Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2011 - Coto de Gomariz - Albariño - X - Ribeiro D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  Tropiska inslag...parat med bra syror...skulle dock velat ha aningen mer mineralkänsla. Visar sig återigen att jag inte riktigt rasslar igång på Albariño...blir väl anonymt...visst, kasta fram lite pepparstinna oljiga räkor så kanske... (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2008 - Quinta do Feital - Minho Vinho Regional - Auratus - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Benigt klingande mineraler. Sitter ljuvligt i kvällssolen. Skön blandning av Alvarinho och Trajadura. Visst ligger en och annan citron/lime på lur, men det är mineralerna som bygger upplevelsen. Inga problem att finna lämplig föda till det här, släng fram lite skaldjur eller en grillad fisk och kvällen är mer än räddad. Skoj att bryta av med en portugis efter alla Rieslingar man lurat i sig. Sparas max 1-2 år.
Dricker vinet under 3 dagar och det håller ihop på ett bra sätt. Viker inte ned sig. Trevliga grejer.
(vs2400 2010-07-22 Hemma)
  2008 - Quinta do Feital - Minho Vinho Regional - Auratus - Alvarinho
(Portugal - Minho Info)
Visa mer information
  Mineralbyggt vin. Visst kan vi skaka fram lite skrämd frukt (citrus), men det är mineralerna som fullständigt dominerar. Och som dom dominerar...här snackar vi skaldjursvin av stort format. Formligen älskar dessa 'enkla' Minho-viner, där stramhet, renhet och enkelhet skapar matvin av hög klass.
Ungdomlig friskhet i doften, men det är i munnen vi skördar belöningen...rensare av format...klockrena syror, knastertorr, lätt, snäll alkoholnivå och en fin längd. Balans och harmoni.
Men det är vid matbordet vinet blommar upp, vi surplar fisksoppa (franskt stuk) och till detta studsar mineralerna runt i munnen. Kanon.
(vs2400 2010-03-06 Hemma)
1
Lägg upp ny provning