Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 48
Vin
  2011 - Moric - Reserve - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Funkar lika bra som tidigare. Stor karaktär, inget insmickrande, kräver uppmärksamhet...gillas starkt.
Fortfarande viss kantighet, vilket tyder på att det finns bra många utvecklingsår i kvarvarande flaskor. Moric är som alltid kompromisslös.
(vs2400 2015-11-04 Hemma)
  2008 - Moric - Reserve - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  När Morics BF får några år på nacken dyker det upp skojigheter...lite lagom utvecklad, härligt ren frukt, klockrena syror...energi och förhållandevis bra djup. Svår att värja sig mot.
Morics grejer kan vara lite småknutna de första åren. Behöver tid helt enkelt. Gillar det här skarpt.
(vs2400 2015-06-11 Hemma)
  2011 - Hummel - Kékfrankos - Spatz
(Hungary - Villány-Siklós Info)
Visa mer information
  Svårplacerad grej vid matbordet. Fick ett tips om gris...och då borde raggmunk med tillbehör funka klockrent. Finns skön grönska i glaset. Tack och lov inget kladd. Gillar det här på egen hand...mycket. Absolut värt att gå vidare med. (vs2400 2015-05-01 Hemma)
  2012 - Kistenmacher-Hengerer - Lemberger - III von Alten Reben
(Deutschland - Württemberg Info)
Visa mer information
  Fredrik har med sig tre olika Lemberger från Würtemberg. Två är allvarligt ekskadade. Den här är den enklaste (billagaste), men definitivt den bästa av de tre. Här finns potential och är ett vin som jag skulle vilja testa om 2-3 år. Tror att mycket trillar ner på ett angenämt sätt då. En brasklapp är på sin plats för de flesta röda germaner...de måste lugna ner sig med sina kryddiga, söta, moccakladdiga fat. Ni kan om ni bara vill! (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2007 - Moric - Sankt Georgen - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Nu så...börjar äntligen att komma ihop. En tidigare flaska var kantigt och långt ifrån harmonisk. För att vara på säkra sidan får draken 4 timmar i karaff. Väl i glasen möts vi av kalksten blandat med ren blåröd frukt. Ikväll bjuder vinets olika komponenter på en fin helhet. Inget som skaver. Vill påstå att det finns många hantverkare i Bourgogne som vill att deras 1er cru-prylar skulle prestera på den här nivån. Skitgott helt enkelt. Och det bästa...fortsatt bra potential i resterande flaskor. Lätt 4-5 år. (vs2400 2015-02-28 Hemma)
  2007 - Muhr - Niepoort - Blaufränkisch - Spitzerberg
(Österreich - Niederösterreich - Carnuntum Info)
Visa mer information
  Efter två veckors eländigt lidande av rinnande sörja (förkylning från helvetet) börjar man kunna känna dofter och smaker. Äntligen kan man åter njuta lite vin. Och det är bara att konstatera att redig bf är redig vinkick. Det här är vackert blått, det är spänstigt, lagom lätt, fin frukt, skön mineralattack och naturligtvis klockrena bf-syror. Håller ihop hur fint som helst. Elegant och harmoniskt. Inga störande fat. Inget störande överhuvudtaget. Bf fortsätter att prestera på Sturköbaren. (vs2400 2015-02-06 Hemma)
  2010 - Weninger - Saybritz - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland - Südburgenland Info)
Visa mer information
  Lika trevlig som förra flaskan. Spänstig, energisk, skuttande god. Blåare än en soldränkt Sturköhimmel. Härliga syror, klockren frukt...kan inte göra annat än rassla igång på dessa naturliga Blaufränkisch. Omöjliga att lagra, tror dessutom att vinsten skull bli så mycket större än dagens fullträff... (vs2400 2015-01-22 Hemma)
  2010 - Gut Oggau - Blaufränkisch - Joschuari
(Österreich - Niederösterreich Info)
Visa mer information
  Förtjänar den sin prislapp? Antagligen är det så. Egentligen är det enkla svaret...ja. Eftersom vi bägge uppskattar mineraliet, ren frukt, låg %, sköna syror, rensande till mat, kontemplerande, iögonfallande vackert, tankeväckande...ganska lätt att svara ja med andra ord.
