Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  nv - Bodegas Tradición - 30 Años - Amontillado - Jerez-Xerès-Sherry D.O.
(España - Andalucía Info)
Visa mer information
  Härlig att sniffa på. Nötter, skön oxidation, intensiv, komplex...tyvärr inte lika trevlig i munnen, som domineras av alkohol, hetta och spretighet. Saknar syror. Blir bara en eldig upplevelse. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  nv - Bodegas Tradición - 30 Años - Amontillado - Jerez-Xerès-Sherry D.O.
(España - Andalucía Info)
Visa mer information
  Björnklister, mandlar, brända mandlar, ännu mera mandlar...och lite tång på det. Det var doftintrycken vid första sniffet. Här går det att sitta länge med nosen i glaset...förbannat härligt och mångfacetterat. Komplext och utmanande.
Väl i munnen är det knastertorrt, dämpade syror, bra alkoholhetta och ett kaxigt salt avslut. Läskande och törstsläckande. Hur gott som helst, men inget man dricker stora mängder av. Ett glas räcker gott och väl. Så utmanande är grejerna. Alkoholen tröttar ut smaklökarna. Hjälper inte att man tuggar nötter/skinka/oliver.
Den här flaskan kommer att räcka länge...redigt länge.
(vs2400 2012-12-14 Hemma)
  nv - Lustau - Amontillado del Puerto - Amontillado - Jerez-Xerès-Sherry D.O.
(España - Andalucía Info)
Visa mer information
  Kan man dricka något mer lämpligt än en Amontillado till goa skinkor, ostar, korvar och oliver?? Tror inte det. Satans gott, helt enkelt. Den här Amontillado's träffar mitt i prick som aperitif. Färgen är imponerande i sin gyllenbruna prakt, doften skriker nötter och rancio. Väl i munnen möts vi av en knastertorr häftig smakupplevelse. Sällan man träffar på en skönare rensare. Inte för alla, men personligen ger det mig en klockren upplevelse. Fullständigt älskar sånt här... (vs2400 2010-02-28 Hemma)
1
Lägg upp ny provning