Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  nv - Jacquesson & Fils - Cuvée nº 736
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Lagom komplext bubbel från en gammal favorit. Första Champagnebesöket gjordes hos just Jacquesson för ett gäng år sedan. 736 baseras på den klockrena 2008-årgången vilket skiner igenom. Renheten, klarheten och mineralerna samsas med nougat och autolys. Lagom komplext vilket kommer att innebära omgående inköp. Tål att lagras 5-8 år. (vs2400 2013-07-12 Falsterbo med FV)
  nv - Laherte - Les Clos
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Ett bubbel med följande druvsorter (utöver de normala): Arbanne, Pinot Blanc, Fromenteau och Petit Meslier. Och samtliga druvsorter är planterade på en och samma plätt...Les Clos. Ett experiment som heter duga. Då gäller det bara att grejerna presterar...och det gör det...inte. Åtminstone inte första kvällen...väl syrligt och snipigt...beror med all säkerhet att bubblet inte har ett endaste gram dosage. Här och nu behövs det. Däremot har sakerna byggts upp till en trevlig helhet kväll nummer två. Då funkar det som ett bra välkomstbubbel när grillen går varm. Gott bubbel, men jag blir allt mer tveksam till bubbel helt utan dosage. Behövs för fyllighet och balans...och för vinets elegans. (vs2400 2012-06-16 Hemma)
  nv - Bereche - Reflet d'Antan
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Upplyftande renhet som erbjuder löjlig drickbarhet. Knappast testat en bubblig dryck som försvunnit så snabbt. Kanske inte så konstigt att suget på bubblor är stort efter att kört Cph t/r och shoppat vin hos diverse handlare. Pétillant står för samtliga bubblor som transporteras tillbaks till Blekinge.
Den här varianten består av lika delar Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Men det extra lilla roligheten med den här cuvéen är att man använder sig av solera-tappning. En tredjedel av fatens innehåll tappas och dessa fylls på direkt.
Doften ger oss viss brödighet, mineralitet och citrus. Lovar gott. Men som vanligt är det i munnen belöningen väntar...gräddig mousse, strålande mineralig syra, enormt lyft i gomen, försvinnande gott, fantastisk renhet och rysligt fin rensare. Det här tar man gärna rediga munnar av. Sanslöst fin lättsam elegans och balans. Inget som stör. Kanske inget att kontemplera kring, men desto lättare att dricka. Det här var riktigt skoj.
(vs2400 2011-08-27 Hemma)
  1998 - Comte Audoin de Dampierre - Grand Vintage
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Trevlig överraskning om än aningen saftig prislapp. Mestadels Pinot Noir i vinet. Strukturerat och balanserat. Klockren champagne! (vs2400 2007-03-08 Provning för drivhuset)
1
Lägg upp ny provning