Det är något Bourgognelikt när man får en redigt bra BF i glaset. Höjden finns där, glädjen infinner sig, renhet, komplexitet, elegans och balans. Inget annat än överjävligt bra. Sen kommer priset in i bilden...runt 400 sek...ja det är numera vad ett byvin från Chambolle kostar...och då finns det fan så mycket mer här!
(vs2400 2014-10-17 Hemma)
  2013 - Pittnauer - Dogma - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Efter redigt fågeljobb (2 tuppar och 4 änder fick sätta livet till) är det på plats med ett likaledes redigt pippivin (pippi på etiketten).
Och det här är livsfarligt lättdrucket. Säger bara slurp så har vi konsumerat Dogma på tre skallar. Vuxenläsk helt enkelt. Blåfruktig...natursyror...läskande tanniner...småkaxigt...lagom uppkäftigt...bra attityd...beställ-fler-känsla! Egentligen inget att klura över, utan mer ett vin att sänka i stora klunkar.
(vs2400 2014-08-27 Hemma)
  2010 - Muhr - Niepoort - Blaufränkisch - Spitzerberg
(Österreich - Niederösterreich - Carnuntum Info)
Visa mer information
  Slank...elegant...bra struktur...går att hitta liknelser med både Nerello och Pinot Noir. Med andra ord lätt att gilla. Och lätt att dricka. Doften får oss att tänka Pinot, medan tanninstrukturen får oss till Sicilien. Finns det något som pekar på Blauränkisch? Helheten kanske...däremot finns här inga gröna drag som man oftast hittar. Gott här och nu och med många fina år framför sig. Beställer fler omgående. (vs2400 2014-07-09 Hemma)
  2010 - Weninger - Saybritz - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland - Südburgenland Info)
Visa mer information
  Otroligt vacker etikett. Bygger upp förväntningarna. Och de infrias...för det här är inget annat en en fullträff. Tänk Frappato/Pinot Noir med bra tillsats av kalk. Där ungefär hittar vi Saybritz. Doften förför i form av lätta röda söta kalkiga bär. I munnen får vi klockrena syror, lätt frukt med bra lyft, helt torr och lite sköna nafsande tanniner. Helhetsmässigt balanserad elegans. Det här vill vi ha mycket mer av. Lär tåla 3-4 år utan problem. (vs2400 2014-06-04 Hemma)
  2008 - Sepp & Maria Muster - Blaufränkisch - Rotwein
(Österreich - Steierland Info)
Visa mer information
  Ännu en trevlig röd österrikisk bekantskap. Blir allt mer imponerad av vad som framställs i Österrike. Oavsett färg. Och det här kommer faktiskt från det vita fästet Steierland.
Doftmässigt har vi en liten invändning...lite väl häftig mjölkchokladsattack...men det är det enda.
Bra struktur, bra syror, fina tanniner, fortsatt trevlig frukt. Och vid matbordet visar sig åter de österrikiska röda som en framstående rensare. Trevligt som sagt...kanske en invändning till...priset. Ligger en 50-100 dkk över vad som jag anser vara skäligt.
