Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 16 av 16
Vin
  2010 - Domaine de la Cybellyne - Arbois AOC - Poulsard - Les Plosses
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Underbar fas just nu. Pinot-intrycken dominerar. Lättdrucken. Charmig. Allt nedslipat förutom personligheten. Skulle inte vänta längre, utan om man sitter på några är det dags att avsluta inom 2 år. Det här är riktigt bra. (vs2400 2015-05-08 Hemma)
  2010 - JF Ganevat - Côtes du Jura AOC - Poulsard - Enfant Terrible
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Sluta nu...här sitter allt som det ska...lättsam njutning...pigga syror...gomrensare...intresseväckande rakt igenom hela flaskan...poulsard på topp vad druvsort kan erbjuda. Och hela grejen klockar in på 11%. Inget annat än livsbejakande. Fattar inte att det finns folk som sågar sådant här...stackars satar... (vs2400 2014-06-18 Hemma)
  2004 - Andre et Mireille Tissot - Arbois AOC - Chardonnay - Vin de Paille
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Ännu mera sött, men här finns syror så det förslår. Och det är precis vad som behövs för att balansera den rediga sötman. Imponerande med tanke på att vi har en 04:a i glaset. Inga tecken på att vika ned sig. Gott. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  nv - Phillipe Bornard - Vin de Table VdT - Tant Mieux Pétillant naturel
(France - France Info)
Visa mer information
  Bubblande halvtorr Ploussard. Det var en nyhet som satt hur fint som helst för mina smaklökar. Klunkavin och inget annat. Serveras svalt. Skön alkoholhalt (8,5). Inget kladd trots sötman. Vansinnigt läskande. Vansinnigt pris (160 dkk). (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
  2010 - Domaine de la Cybellyne - Arbois AOC - Poulsard - Les Plosses
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Inne i ett sallads-sug av stora mått. Till det vill man ju ha något lätt att dricka och det behöver ju inte alltid vara vatten. Så vad kan vara bättre än en 12-procentare från Jura...knappast något visar det sig. Les Plosses är en blandning av lika delar Poulsard och Pinot Noir och här och nu är det främst PN som dominerar i glaset...åtminstone doftmässigt. Klockrena lätta unga naturliga PN-attribut stiger ur glaset. I munnen är vinet torrt...redigt torrt med bra syror, lätt frukt, naturlig pigghet och bra tanninstruktur.
Inga stora grejer, men stor drickbarhet och i vår värld ger det oss de kickar man förtjänar en tisdagskväll.
Ungdomlig struktur på grejerna som bör växa till sig inom de närmaste 3-4 åren. Dock ett litet frågetecken med tanke på låg svavelhalt. Våra kvarvarande flaskor från Cybellyne kommer nog att stryka med innan dess. Domaine de la Cybellyne är något att hålla ögonen på för er som gillar nyheter och har ett nyfiket sinne.
(vs2400 2012-04-24 Hemma)
  nv - JF Ganevat - Vin de Table VdT - J'en veux!!!
(France - France Info)
Visa mer information
  Kolla etiketten. Kvällens absoluta konstverk. Provokativt...inte i min värld, men det går ju inte att låta bli att rycka till en aning.
Kvällens andra Ganevat...nu rött och med en salig blandning mer eller mindre utdöda Jura-druvsorter. Fjorton stycken närmare bestämt.
Endast 11 procent säger etikett, men vi upplever inte prylarna som direkt tunna eller svaga. Däremot personligt. Herre jävlar vilken lirare Ganevat verkar vara. Sicket vin...sicken doft...salig blandning av diverse olika doftintryck...inget riktigt man kan ta på, utan det är helheten som imponerar. Och i munnen fullständigt exploderar intrycken. Mungiporna pekar rakt upp. Inget annat än ren pur glädje. Och som sagt...11 procent i glaset. Skönt...avslappnat...personligt.
Endast 24 flaskor till Norden, min enda rök här och nu. Det här är inget som ska sparas och det ska njutas i rätt sällskap...och det gjorde det!
(vs2400 2012-04-06 Hemma)
  2010 - Phillipe Bornard - Arbois-Pupillin AOC - Poulsard - Point Barre
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Roligt vin...uttrycksfullt vin...personligt vin...satans bra vin. Kan aldrig kallas stort vin, men kan med lätthet kallas stor vinupplevelse. Den som inte drar på smilbanden när man skickar i sig Bornards topp-Ploussard, den personen har nog ett och annat problem som behöver behandlas...för det här är så löjligt farligt drickbart. Flaskan tar slut i ett nafs, och vi ska tacka vår sköne hantverkare att % inte överstiger 12.
Färgen är smultronröd och kan absolut inte kallas tät. Näsan får även den gott om röda sommarbär. Och munnen möts av en lätt ton av sprits och ett lyft som är fullständigt oförglömligt. Löjligt gott och fullständigt livsfarligt! Mer...jag vill ha mer!
(vs2400 2011-12-25 Hemma)
  2010 - Domaine de la Cybellyne - Arbois AOC - Poulsard - Les Plosses
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Satan vad gott. Satan vad fin. Satan vilken härlig överraskning.
Redan när de första dropparna når glaset rycker man till...så tunt...så ömtåligt...så vackert.
Man riktigt känner att det finns något stort i glaset trots den obefintliga koncentrationen i färg. Men nosen är desto mer generös...en löjligt fin PN-näsa...jordgubbar, mineraler, ren och ung frukt. Fantastisk vacker doft. Och i munnen...det bara sprakar till...energi, dynamik, renhet, frukt, mineraler, spänst, uppfriskande, oförställd glädje, sprallighet men ändå enormt seriöst bygge. Stor vinkick av absolut bästa och naturliga virke!
