Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2010 - Valentini - Trebbiano d'Abruzzo DOC
(Italia - Abruzzo Info)
Visa mer information
  Här var det stängt...och svavel. Ner i karaff...efter ett par timmar har det hänt lite, men inte tillräckligt. Fortfarande stängt och omöjlig att få någon uppfattning om. Vi får se vad som händer de kommande dagarna.
Dag två har det hänt lite grann...fortsatt svavel initialt, men det går nu att vifta bort...doften är fortsatt oerhört bly, men tack och lov har det börjat hända grejer med smaken. Framförallt känner man potentialen...längden är imponerande...bra syror, frukt och minraler finns det gott om...lite skalmaceration dyker upp...stramt och krävande. In i kylen för ännu ett dygns vila. När vi åter närmar oss Valentini har det hänt än mer. Kanske inte doftmässigt, men smaken uppvisar ännu mer potential. Det här vill jag dricka igen om 5 år och om 10 år. Så får det bli!
(vs2400 2014-12-16 Hemma)
  2009 - Emidio Pepe - Trebbiano d'Abruzzo DOC
(Italia - Abruzzo Info)
Visa mer information
  Bara att krypa till korset...numera fullständigt fast på vita skalmacererade grejer. Här finns de vita blommorna, thé, målarlådan, de torkade aprikoserna, den pigga humlen...smaken vibrerar av pulserande syror, kaxig svårdefinierad frukt, trevlig tanninstruktur och en liten irriterande beska. Tack och lov försvinner den över tid. Men att vi har Trebbiano i glaset...omöjligt att gissa. Som sagt...skitgott! (vs2400 2014-10-02 Hemma)
  2009 - Emidio Pepe - Trebbiano d'Abruzzo DOC
(Italia - Abruzzo Info)
Visa mer information
  Ögonöppnare av hög kvalitet. Fantastiskt bra. Aningen skalmacererat, men med fler dimensioner än de tidigare som serverats. Här finns de vanliga attributen i form av blommighet, citrusskal, djup frukt och fina tanniner. Dessutom mer balanserad och med stor elegans. Ännu en vinkick av format. Skulle vara roligt att komma tillbaka till det här om 3-4 år. Tror det finns stor potential här. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
1
Lägg upp ny provning