Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 140
Vin
  2012 - Sylvain Dittière - Saumur AOC - Les Cormiers
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Klassiska schnitzlar på bordet...tre alternativ i glasen...barbera, blaufränkisch eller cabfranc...ikväll blir det cabfranc. Vi har testat det här tidigare och upplevde som att det finns potential i den här hantverkaren. Vinet bygger mer på frukt än mineral och djup. Absolut gott, men vi saknar en och annan dimension. Vill ha några växlar till i vår cabfranc. Till schnitzlarna fyller det sin funktion med bravur. (vs2400 2015-12-23 Hemma)
  1998 - Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Léognan AOC
(France - Bordeaux - Graves Info)
Visa mer information
  Det snackas mycket skit om Bdx, men ge grejerna sina stipulerade 10-15 år då blir det sällan fel. Fantastisk måltidsdryck...och det är ju vinets främsta syfte...trots allt.
Vore förbannat tråkigt vinliv att inte ha Bdx i källaren.
Den här ståtlige killen har bra med ceder och blyerts innanför västen. Stram och elegant. Rensar klockrent vid matbordet. Gott helt enkelt!
(vs2400 2015-10-30 Hemma)
  2011 - Domaine Grosbois - Chinon AOC - Gabare
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Mer fruktdriven och aningen uppumpad...speciellt om man kommer från en urpigg torr Zibibbo från Pantelleria.
Funktionell till grillad hamburgare och gurksallad. Men saknar lite kick i det här. Absolut trevligt, men lite jaha...
En kvar, inget att spara på.
(vs2400 2015-09-03 Hemma)
  2008 - Clos Rougeard - Saumur-Champigny AOC
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Skriker Pauillac. Så bra är det. Klassisk skönhet. Bara så bra. Stram och elegant. Klockren frukt. Ljusblå spänst. Glad att det ligger några till i källaren. Nu pillar vi inte på de på 4-5 år. (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  2013 - Domaine Roches Neuves - Saumur-Champigny AOC - Franc de Pied
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Charmant CF. Blåskimrande för öga, näsa och mun. Bra framtid. Lysande vid matbordet till en redig schnitzel. Bara fina omdömen. Vill ha många sådana här. (vs2400 2015-08-01 Hemma)
  2004 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Tyvärr aningen murrigt på egen hand. Hittar inte riktigt lyftet man vill ha. Dock väldigt funktionellt till en fin bit filé på grönsaksbädd. Där och då får vinet utrymme att rensa och glänsa en aning. Efteråt är det tillbaka i det lite murriga hörnet. Helt ok, men inte mer... (vs2400 2015-07-17 Hemma)
  2012 - Les Cailloux du Paradis - Touraine AOC - Racines
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Trodde först det här var en ren CF och förvånades därför av de snälla tanninerna. Blev senare rättad att CF är en av drygt 20 olika druvsorter i Racines. Då blir det klarare att vinet upplevs som det gör. CF gör sig ändå påmind i doften i form at en ishavsblå ton som man bara upplever i klass-CF, därtill är vinet lätt, rent, elegant, nästan smygande till sin karaktär. I munnen tassar det fram försigtigt med sina dryga 12%...inga burdusa markeringar, utan bara självklara antydningar om klass. Tanninerna är smeksamma om de ens gör sig påminda. Ännu ett vin som verkligen visar sin rätta sida vid matbordet. Fixar lätt grillad lax som serveras med gudomlig hollandaise...
Håller lätt 5 år. Fyller naturligtvis på...
