Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 13 av 13
Vin
  2012 - Vinogradi Fon - Malvazija
(Slovenija - Primorska - Slovenska Istra Info)
Visa mer information
  Kapitulerat för Fons viner. Framförallt de vita imponerar. Den här provas över tre kvällar och den blir allt bättre ju längre tiden går. Parfymerad, lite småfet...men ändå balans och struktur för att hålla intresset vid liv. (vs2400 2015-11-26 Hemma)
  2010 - Denavolo - Emilia IGT - Dinavolo
(Italia - Emilia-Romagna Info)
Visa mer information
  Redigt orange. Öppet sedan i onsdags. Fortfarande finns det gott om bondgård/ost i doften. Lite aprikoser går också att leta upp. Smakmässigt knastertorr, rediga tanniner och lite väl kantigt och spretigt. Saknar viskösitet och frukt. Kan nog funka till föda, men inget för mig att gå vidare med. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  1990 - Pereira D\'Oliveira - Colheita - Malvasia
(Portugal - Madeira Info)
Visa mer information
  Vad äter man till det här vinet...frågan ställs till Niklas Jörgensen och svaret kommer blixtsnabbt...redigt lagrad Parmigiano. När det gäller Madeira motsätter man sig inte oraklet, utan man införskaffar naturligtvis det föreslagna. Och sicken kombination...klockrent!
Även om % i vinet är hög är det inget som stör. Syrorna styr upp hela upplevelsen. Viss sötma finns det naturligtvis, men syrorna styr återigen upp grejerna. Madeira är gott. Jävligt gott. Det har en friskhet som berör och förför. Det här kan naturligtvis ligga hur länge som helst. Det dricks på tok för lite bra Madeira på Sturköbaren!
(vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2012 - Vinogradi Fon - Malvazija
(Slovenija - Primorska - Slovenska Istra Info)
Visa mer information
  Skitroligt vin. Löjligt vansinnigt häftigt. Vet inte hur man definierar en Malvazija, men jag hittar aprikoser, skalmacererations-toner, humle, persika...Viognier med karaktär. Spännande, utmanande...häftigt. Bra tyngd, djup...lite oljig. Vill inte vara utan sådant det här! (vs2400 2014-01-24 Hemma)
  2004 - Bressan - Venezia Giulia IGT - Carat - Tocai Friulano
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Doftar som en fin mogen Nebbiolo initialt. Likaså Nebbiolo-lika tanniner i munnen. Får du detta i ett mörkt glas kan man lika gärna tro att det är ett rött vin man har i glaset. Förvirrande grejer...
Men Carat förändrar sig konstant under kvällen. Skoj att komma tillbaks till vinet med jämna mellanrum. Blir mer och mer typisk orange-vin-karaktär under kvällen. Gott och spännande. Bör nog drickas under kommande 2 åren.
(vs2400 2013-12-28 Hos IV)
  2010 - Zidarich - Venezia Giulia IGT - Prulke - Sauvignon Blanc
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Dricks under ett par kvällar. Uppskattar den faktiskt mest under första kvällen. Ger den redigt med luft och får på så sätt bort den lilla orenhet som dyker upp direkt i glaset. Därefter bara vita blommor, sommaröl, aprikoser...skitskön att nosa på. Lika fin i munnen. Bra syror, fina frukt och sköna vita skaltanniner. Presterar bäst runt 15-16 grader. Andra kvällen har doften tappat lite av sin charm och skönhet. Smakmässigt är det fortfarande prestation på hög Sturköbarsnivå. Det här är gott. Det här är speciellt. Det här är lite eget. Känns absolut inte som någon långliggare. (vs2400 2013-12-05 Hemma)
  2007 - Trinchero - Vino da Tavola VdT - Bianco
(Italia - Italia Info)
Visa mer information
  Ännu en skalmacererad skapelse...och det här exemplet stämmer mer överens med mina förutfattade meningar...kraftig öljäst, parfymerat, mer fruktöl än vin...och likadant i munnen...agressivt på något sätt, syrorna åt ett håll, frukt åt ett annat och tanniner som bråkar med allt och alla. Sedan måste man ändå imponeras på något sätt...att man är så otroligt kompromisslös i sin inställning till hantverket. De som gillar vita skalmacererade grejer...kolla upp Trinchero. (vs2400 2013-10-12 Sturköblot)
  2010 - Zidarich - Venezia Giulia IGT - Prulke - Sauvignon Blanc
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Fullträff. Och för att vara ett vitt skalmacererat vin (brukar inte rassla igång på det) är det knäckande bra. Allt sitter ihop på ett makalöst träffsäkert sätt. Balans och harmoni. Vi snackar blommor, humle, öljäst...men det blir aldrig burdust, utan bara lockande och aptitretande. Gudomligt gott. Och äntligen en redig ögonöppnare avseende vita skalmacererade grejer. Vi bockar för detta! (vs2400 2013-10-12 Sturköblot)
  1998 - R López de Heredia Viña Tondonia - Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Kanske mer intressant att testa än att dricka mycket av. Skulle nog vara svårt att dela innehållet på två. Funkar bättre att fundera, analysera, försöka lära sig, resonera och diskutera kring. Nötigt...lite småoxiderat...viss elegans...bra längd...intressant. Bra tidsdokument över svunnen tid. Måste imponeras över Tondonia som släpper mogna grejer som det här. Värda all respekt! (vs2400 2013-09-20 EJ hos Magnus)
  2003 - Rojac - Malvazija
(Slovenija - Primorska - Slovenska Istra Info)
Visa mer information
  Linement, lite insjunkna fat och anonym frukt för näsan. I munnen finns lite fattanniner, en viss mjuk oljighet och ett relativt utvecklat uttryck. Småspännande men egentligen inget som lämnar ett längre avtryck. Dock imponerande att grejerna har hängt ihop i tio år. (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  nv - Trinchero - Vino da Tavola VdT - Bianco
(Italia - Italia Info)
Visa mer information
  Inte min grej. Doftar som ett fruktöl och jag kan aldrig släppa tanken.
Oranga viner är oftast mer intressanta än goda. Detta är ett sådant exempel. Väl parfymerat i doften och i men värld alltför ensidig.
Likadant i munnen där det egentligen bara är syror och obalans som styr. Kickar inte igång. Nej tack.
(vs2400 2011-07-16 Hemma)
  2005 - Klinec - Malvazija
(Slovenija - Primorska - Goriška Brda Info)
Visa mer information
  Malvazija från Slovenien - kan det vara något???
Absolut intressant. Och faktiskt också helt ok att sippa på en varm sommarkväll på Skällenäs. Traditionell vinmakning (lite gammaldags oxad) och lagrad på botti ger karaktär och särprägel till vinet. Skoj i en annars strömlinjeformad vinvärld.
(vs2400 2008-07-29 Hemma)
  nv - Cossart Gordon - Madeira DO - Malmsey 10 Years - Malvasia
(Portugal - Madeira Info)
Visa mer information
  Konstaterar att Madeira är en dryck man alldeles för sällan unnar sig. En fyllig 10-årig Malmsey tillsammans med torkade fikon och nötter ger en härlig upplevelse. (vs2400 2007-03-17 Hemma)
1
Lägg upp ny provning