Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  1999 - Bressan - Venezia Giulia IGT - Pignolo
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Bressan vet man var man har. Urtypisk Bressan...malört i doften och fantastisk frukt i munnen. Lättdrucket och oerhört reflekterande. Kan inte göra annat än bocka och buga för hantverkare som Bressan. Det här är ett njuta-vin som inte bör hamna tillsammans med mat. Har testat ett flertal gånger och då händer något som jag aldrig greppar. Bressans viner och mat funkar inte...men nu gör ju inte det så mycket när man istället kan dricka ett gudomligt gott glas Pignolo när födan är slut.
Fantastiskt att det är en 99:a. Finns inga tecken på begynnande mognad. Bara stilsäkert uppträdande med klockren frukt. Lite sötma, bra syror och sköna mjuka tanniner.
Känns som om Bressan lyckats med konststycket att konservera vinets beskaffenhet vid buteljering för framtiden. Vet inte vad som kommer att ske med tio år till på rygg...
(vs2400 2013-05-25 Hos Magnus)
  1999 - Bressan - Venezia Giulia IGT - Pignolo
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Det här är stort. Inget snack. Ruggigt fin vinupplevelse. Den doften och den löjligt härliga smaksensationen. Gör att man sticker rakt ut i vinrymden. Det doftar Bressan och det smakar Bressan. Fullständigt unikt signum den mannen levererar.
Det är ett njutarvin och det ska inte blandas in massa mat eller liknande. Endast Pignol i glaset. Inget annat på bordet. För det är inget matvin. Absolut inte. Försvinner och blir eldigt. Alla underbara små nyanser och detaljer försvinner. Endast fokus på vinet i glaset när Pignol serveras. Och samma regler gäller oavsett Bressan-vin. Återigen...sanslös vinupplevelse.
(vs2400 2011-10-01 Hemma)
  1999 - Bressan - Venezia Giulia IGT - Pignolo
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Högklassigt. Utvecklat. Personligt. Mystiskt. Här gäller det att verkligen jobba med dropparna. Inget kommer gratis, utan dekantera och låt gärna stå över natten. Vi testar Bressans Pignol över 2 kvällar och ganska självklart är vinet mer nyanserat under andra kvällen. Pignol/Pignolo är en unik företeelse i Friuli/Venezia och att få chansen att njuta av en mogen sådan känns jävligt häftigt. Inte bara för att Pignol är så unikt, utan främst för att vinet verkligen levererar utöver det förväntade. Rensar något osannolikt läckert i munnen. Oerhört elegant och finstämt. Svårt att definiera doftmässigt, men hittar allt som ofta en redig kvist malört. Inte lika tydligt som i en Blaufränkisch, men vi kommer allt som oftast in på den österrikiska druvsorten under kvällen. Jag tror att en vällagrad och utvecklad Blaufränkish kan te sig som denna Pignol.
Det här är förbannat gott, och som matvin alldeles klockrent. En redigt rolig överraskning.
(vs2400 2010-09-11 Hemma)
1
Lägg upp ny provning