Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2007 - Quinta de Saes - Dão DO - Reserva
(Portugal - Beiras Info)
Visa mer information
  Urtrevlig överraskning. Testade 2006 tidigare i år och blev även då glatt överraskad. Men detta är ett par snäpp upp. Inget snack. En otrolig renhet präglar vinet från första stund. Sylvasst konstruerat med ett briljant resultat. Den mineralitet (stendamm, jord etc) finns fortfarande kvar, men dessa egenskaper håller sig i bakgrunden. I framkant ligger snarare snygga läckra fruktiga (vita) syror som är renheten själv. Slår mången Chablis med råge. Liten snygg fathantering som inte stör, utan förhöjer känslan av ypperlig kvalitet. Fantastiskt skoj att njuta av! (vs2400 2009-06-27 FinareVinare Falsterbo)
  2006 - Quinta de Saes - Dão DO - Reserva
(Portugal - Beiras Info)
Visa mer information
  En mineralig vit portugis serveras till en ångande fisksoppa. Skoj att uppleva vilken enorm förvandling vinet genomgår när det serveras till mat...innan soppan är det rena mineralullen (sten, flinta, kalk) medan det till maten är en blommig och fruktig uppenbarelse. Två vitt skilda skepnader...Oavsett vilken variant vi dricker är det en klart godkänd vinupplevelse. Står helt klart på egna ben. Skoj med dessa egensinniga och kaxiga portugiser...Och inga fat i sikte... (vs2400 2009-03-29 Hemma)
  2006 - Quinta de Saes - Dão DO - Reserva
(Portugal - Beiras Info)
Visa mer information
  Mineraler som äskar/kräver skaldjur - en precis sammanfattning av denna vita portugis från Dão.
Som vanligt hittar vi några obskyra druvsorter i dessa fascinerande portugiser - för kvällens uppträdande står Encruzado och Bical. Knappast några världskändisar, utan mer lokala förmågor som presterar riktigt bra så länge de befinner sig på känd mark.
Denna Dão uppvisar fina bittra syror och en härligt bitande mineralitet. Fruktighet och blommighet lyser med sin frånvaro. På minuskontot noterar vi lite väl häftiga svaveltoner i doften.
Ett vin som verkligen kräver lokala maträtter - oljiga sardiner, lättsaltade räkor eller ostron.
Prismässigt (160 sek) ligger vi en 50-lapp (beställningssortimentets nackdel) över vad vinet rimligen borde betinga.
(vs2400 2008-11-12 Hemma)
  2007 - Luis Pato - Beiras Vinho Regional - Vinhas Velhas
(Portugal - Beiras Info)
Visa mer information
  Portugal fortsätter att vara i vårt fokus. Ikväll gäller en typisk portugisisk galen blandning av tre gröna druvsorter - Cerceal, Bical och Sercalinho. Som synes inga direkta kändisar. Sådant uppskattas, likadant klappar vi händerna åt den återhållna alkoholen på 12%. Det är Luis Pato som är producent och vinet är etiketterat som Vinho Regional Beiras eftersom de lokala vinmyndigheterna inte riktigt hänger med i producentens svängar.
Tyvärr blir det inget extranummer eftersom vinet inte levererar tillräckliga syror för våra munnar. Dessutom lite väl mycket fat och malo-vibbar. Fatvibbarna kommer från nya 650-liters fat.
(vs2400 2008-07-02 Hemma)
1
Lägg upp ny provning