(vs2400 2014-05-25 Hemma)
  2009 - Mrva & Stanko - Frankovka - Winemakers Cut
(Slovakia - Slovakia Info)
Visa mer information
  Blå rökighet. Skriker Syrah och bra sådan. Men se...det är det inte...ännu en Blaufränkisch som snackar slovakiska. Det här är mulligare och kralligare än någon annan Blaufränkisch jag testat. Riktigt riktigt bra. Efter en stunds klurande hamnar jag i Côte-Rôtie med lite modern avsändare. Tydligen är det den vulkaniska jordmånen tillsammans med ett varmare klimat som får Blaufränkisch att anta den här skepnaden. Oavsett är det ett trevligt glas vin. Bra grejer dom får till i Slovakien. (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2012 - Bott Frigyes - Frankovka - Müzla
(Slovakia - Slovakia Info)
Visa mer information
  Ännu en Blaufränkisc med slovakiskt ursprung som lurar mig fullständigt. Trodde definitivt vi hade schysst röd Bourgogne i glaset. Men inte...åter igen dessa slovaker...Det här har en fin blåhet med trevlig mineralkärna. Rensar trevligt. Piggt och småkaxigt. Charmtroll rent av. Otvunget och anspråkslöst, men ändå med bra kvalitetsstruktur. Känns att personen bakom vinet kan sina saker. Det här vill jag gå vidare med. (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2011 - Moric - Reserve - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Satan sicken körare...om man vill ha bra Chambolle, men ändå inte...här är den. Sirlig, elegant, mineralig, stram frukt...klassiska syror, dunkadunka-frukt och precisa tanniner. Perfekt inkörsport till Blaufränkisch. Så förbannat gott här och nu...visst...inga problem att glömma bort den här några år...men varför? (vs2400 2014-03-07 Hemma)
  2008 - Uwe Schiefer - Szapary - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland - Südburgenland Info)
Visa mer information
  Ibland blir man salig...ibland räcker inte ord till...ibland blir man lessrof-blå...precis där träffar Szapary...i det där klockrena härligt ärliga blå landskapet, som förmedlar klass och ypperlighet. Satan vad bra det här är. Blaufränkisch utan krusiduller...bara redigt vin. Många kaxiga Côte du Nuits av 1er cru-nivå får lätt kröka rygg nalkandes herr Schiefer. Kalk/krita/renhet/syror/stuns/liv/energi...inget annat än vansinnigt bra. Vill ha mycket mer! (vs2400 2014-02-14 Hemma)
  2007 - Moric - Sankt Georgen - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Fullständigt kompromisslös. Här finns inget fjäskande överhuvudtaget. Klassiskt så det förslår. Visst finns det fat som påverkar både doft och smak, men de är där för att stötta. Syror att dö för. Lite grönska som lugnar ned sig med luft, struktur, tanniner, bra energi och tryck. Här krävs föda. Och tid. Inget man bara hastar förbi (då tror jag det blir en redig sågning), utan här krävs lite eftertanke och förståelse för vad vi har i glaset. Blir bättre för varje kvart som passerar. Vi sparar en halvflaska till ikväll, men en sak är säker resterande oöppnade 07:or får vila 5 år...minst.
Oj så bra det här efter ett gäng kvällar i kylen. Bygger på och på. Vill uppleva en redigt bra åldrad Blaufränkisch.
(vs2400 2013-10-03 Hemma)
  2009 - Bock József - Kékfrankos
(Hungary - Villány-Siklós Info)
Visa mer information
  Misshandel. Borde vara brottsligt att producera skit som det här. Malolaktiskt, sött, överfatat, beskt, tungt...går faktiskt inte att dricka. Att vi har Blaufränkisch i glaset är omöjligt att härleda. Tvärbort! (vs2400 2013-08-30 Hemma hos FB)
  2007 - Jagini - Zagersdorf - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Blaufränkisch och Sturköbaren har en kärlekshistoria som blir allt djupare. BF är allt som oftast pigg, rasslande fina syror, tål fathantering, utvecklas på rygg (kan misstolkas), lättsam, charmerande, djup när så krävs...som synes något att lägga krut på.
När det dessutom fixar diskussionen till den grillade älgen blir vi som innehavare till Sturköbaren inte ledsna. Den här 'enkla' prylen är redo att tutas här och nu men tål kanske 3-4 år till. Men varför vänta...
(vs2400 2013-08-02 Hemma)
  2009 - Tschida - Felsenstein - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Det är sällan man trillar av stolen numera av vinförtjusning, men den här Blaufränkisch'en vet hur man knuffar omkull en på studs. Inget annat än redigt vin med ruggigt härlig personlighet och karaktär. Bara doften gör att man vinglar till...nyklippt gräs, vinbärsblad...positiv grönska rakt igenom. Men som vanligt är det i munnen jag rasslar igång på grejerna...här kombineras harmoni och balans med renhet och stor drickbarhet. Enda invändningen jag har är prislappen. Hade den kostat runt 250 dkk hade jag inte protesterat, utan köpt på mig ett gäng flaskor. Men här rasslar vinet till på knappa 400 dkk...lite väl häftigt. 2009 känns som om det inte är något att ligga på, utan bara tuta. Däremot 2010 när den dyker upp...är nog ett annat djur. Vi får väl se... (vs2400 2013-07-12 Falsterbo med FV)
1 2 3
Lägg upp ny provning