Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2001 - Villa Bucci - Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC - Riserva
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Snacka om att utveckla sig...Det här är tredje flaskan som avnjutes och de har alla upplevts helt olika. Jag tror inte det är flaskvariation, utan en naturlig följd av ett stort och komplext vin.
Villa Bucci har kultstatus i Marche och Italien. Deras Riserva anses av många som Italiens absolut bästa vita vin och med tanke på komplexitet och föränderlighet stämmer vi villigt in i hyllningskören.
Tidigare flaskor har skrikit mineralitet och fräschör. Nu har det gått ett drygt år och transformationen är imponerande. I dagsläget gäller gråpäron, violer, aprikoser, nötter och mineraler. Blint hade jag lätt hamnat i Rhône! Smakmässigt har vinet blivit fylligt, visköst, spänstigt och alltsammans kommer i en helskön och imponerande balans. Urgott och mycket speciellt. 2005.an har precis släppts i vinkällarbutikerna. Köp mina vänner, köp!!
(vs2400 2009-01-15 Hemma)
  2006 - Umani Ronchi - Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC - Casal di Serra
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Trevligt och förvånansvärt karaktärsfullt. Det är den lilla beskan i slutet som ger pluspoängen. (vs2400 2007-12-23 Hisingen)
  2001 - Villa Bucci - Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC - Riserva
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Ett av Italiens absolut bästa viner oavsett kategori! Och det kommer från Marche. Om man provar det blint finns det inget som talar för Italien. En tysk i toppklass eller en Riesling från någon av Alsace kanonproducenter hade varit ett grundtips, men absolut inte Marche och aldrig Verdicchio. Men man lär sig hela tiden. Leendet på läpparna vill inte ge med sig! (vs2400 2007-05-19 Hemma)
1
Lägg upp ny provning