Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 2 av 2
Vin
  2010 - Foradori - Vigneti delle Dolomiti IGT - Nosiola - Fontanasanta
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Skalmacererat och amforajäst. Med de ingångsparametrarna gäller det att ge vinet tid. Tog ett litet glas igårkväll, vilket gjort Fontanasanta bra mycket mer tillgänglig direkt från start kväll två. Doftar fantastiskt härligt. Fin sommarhumle, vita blomster, mineraler...i munnen bjuds vi på en kaskad av välbalanserade syror, ännu fler mineraler, mjuk fyllighet och de lite småbeska kaxiga tanniner. När den här typen av vin kommer i denna skepnad är jag med fullt ut. Det här är elegant och oerhört fascinerande. Skitgott. (vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  2010 - Foradori - Vigneti delle Dolomiti IGT - Nosiola - Fontanasanta
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Här gäller kontemplation och redigt långsam takt på drickandet. Det här är inget man stjälper i sig, utan varje liten mun får oss att fundera...tänka till...kontrollera vart vinet är på väg...för här händer det grejer mer eller mindre konstant. Initialt är det oerhört blygt...inga våldsamma tendenser...smyger fram som en katt. När det väl börjat att blomma ut, då visar det samma doftegenskaper kvällen ut. I munnen däremot blir det mer och mer mineraler...energi...tryck...komplexitet. Gott, men egentligen mer intressant än storslaget. Ett tankeväckande vin. Varför har det blivit så här...hur tänkte Foradori här...på vilket sätt formar amfororna vinet...hur, varför, vart...
Men att få en Nosiola att prestera så här...inget annat än djupt imponerande.
Vi testar vinet över tre kvällar och det presterar bra de två första. Tredje kvällen har ox-toner börjat dominera väl mycket.
Tack IV för leveransen!
(vs2400 2012-09-07 Hemma)
1
Lägg upp ny provning