Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 6 av 6
Vin
  1998 - R López de Heredia Viña Tondonia - Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Kanske mer intressant att testa än att dricka mycket av. Skulle nog vara svårt att dela innehållet på två. Funkar bättre att fundera, analysera, försöka lära sig, resonera och diskutera kring. Nötigt...lite småoxiderat...viss elegans...bra längd...intressant. Bra tidsdokument över svunnen tid. Måste imponeras över Tondonia som släpper mogna grejer som det här. Värda all respekt! (vs2400 2013-09-20 EJ hos Magnus)
  2002 - Domaine Gauby - Vin de Pays des Côtes Catalanes VdP - Vieilles Vignes
(France - France Info)
Visa mer information
  Macabeo (Viura), Grenache Blanc och Grenache Gris utgör tillsammans kvällens saliggörande. Den absolut bästa vita sydfransos vi njutit. Och det är mästare Gauby från Calce som är mannen bakom fullträffen. Det doftar citrus, mineraler (tänk på ortsnamnet) och en ypperlig fathantering. Hur lätt och elegant som helst. Skulle lura många på en Bourgogneprovning. Väl i munnen erbjuds vi friska syror, bra frukt, en fint integrerad fathantering och en urtrevlig avslutning. Klass rakt igenom. Och som matvin....här snackar vi klockren kompis på matbordet. Tyvärr den sista buteljen och som vanligt den absolut bästa...fattar inte varför. (vs2400 2009-09-10 Hemma)
  2006 - Domaine Gauby - Vin de Pays des Côtes Catalanes VdP - Les Calcinaires
(France - France Info)
Visa mer information
  En Gauby är en Gauby. Hans enkla vita dyker upp på bordet. Klart man smakar...
Speciellt och spännande men kanske inte något man vill ha lådor av hemma. Känner Muscaten tydligt till och från. Mineraligt naturligtvis.
Matvin så det bara sjunger om det.
(vs2400 2008-07-30 Hemma - med Finare&Vinare)
  2003 - Domaine Olivier Pithon - Côtes du Roussillon AOC - Cuvée Laïs
(France - Languedoc-Roussillon - Roussillon Info)
Visa mer information
  Att vi befinner oss i Roussillon går inte att gissa, inte heller att vi har Macebeo, Grenache Gris och Blanc i glaset.
Läckert, spännande, fantastisk fin fathantering och ett kaxigt och personligt vin är vad som presenteras i glaset. Roligt...
(vs2400 2008-02-23 Hemma)
  2002 - Domaine Gauby - Vin de Pays des Côtes Catalanes VdP - Vieilles Vignes
(France - France Info)
Visa mer information
  Vi testade vinet över 2 dagar och skilnaderna mellan dag 1 och 2 var markant. Vinet kändes lite platt och nästan oljigt dag 1. Faten var dessutom lite väl aggressiva första dagen. Dag 2 var de mesta förbytt till en skön helhet. Gaubys viner är inget för de som letar efter druvtypicitet. Här är det 5 olika sorter som samsas i flaskan. En obskyritet som Carignan Blanc har vi förmånen att testa i detta vin. Just kompositionen av druvsorter gör att vinet klassas som Vin de Pays. (vs2400 2007-09-28 Hemma)
  2006 - Telmo Rodríguez - Basa Blanco - Rueda D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  Enkel och trevligt. Inga underligheter förutom att man tror att vinet domineras av Sauvignon Blanc. Den dominerande druvsorten är istället Verdejo. Skoj att luras med. 99 av 100 säger Sauvignon Blanc. (vs2400 2007-07-07 Hisingen)
1
Lägg upp ny provning