Och virket är en blandning mellan Pinot Noir och Poulsard. Återkommer med tyckande efter en dag i kylen.
(vs2400 2011-11-17 Hemma)
  2009 - Phillipe Bornard - Arbois-Pupillin AOC - Poulsard - Point Barre
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Direkt när korken dras och man doftar av ur flaskan sprider sig det första vinleendet. Äkta grejer...rena grejer...naturliga grejer och roliga grejer. Satan vad glad man blir av sådana här viner. Okomplicerade...direkta...rena...lätta...och så jävla goda. Ingen idé att snacka dofter, syror, tanniner eller längd. Här gäller det att förmedla känslor, upplevelser och kickar. Inget annat än ett redigt rock'n'roll-vin. (vs2400 2011-09-16 Hemma)
  2003 - Domaine de la Pinte - Côtes du Jura AOC - Trousseau - Port Lesney
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Roliga grejer. Påminner mer om ett rosévin, men doftar som en redig Pinot och smakar som en mogen Nebbiolo. Roligt vin som synes. En 03:a som levererar tillhör inte vanligheterna, men i Jura fick man till vettiga prylar trots det extremt varma året. Som bäst just nu. Vinner nog inget på att sparas mer än något år. Skojigt vin som verkligen ger full utdelning. Sköna tanniner och mogen frukt. Gott. (vs2400 2011-06-26 Hemma med FV)
  1998 - Chateau d'Arlay - Côtes du Jura AOC - Trousseau - Corail
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Skojigt vin! Som utvecklats redigt sedan sist. Framför allt gäller det doftmässigt. Mer Pinot-lik än jag kommer ihåg. Och redigt utvecklad med en fin mognadston. Men i munnen är det fortfarande syrorna som regerar...fylligt kan inte kalla det, men skojigt är det att luras med. Ser ut som ett moget rött, men smakar som ett relativt ungt vitt. En flaska kvar som inte kommer att överleva sommarens strapatser! (vs2400 2011-05-28 Hemma)
  2009 - JF Ganevat - Côtes du Jura AOC - Poulsard - Enfant Terrible
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Busigt...charmigt...fräckt...skojigt...och naturligt gott. Inte ofta man dricker Poulsard/Plousard, men när man väl intager denna druvsort brukar det bli tummar upp. Och så även denna kväll. Inget stort vin, men enormt lättdrucket. Ett perfekt sommarvin och klockrent att njuta av ute i naturen. (vs2400 2011-02-25 Hemma)
  2008 - Overnoy et Houillon - Arbois-Pupillin AOC - Poulsard
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Lätthet. Finess. Renhet. Pur glädje. Urgod. Inget stort vin, utan enbart stor drick-glädje. Upprymdhet i hela kroppen när dropparna rinner genom strupen. Så läckert. Perfekt vin att njuta av innan de stora elefanterna intar scenen. Briljant som förtrupp. Visst finns det naturliga vibbar, men när drickbarheten är läcker och intagande finns det knappt några störningsmoment. Härligt. (vs2400 2010-12-31 Hemma)
  2008 - Overnoy et Houillon - Arbois-Pupillin AOC - Poulsard
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Vinner på att serveras aningen svalt samt till passande maträtt. I detta fallet står en sallad där pricken över i är några lättbrynta andbröst. Personligen älskar jag det personliga anslaget i vinet. Inget för de som går igång på nya fat etc. Här är det gammaldags vinmakning som ligger bakom flaskans innehåll. Bra syror, härliga jordgubbsaromer, lättdrucket och som sagt personligheten skriker över fjärden. (vs2400 2010-06-26 Hemma med FV)
  1998 - Chateau d'Arlay - Côtes du Jura AOC - Trousseau - Corail
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Spännande...personligt...läckert...unikt...och väldigt gott. Vi blandar Juras rödingar (Pinot Noir, Poulsard och Trousseau) med dess vitingar (Chardonnay och Savagnin) och vi får en unik cuvée som Chateau d'Arlay kallar Corail. Sanslöst läckert. Färgen säger rosé, doften säger Pinot Noir och smaken säger vitt vin. Corail kommer vara vårens och försommarens favoritdricka på Sturkö-baren. Kommer att sitta grymt till salladen. (vs2400 2009-11-21 Hemma)
  2008 - Overnoy et Houillon - Arbois-Pupillin AOC - Poulsard
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Inte ett uns svavel...transporterad hem från Pupillin under delvis tveksamma förhållanden...inte undra på att man tvivlar på om innehållet överlevt. Overnoy/Houillon håller till i Pupillin - löjligt liten by - som ligger en bit ovanför Arbois i Jura. Domänen anses bland franska biodynamiker som en klart lysande stjärna. Och vi kan bara hålla med. Det här är tredje buteljen av deras rena Poulsard som avnjutes. Den första vi drack var i Paris i våras, andra tillfället var på plats i Pupillin och nu här hemma i regnrusket.
Åter till kvällens nervösa flasköppnande...inga tecken på förfall. Utan här gäller samma rena fantastiskt lätta frukt som tidigare flaskor uppvisat. Fräschören är magisk. Förutom färg och tanniner skulle det lika gärna kunna vara ett vitt vin i glaset. Sanslöst läckert. Drick dessa underbara viner aningen kylda (12-14 grader).
(vs2400 2009-06-11 Hemma)
1
Lägg upp ny provning