Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 9 av 9
Vin
  2009 - Bernard Burgaud - Côte Rôtie AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Åter inträffar den där sköna blå känslan...numera kallas den lessrof-blå här på Sturköbaren. När ett vin träffar lustcentrat, rensar, lyfter, behagar...överträffar förväntningarna...ja då blir det en skimrande blå känsla på hela kvällen.
Det här är en smygare. Här finns ingen storslagenhet i varken doft eller smak...bara elegans och ödmjukhet. Ingen kraft, bara självklar säkerhet. Inga fläskiga fat, bara ren ärlig frukt. Allt paketerat i endast 12,5%. Som det borde vara på fler ställen. Så jävla bra. Och detta är en 2009:a, vilket borde resultera i bombastisk frukt...men icke. Svalt...rent...ärligt!
(vs2400 2014-02-01 Hemma)
  2010 - Levet - Côte Rôtie AOC - Maestria
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Satan...gott...bra...Côte-Rôtie....
Precis som man vill ha det...rent, slankt, typiskt, syror...klassiskt traditionellt. Man hittar allt vad man vill ha av sin Syrah. Det här är en klockren resa till Ampuis.
På tok vansinnigt att tuta nu, men...man känner ändå den grymma 10-åriga potentialen. Köper fler...gömmer/glömmer i källaren!
(vs2400 2014-01-23 Hemma)
  2009 - Domaine Stephan - Côte Rôtie AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Här får man jobba med doften...lufta, lufta, lufta...bjuder inte på mycket. I munnen däremot bjuds vi på bra tryck i syrorna...naturliga sådan. Svårt dock att förknippa de med Norra Rhône. Viss är det friskt, visst är det hyfsat rent, men jag vill nog ha mer frukt och mer typisk Syrah i min Côte-Rôtie... (vs2400 2014-01-04 Hos LP)
  2009 - Patrick Jasmin - Côte Rôtie AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Blint hamnar jag någonstans i Blaufränkischland...det är det lilla gröna stråket, det lite knutna och vinets tanninstruktur som får mig att dra till Österrike. Men det är alltså en Côte-Rôtie från favoriten Jasmin som busar i glaset. Deras grejer ska inte tutas innan de passerat 7-8 års ålder. Det är ingen idé, de känns struliga, knutna och väldigt otypiska innan dess. Med den vetskapen i ryggen är man ju fullständigt puckad som ändå nyper en flaska...kan inte skylla på annat än nyfikenheten. När vi njöt Gonon's 10:a igår kändes det nödvändigt att ha ett jämförande objekt i glaset bredvid. Gonon - Jasmin...3-0. Men om de där åren...då tror jag Jasmin kommit ikapp. (vs2400 2013-11-23 Hemma)
  2009 - Lafoy - Côte Rôtie AOC - Rozier
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Spontanköp efter tips från vettig restaurang i Ampuis. Här finns inget gnäll, utan endast positiva toner och skrik efter fler att fylla ut Côte Rôtie-hyllan. Svårslaget i sin charmiga men oerhört seriösa stil. Satans gott. Lätt, rent, fin fathantering, rensande, skön tanninstruktur, Bdx-vibbar som sig bör, elegant och slankt drickbar. Löjligt gott till den likaledes slimmade hjortfilén. Vulgärt ung naturligtvis...växer till sig de kommande 15 åren. (vs2400 2013-08-24 Hemma)
  2009 - Patrick Jasmin - Côte Rôtie AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Oj oj oj...tillbaks till källaren lille vän. På tok för ung och himla svår att bedöma. Potential...absolut. Primär...likaså. Typisk...inte riktigt. Syrah-tunnel...knappast, utan det är mer ofokuserat och bångstyrigt. Bra frukt, fina syror och redig tanninstruktur. Det hittar vi. Så framtiden bör se god ut. Men se till och väx till dig i källaren! (vs2400 2012-06-30 Hemma)
  2007 - Jamet - Côte Rôtie AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Dyrt är gott...även smakmässigt denna gång. Satans gott. Och naturligtvis på tok för ungt, men här finns ändå prylarna på plats redan nu för att inse att vi har redigt godis i glaset.
Köttigt, blommigt, uttrycksfullt, mörkt, spännande och skrämmande. Ändå bara skrapar man på ytan i fråga om framtida doftsensationer.
För det är i munnen vinet fullständigt golvar oss...stort, vibrerande energi, fullpackad frukt, mineraler, terroirpräglat, ruggigt väldisponerat i form av syror, frukt och tanniner. Osannolikt tryck. Rysligt fin längd. Och som sagt...bara i början av sin framtida lysande karriär. Även om Jamet's grejer är dyra, så är resultatet oantastligt. Det ger en kickar för prislappen. Faktiskt är det så. Och att knäcka en flaska om en tio år till en liten viltanrättning...ja du...då öppnar sig himlen.
(vs2400 2011-08-21 Gbg)
  2007 - Domaine Stephan - Côte Rôtie AOC - Côteaux de Bassenon
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Så här kan också en Côte-Rôtie te sig. Naturligtvis redig Syrah-näsa, men med en naturlig fräschör jag aldrig tidigare känt i en Côte-Rôtie.
Jean-Michel Stephan kör helt naturligt som en av få hantverkare i appellationen. Riskabelt med tanke på väderförutsättningar och andra yttre förhållanden. Men när resultatet blir så här blir man naturligt glad. Skitgott. Kanske inte komplext i ordets rätta bemärkelse, men drickbarheten går inte att gnälla på. Flaskan tar slut i ett nafs. Sådana här vill man hemskt gärna ha ett gäng av. Tyvärr är prislappen aningen snuskig (60 euro) och jag vet inte riktigt hur uthålligt innehållet är på lite längre sikt.
Men att plocka en om en vecka igen hade inte gjort ont. Urgott.
(vs2400 2011-07-22 Hemma)
  2007 - Sadie Family - Chenin Blanc - Palladius
(South Africa - Coastal Region - Swartland Info)
Visa mer information
  Inte ofta som man dricker vita sydafrikaner...men i flaskan döljer sig kanske landets absolut bästa vita vin. Vi snackar om Palladius från Sadie. Endast elva fat av denna årgång producerades. Det här är gott, riktigt gott. Otroligt välgjort och personligt vin. Finns inga skavanker någonstans. Läckra syror, finstämda fat, mogen frukt och en härlig längd. Balanserad upplevelse. (vs2400 2009-06-06 Avslutning druvan2)
1
Lägg upp ny provning