Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2013 - Strohmeier - Blauer Wildbacher - Indigo No1
(Österreich - Steierland Info)
Visa mer information
  Första årgången av den här helt rena Blauer Wildbacher. Som de flesta viner från Strohmeier ger vi Indigo ett gäng timmar i karaffen. Det räcker knappast till. Bråkig rackare. Spretig initialt. Rättar till sig med tid, men in i kylen. Kväll två har det hänt mycket. Positiva grejer. Blåskimrande frukt. Syrorna kanonfina. Nästan vulgärt ungt. Bra tanniner. Även struktur. Men som sagt...ungt. Har ett par flaskor till på väg hem...de får ligga till sig 3-5 år. Trots allt finns det något där under ytan. (vs2400 2015-05-30 Hemma)
  2012 - Strohmeier - Blauer Wildbacher - Rot 5
(Österreich - Steierland - Südsteiermark Info)
Visa mer information
  Sicken rökare till schnitzel. Borde ju inte vara en överraskning...lysande syror av det naturliga slaget, skön blåfrukt som innebär djup och lagom kaxiga tanniner som slipar till födan. Rensar som man vill. Förra gången var det en Roddolo-Barbera som visade var schnitzelskåpet stod och nu det här...minst lika framgångsrik. På egen hand delvis ett annat djur. Mer bångstyrig och kantig. Men det blåfruktiga finns där som drar ner oss i djupet... (vs2400 2015-05-09 Hemma)
  2012 - Strohmeier - Blauer Wildbacher - Karmin 4
(Österreich - Steierland - Südsteiermark Info)
Visa mer information
  Dricks över två kvällar. Helt osvavlat (det svavel som finns är det som bildats på naturlig väg under vinets uppväxt). Inte det minsta spår av lever/inälvor. Fullständigt rent uttryck. Den enda hjälp vinet behöver är luft (vifta bort den lilla reduktiva ton som finns) samt rätt temperatur. Inte kallare än 14 grader. Väl här så erbjuder Strohmeiers rosa-färgade Blauer Wildbacher en symfoni av steniga jordgubbar. Helt fantastiskt gott. Faktiskt bättre kväll två. Mer balanserat och aningen mer uttrycksfull. Strohmeier erbjuder viner på en osannolikt hög nivå. Helt grymma grejer. Vill ha mycket mer! (vs2400 2015-04-30 Hemma)
  2008 - Sepp & Maria Muster - Blaufränkisch - Rotwein
(Österreich - Steierland Info)
Visa mer information
  Ännu en trevlig röd österrikisk bekantskap. Blir allt mer imponerad av vad som framställs i Österrike. Oavsett färg. Och det här kommer faktiskt från det vita fästet Steierland.
Doftmässigt har vi en liten invändning...lite väl häftig mjölkchokladsattack...men det är det enda.
Bra struktur, bra syror, fina tanniner, fortsatt trevlig frukt. Och vid matbordet visar sig åter de österrikiska röda som en framstående rensare. Trevligt som sagt...kanske en invändning till...priset. Ligger en 50-100 dkk över vad som jag anser vara skäligt.
(vs2400 2014-05-25 Hemma)
1
Lägg upp ny provning