Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 16 av 16
Vin
  2012 - Lucien Aviet - Arbois AOC - Trousseau - Cuvée des Geologues
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Färgen och utseendet är det första som avslöjar att vi har något stort i glaset. Satans vackert. Härlig lyster. Doften kanske är vinets blygaste beståndsdel, men det finns ändå en blåfrukt som pockar. Men det är i munnen den här klass-Trousseaun regerar...elegans, balans, renhet, blåhet, skörhet, fantastisk fruktkärna, finstämda tanniner, syror...ta mig fan komplett. Naturligtvis finns det gott om utrymme för framtida stordåd. Låt vinet vila 3-5 år till...det här vill jag verkligen gå vidare med. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2013 - Andre et Mireille Tissot - Arbois AOC - Trousseau - Qvevri
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Här snackar vi modellera i doften. Rödfrukten finns där, men just här och nu är det leran som dominerar. Tror det här är Tissots första årgång av det här försöket och det får gärna bli fler. I munnen klar tanninattack från Trousseau-druvorna, härliga syror och bra frukt. Ännu ett vin som har en förmåga att bara försvinna. Tissot är värd all den uppmärksamhet och hans betydelse för Jura ska inte underskattas. Bra vin. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2010 - Daniel Dugois - Arbois AOC - Trousseau - La Damelière
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Hur trevlig som helst...men nog måste det finnas lite Poulsard i den här brygden? Hela upplevelsen skriker jordgubb/hallon/rabarber...och de nedslipade tanninerna förstärker Poulsard-spåret. Skit sak samma, för det här är rikigt gott. Okomplicerad njutning. Mjukt, lätt, rent...skitgott! Trendigt innehåll med otrendig yta. Nästan turistetikett...inget man spontanköper med andra ord. Köpt på plats...och varför har man inte större bil... (vs2400 2014-11-13 Hemma)
  1989 - Camille Loye - Arbois AOC - Trousseau - Saint Paul
(France - Jura Info)
Visa mer information
  FV gör en klockren analys av vinet och hamnar i norra Piemonte med mestadels Nebbiolo från 1989 i glaset. Oerhörd vass gissning...bara det att vi ska ta oss över alperna och passera Lac Leman på väg till Arbois. Trousseau är det i glaset och den näst sista årgången från Camille Loye. Vi har nypon, lite rönnbär, fint gammalt virke, tjära...i munnen är det ljusrött, lätt, lite syrligt (inte störande), självklart utvecklat och trevlig tanninstruktur. Imponerande att Jura-grejerna kan uppvisa sådant liv efter 25 år. Dricks självklart asap. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2012 - Andre et Mireille Tissot - Arbois AOC - Trousseau - Amphore
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Oj vad gott. Fullständigt livsfarlig. Säger bara slurp så är flaskan tömd. Kalkig och ren frukt. Fantastiska syror och förvånansvärt snälla tanniner. Kan vara så att man inte hinner känna efter...Trodde först att det här var en topp-Gamay...Vill ha mer av det här! (vs2400 2014-06-17 Hemma med FV)
  2009 - Jacques Puffeney - Arbois AOC - Trousseau - Cuvée Les Bérangères
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Bra karaktär. Bra tryck. Härliga tanniner.
Vinet ser inte mycket ut för världen...ljust ljust rött...men ack vad utseendet luras...här finns bra frukt, bra rivighet, förvånansvärt häftig struktur. Tänk en sval bergs-nebba...fast aningen mer intressant. Gott här och nu, men 3-4 år till klarar Puffeneys Trousseau lätt.
(vs2400 2014-03-23 Hemma)
  2009 - Andre et Mireille Tissot - Arbois AOC - Trousseau - Singulier
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Ännu ett klockrent rötjut. Syrorna går igen även här. Lägg till lite italienska tanniner och jura-kaxighet...ja då är det Trousseau i glaset. Det här tål ett gäng år till innan nästa kork behöver dras. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2012 - Arnot-Roberts - Trousseau - North Coast AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Snälla nån va gott...jag är inte ensam om att uttrycka just det. För det här är buscharmigt, men ändå seriöst. Klass, finess, harmoni, skoj, personligt och lättsamt. Fantastiskt gott. En renhet som imponerar...men det är det personliga inslaget som verkligen kickar. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2009 - Phillipe Bornard - Arbois-Pupillin AOC - Trousseau - Le Ginglet
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Här har vi en favorithantverkare som kan sitt kall. Men inte ens en mästare kan lyckas med samtliga flaskor. Här har det hänt något som gör att det sista lilla saknas. Habilt, robust, lite småruffigt och ganska redigt bonnigt. Man förflyttas omgående till en fransk bondgård direkt när korken dras...brett med andra ord. Bornards viner brukar formligen överfalla nosen med blommor och rödlätt frukt, men icke denna flaska. Absolut drickbart, men inte den stora kick vi hade förväntat oss. Aningen platt och småbesk i munnen. Vi har en flaska kvar...kommer testas inom snar framtid. (vs2400 2013-05-23 Hemma)
  2010 - Domaine de la Tournelle - Arbois AOC - Trousseau - des Corvées
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Naturligt så det förslår. Men Tournelle lyckas inte charma mig på samma sätt som Bornard etc. Visst finns det typiskt naturliga på plats, men det sticker inte ut på ett sätt som lockar fram smilgroparna. Dessutom finns det en liten störande orenhet i slutet. Det saknas något här... (vs2400 2012-06-23 Hemma med FV)
  nv - JF Ganevat - Vin de Table VdT - J'en veux!!!
