets enorma potential. Nu är det väl som så att Norra Rhône-tunneln dyker upp om ett år och då är det bara att glömma prylarna 7-8 år. Om ni har en sådan här liggande är det bara att bestämma sig...nu eller om tio år.
Ska man plocka en nu får man bäst utdelning om man låter temperaturen krypa upp till c:a 12 grader. Då letar sig blommor, tropisk frukt, lite linement, komplexitet och en briljant fathantering fram ur glaset. Munnen får sitt av bra syrastruktur, enormt fin fyllighet, återigen den briljanta fathanteringen och mineraler från Hermitage-kullen. Det här är löjligt gott...och här ska beställas ett par till rackare.
(vs2400 2012-06-02 Hemma med IV)
  2007 - Pierre Gonon - Saint-Joseph AOC - Les Oliviers
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  En av de bättre vita Rhônarna jag druckit. Balanserad och förvånansvärt pigg. Hettan är tillbakadragen och fint nyanserad. Ingen klumpighet här inte. Men nu har ju mäster Gonon varit i farten och då blir resultatet därefter. Doftorganet letar fram fänkål, sötlakrits, varsam fathantering och mogna aprikoser. Trevligt...och när man väl smakar på Les Oliviers blir man än mer nöjd...bra balans, visst är syrorna tillbakadragna, lysande frukt, bra fyllighet och en schysst längd. Riktigt gott! När de uppträder på det här viset vill man ha lite fler i källaren. (vs2400 2009-10-24 Västervik)
  nv - Domaine les Remizières - Vin de Table VdT - Gourmandise Anne Sophie
(France - France Info)
Visa mer information
  Tungt och klumpigt. Borde druckits långt tidigare. Är dock bara 3 år. VdT-vin som inte håller. (vs2400 2007-05-19 Hemma)
1
Lägg upp ny provning