Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2006 - Castello di Monsanto - Chianti Classico DOCG - Il Poggio - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Bra pryl. Inget snack. Faten är nästan borta, men de har tillfört...och retar en aning på slutet.
Klockren Sangiovese. Vi snackar briljant matvin. Gör sitt pass redigt bra. Syrorna sitter, frukten lyfter och tanniner ger stadga. Invändningen kommer efter middagen är avslutad...bär inte riktigt ännu på egen hand...ge Il Poggio ett år till...då bär det fullt ut.
(vs2400 2013-02-28 Hemma)
  2007 - Castello di Monsanto - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Hmmm. Var ska vi börja med den här grabben? Här finns nämligen både gott och mindre gott att konstatera...vi kan väl börja med det som är lite mindre bra...det finns en lite väl övertydlig malo-tryckare i smakslutet...och om det tycker jag ju inte...min älskade fru stör sig inte på detta...men nu på morgonen känner vi bägge två att huvudet har fått sig en redig körare av Castello di Monsanto...icke acceptabelt. Finns det månne lite Tempranillo i juicen...gör det ju naturligtvis inte, men hur är det med svavlet...något lurt är det.
Ok, vi lämnar tråkigheterna och tittar på vinets fördelar...rättfram blommig Sangiovese, bra tryck, lagom läskande och lagom utmanande. Och alltid redigt gott. Fungerar utmärkt till föda (vildsvinspannbiffar) och förträffligt på egen hand. Angenäm CC helt enkelt.
Om det inte vore för malo-prylarna och...köraren i skallen...
(vs2400 2012-08-09 Hemma)
  2007 - Castello di Monsanto - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Rackarns god Sangiovese. Rustik, hederlig, finstämd, redig och snacka om att leverera till födan. Sällan upplevt ett sådant lyft som Monsanto presterar till bambi-filén. Den fullständigt vibrerar av glädje i munnen. Syror och frukt tar gemensamt tag i taktpinnen och slänger iväg ett soligt leende till våra glåmiga vinteransikten. Fantastiskt gott. Varje källare bör ha ett gäng sådana här flaskor undanstoppade. Gott nu och i många år framåt. (vs2400 2011-02-11 Hemma)
1
Lägg upp ny provning