Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 7 av 7
Vin
  2009 - Zidarich - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Vitovska
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Ögonöppnande...inget annat. Lysande i sin klass. Blommig, lite jästig, lite humle...somrig. I munnen snackar vi bra syror, törstsläckande och en fin tanninstruktur av skalen. När ett orangevin ter sig så här har jag inga invändningar...tvärtom kapitulerar jag villkorslöst. Ögonöppnande och tankeväckande. (vs2400 2014-08-29 Hemma)
  nv - Edi Kante - Vino da Tavola VdT - Extrò
(Italia - Italia Info)
Visa mer information
  Så ja...nu börjar det likna något. Grumligt av jästfällning, blommigt, malo, jästigt...otroligt egensinnigt för näsan. Munnen får sitt av bra syror, aningen fatbeskt på slutet, inget extremt tillslag i munnen som man kanske förväntar sig...snarare trevligt, spännande och helt ok gott. Kommer tillbaka till Extrò i slutet av kvällen. Läskar på ganska bra efter ett 20-tal olika intryck. Skulle vilja ha mer tid med detta. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2011 - Vinogradi Fon - Vitovska
(Slovenija - Primorska - Slovenska Istra Info)
Visa mer information
  Bra överraskning. Det som först klingar till i pannan är...var är charkuterierna...perfekt hänga-i-baren-vin. Men inte bara, för här finns grejer som bär på egen hand. Bra fyllighet, lite oljigt, får rhône-vibbar på ett positivt sätt. Ett vin att komma tillbaka till gång efter annan. Dricks över tre kvällar och jag tröttnar inte någon gång. Det enda som saknas är en aning syra...med den på plats...ännu roligare. (vs2400 2014-01-17 Hemma)
  2010 - Zidarich - Venezia Giulia IGT - Prulke - Sauvignon Blanc
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Dricks under ett par kvällar. Uppskattar den faktiskt mest under första kvällen. Ger den redigt med luft och får på så sätt bort den lilla orenhet som dyker upp direkt i glaset. Därefter bara vita blommor, sommaröl, aprikoser...skitskön att nosa på. Lika fin i munnen. Bra syror, fina frukt och sköna vita skaltanniner. Presterar bäst runt 15-16 grader. Andra kvällen har doften tappat lite av sin charm och skönhet. Smakmässigt är det fortfarande prestation på hög Sturköbarsnivå. Det här är gott. Det här är speciellt. Det här är lite eget. Känns absolut inte som någon långliggare. (vs2400 2013-12-05 Hemma)
  2010 - Zidarich - Venezia Giulia IGT - Prulke - Sauvignon Blanc
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Fullträff. Och för att vara ett vitt skalmacererat vin (brukar inte rassla igång på det) är det knäckande bra. Allt sitter ihop på ett makalöst träffsäkert sätt. Balans och harmoni. Vi snackar blommor, humle, öljäst...men det blir aldrig burdust, utan bara lockande och aptitretande. Gudomligt gott. Och äntligen en redig ögonöppnare avseende vita skalmacererade grejer. Vi bockar för detta! (vs2400 2013-10-12 Sturköblot)
  2004 - Edi Kante - Venezia Giulia IGT - Vitovska
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Ett vin med två ansikten. Rakt upp och ned är det snarast anonymt och väldigt blygt. Till den varmrökta laxen briljerar Vitovskan på ett häpnadsväckande sätt. Syrorna träder fram, rensar munnen och lyfter allt till härlig höjd. Imponerande att vi har en 2004 i glaset. Svårgissat. Tål många år till. Buteljeras i literflaska...Gott...Vill nog ha fler med tanke på det slutliga utfallet. (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2007 - Zidarich - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Vitovska
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Inget vitt vin, utan ett skalmacererat orange vin. Det här njuter jag gärna ett glas utav. Personligt, uttrycksfullt, kärnfullt, kaxigt och ovanligt. Tycker om det här i små mängder, men skulle ha svårt att tuta en halvflaska. Påminner som de flesta andra orangevin om lite belgisk god öl (Orval/Duvel). (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
1
Lägg upp ny provning