(vs2400 2015-07-01 Hemma)
  2010 - Chateau de Coulaine - Chinon AOC - Diablesse
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Klockrent bea-vin. Inte bara, utan klockrent även på många andra sätt. Slankt, rent, lätt, fint djup, typiskt, elegant...årgången frukt går naturligtvis inte heller att dölja. Svårslaget sett till prislappen (250 sek). Tyvärr sista flaskan. Hade lätt klarat 5 år till i källaren. (vs2400 2015-06-26 Hemma)
  2004 - Chateau Lynch Bages - Pauillac AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Förvånansvärt fluffig och oskarp. Väl chokladig. Helt ok, men nog fan vill man ha mer än så här...Tycker vanligtvis om 04 från Bdx, men hittar inget stramt och aristokratiskt här inte. (vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2011 - Domaine Grosbois - Chinon AOC - Clos du Noyer
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Trevlig och hyfsat seriöst anlagd Chinon. Bra typicitet. Härlig doft med blyerts och ceder längst fram. Munnen får sitt av syror, lättsam frukt och kaxiga tanniner. Lite lätt på sina ställen. Saknas lite djup och komplexitet. På det hela är det dock en trevlig bekantskap. Vill testa det här från ett bättre år än 2011. (vs2400 2015-06-05 Hemma)
  2013 - Domaine Guiberteau - Saumur AOC
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Ren och ärlig. Rödfruktig. Enkel men redig. God i all sin enkelhet. Perfekt bistro-vin. Gillaar att tanninerna verkligen biter ifrån. Bra cf-karaktär genom hela glaset. Kan nog bli mer harmonisk de kommande 2-3 åren. (vs2400 2015-05-27 Hemma)
  2013 - Tschida - Himmel auf Erden - Cabernet Franc
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Störtskön ren CF från en mästare. Blåfruktig, ingen fatkänsla...bara ren och ärlig frukt. Pang på...rakt upp och ned...klockren. Inga konstigheter, men ändå seriöst i sin lätta stil. Skitbra. Vill ha fler. (vs2400 2015-05-22 Hemma)
  2000 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Avslappnat och tillbakalutat. Härligt lugn attityd. Elegant och avskalad. Lite småskitighet initialt som lätt luftas bort. Fin fruktkärna. Skön kick. Väldigt fin drickfas. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2013 - Domaine Roches Neuves - Saumur-Champigny AOC - Franc de Pied
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Ännu en utmärkt Loire-CF. Den här gången från rotäkta stockar. Även här finns den ishavsblå tonen i frukten som får mig att spinna loss. Finns med automatik ett djup som hela tiden pockar och ber om en liten sipp till. Naturligtvis för ungt, men potentialen går inte att bortse från. Fram mot 2020 börjar tanniner och syror att harmoniseras. Gott. (vs2400 2015-05-09)
  2004 - Château Léoville Poyferré - Saint Julien AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  En liten fin kalvfilé med cognac-sås väntar på fatet...vad kan då vara bättre än en klassiskt skrudad bdx från svalt år...precis så får det bli.
Man kan tycka mycket om bdx och deras storskalighet och storfinans. Men sköna och funktionella matviner fixar de till med bravur.
Cassis, blyerts, ceder...fina syror, bra frukt, sköna tanniner...många år kvar. Klockren till maten. På egen hand likaså redigt gott, men det där trippande, dansande, galet roligt finns där inte. Det där lilla extra lyftet vägrar infinna sig. Men gott är det. Och sin plats på alla vinlistor förtjänar bdx. Allt annat är bara trams.
(vs2400 2015-05-02 Hemma)
  2005 - Chateau Talbot - Saint Julien AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Sicken potential. Allt finns på plats för en trevlig vin-kick om cirka 10 år. Frukten börjar lugna ned sig ,men är fortfarande redig och slösande mogen. Faten börjar krypa in. Syrorna på plats och tanninerna likaså. I dagsläget är det nästan synd att tuta, men förbannat skoj att ta tempen på en 05:a. Som sagt...vänta 5-10 år... (vs2400 2015-04-04 Hos FB)
  nv - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - 10 Undici 12
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Bästa versionen av Rosi's årgångsblandade CabFranc. Sval, fräsch, ren, klockren CF...deras mest eleganta tolkning. Mer Loire än Napa den här gången. Det här vinet har en given plats i vår källare...en välförtjänt sådan! (vs2400 2015-04-03 Hemma)
  2012 - Sylvain Dittière - Saumur AOC - Les Cormiers
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Så där ja...så ska en CF vara utrustad...klockren frukt som går i Lessrof-blåa toner. Rent...lätt...spänstigt...fv störde sig lite på fathanteringen...inget som vi upptäcker och alltså inget som stör. Invändningen är att vinet saknar några dimensioner, men med några fler års erfarenhet tror jag att Dittière kan åstadkomma rediga storverk. Vi håller ögonen på den här hantverkaren... (vs2400 2015-03-13 Hemma)
  2000 - Chateau l’Enclos - Pomerol AOC
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Gott med en redig klassiker. Enclos Pomerol är absolut inget stort vin, men fan vad man får mycket typicitet till älgfilén. Går inte att ta miste på ursprung. Lite mer svullen än en Medoc-kille. Absolut inga fat som stör. Femton år är inget överhuvudtaget för vin som detta. Kommer lätt att fortsätta spinna 5 år till. Rensar fantastiskt fint till födan. Dessutom gott på egen hand efter maten. Trevlig. (vs2400 2015-03-07 Hemma)
  nv - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - 8 Nove Dieci
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  En favorit som ger kick varenda gång vi dricker den. Likaså ikväll. Och precis som tidigare varianter så drar alla markörer åt Napa, men vi är alltså i Italiens alp-landskap mot Österrike. Bjussig frukt, bra fat-hantering, viss inställsamhet men som alltid bra tryck över samtliga register. Tycker om det här lika mycket varje gång. Vi kan inte få nog av bra Cabernet Franc. Så är det bara. Håller med all säkerhet 4-5 år, men detta var sista flaskan av 8910...dags att samla på sig några 91011 med andra ord... (vs2400 2015-02-18 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7
Lägg upp ny provning