Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2007 - Les Crêtes - Valle d'Aosta DOC - Vigne la Tour - Fumin
(Italia - Valle d'Aosta Info)
Visa mer information
  Åter dags att testa Crêtes härliga distinkta Fumin. Och inte blir vi besvikna...åter är det den sköna kombinationen av Gamay, Syrah och Cornalin som kokas ihop till de säregna drag som Fumin lyckas prestera. Bra tryck i frukten, bra syrastruktur och charmiga och tillgivna tanniner. Lättdrucket och alldeles ypperligt till en enkel pasta med fin tomatsås.
Gillar den här typen av karaktärsfulla och personliga hantverksvinerna. Fantastiskt skönt att det finns unika härligheter som fortfarande når ut. Bara man orkar leta belönas man av trevliga kickar...även en simpel torsdagskväll.
Lika fin och spänstig kväll nummer två.
(vs2400 2011-12-15 Hemma)
  2006 - Les Crêtes - Valle d'Aosta DOC - Vigne la Tour - Fumin
(Italia - Valle d'Aosta Info)
Visa mer information
  Drickbarhet i topp. Fullständigt charmar sönder oss i sin direkthet. Rödfruktig med ett och annat bär av mörkare sort. Doften kanske kan erbjuda ett större och intressantare spektra. Men vem bryr sig när drycken bara rasslar iväg. Passa på och drick på lite lagom temperatur...inte över 17. Väl däröver börjar en liten fundering kring chaptalisering växa fram. Det finns en liten påklistrad sötma som kickar in i vissa lägen. Dock inget som stör när temperaturen ligger där den ska.
Antagligen inget att spara, men jag vill nog ha ett par flaskor till att knäcka inom de kommande 12 månaderna. Riktigt personligt och skojigt vin...och redigt gott!
(vs2400 2011-08-14 Hemma)
  2007 - Les Crêtes - Valle d'Aosta DOC - Vigne la Tour - Fumin
(Italia - Valle d'Aosta Info)
Visa mer information
  Ännu en fullträff när det gäller skojigheter. Fumin...doftar Syrah...ser ut som Syrah...och smakar inte som Syrah. Har inte samma tanninattack och inte heller riktigt samma fyllnadskänsla. Men inte långt ifrån...för här finns bra syror, bra fyllighet och snälla tanniner. Trevlig och positiv norditalienare. 2007 var en bra årgång i Aosta och det behövs nog för att druvmaterialet ska få den stuns som denna upplevelse uppvisar. Gillar verkligen det här. Bra vin. (vs2400 2011-06-26 Hemma med FV)
1
Lägg upp ny provning