(France - France Info)
Visa mer information
  Kolla etiketten. Kvällens absoluta konstverk. Provokativt...inte i min värld, men det går ju inte att låta bli att rycka till en aning.
Kvällens andra Ganevat...nu rött och med en salig blandning mer eller mindre utdöda Jura-druvsorter. Fjorton stycken närmare bestämt.
Endast 11 procent säger etikett, men vi upplever inte prylarna som direkt tunna eller svaga. Däremot personligt. Herre jävlar vilken lirare Ganevat verkar vara. Sicket vin...sicken doft...salig blandning av diverse olika doftintryck...inget riktigt man kan ta på, utan det är helheten som imponerar. Och i munnen fullständigt exploderar intrycken. Mungiporna pekar rakt upp. Inget annat än ren pur glädje. Och som sagt...11 procent i glaset. Skönt...avslappnat...personligt.
Endast 24 flaskor till Norden, min enda rök här och nu. Det här är inget som ska sparas och det ska njutas i rätt sällskap...och det gjorde det!
(vs2400 2012-04-06 Hemma)
  2003 - Domaine de la Pinte - Côtes du Jura AOC - Trousseau - Port Lesney
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Roliga grejer. Påminner mer om ett rosévin, men doftar som en redig Pinot och smakar som en mogen Nebbiolo. Roligt vin som synes. En 03:a som levererar tillhör inte vanligheterna, men i Jura fick man till vettiga prylar trots det extremt varma året. Som bäst just nu. Vinner nog inget på att sparas mer än något år. Skojigt vin som verkligen ger full utdelning. Sköna tanniner och mogen frukt. Gott. (vs2400 2011-06-26 Hemma med FV)
  1998 - Chateau d'Arlay - Côtes du Jura AOC - Trousseau - Corail
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Skojigt vin! Som utvecklats redigt sedan sist. Framför allt gäller det doftmässigt. Mer Pinot-lik än jag kommer ihåg. Och redigt utvecklad med en fin mognadston. Men i munnen är det fortfarande syrorna som regerar...fylligt kan inte kalla det, men skojigt är det att luras med. Ser ut som ett moget rött, men smakar som ett relativt ungt vitt. En flaska kvar som inte kommer att överleva sommarens strapatser! (vs2400 2011-05-28 Hemma)
  2008 - JF Ganevat - Côtes du Jura AOC - Trousseau - Sous la Roche Plein Sud
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Sällan man upplever energi på det här sättet. Inte nog med att denna Trousseau är fantastisk i både näsa och mun, utan den verkligen regerar från första mun till den sista. Inget snack om vem som styr handlingen framåt. Och den briljerar inte bara på egen hand, utan även tillsammans med diverse fantasifulla rätter som Relae serverar under kvällen.
När de röda vinerna från Jura träffar rätt, ja då träffar de verkligen livsnerven hos oss. Buteljerad energi. Buteljerad glädje. Buteljerad naturlighet.
Enormt läcker rödfrukt. Tanninerna trycker till precis där man önskar. Där en Poulsard är aningen snäll (men jävligt god), där visar Trosseau upp en struktur som inger respekt. Seriösa grejer.
(vs2400 2011-02-12 Relae i Cph)
  2005 - Andre et Mireille Tissot - Arbois AOC - Trousseau - Singulier
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Ännu en röding från Jura som sätter spår på Sturkö-baren. Så lätt, så friskt, så läckert...och naturligtvis naturligt gott. Herr Tissot vet hur man går tillväga för att prestera naturliga viner. Hans vitingar är klassiker, men här visar han att hans rödingar håller samma höga klass.
Doften ger oss röda somriga bär...hallon och jordgubbar. I munnen är det syror, friskhet, lätthet, bärighet och allt serverat med en härlig struktur där tanninerna biter precis som vi vill ha dom. Faktiskt lite Piemonte-vibbar...som en lättare Nebba.
Inget stort vin, men ett förbannat gott och härligt vin. Ärliga grejer från Jura.
(vs2400 2009-11-27 Hemma)
  1998 - Chateau d'Arlay - Côtes du Jura AOC - Trousseau - Corail
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Spännande...personligt...läckert...unikt...och väldigt gott. Vi blandar Juras rödingar (Pinot Noir, Poulsard och Trousseau) med dess vitingar (Chardonnay och Savagnin) och vi får en unik cuvée som Chateau d'Arlay kallar Corail. Sanslöst läckert. Färgen säger rosé, doften säger Pinot Noir och smaken säger vitt vin. Corail kommer vara vårens och försommarens favoritdricka på Sturkö-baren. Kommer att sitta grymt till salladen. (vs2400 2009-11-21 Hemma)
1
Lägg upp ny provning