Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 6 av 6
Vin
  2007 - Simon Maye - Païen
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Mogen gul frukt, lite arrak, lite svulstiga GV-vibbar och aningen störande fatbeska på slutet. Inte riktigt vad jag hoppats på. Oljig, men inte den där sköna steniga oljigheten som tidigare flaskor uppvisat. Letar efter fänkål, utan att hitta. Inget mer att hämta här. (vs2400 2013-06-22 Hemma med LP)
  2007 - Simon Maye - Païen
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Det här är bara så himla gott. Stilrent. Klassiskt. Fantastiskt hantverk. Mineraler och frukt resulterar i ett vin som verkligen ruskar till oss. Balans och harmoni. Näsan säger frukt och finstämda fat. Munnen gillar syror, frukt, mineraler och oerhört proffsigt tillbakadragna fat. Det enda som stör är en liten fatbeska långt bak i svaljet när vinet svalts. En löjlig petitess. Annars bara pur njutning. Simon Maye briljerar oavsett vilket vin man provar från deras imponerande sortiment. Satans bra grejer! (vs2400 2011-03-03 Hemma)
  2007 - Simon Maye - Païen
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Familjen Maye är en rackare på att fixa till viner. Oavsett om det är rött eller vitt. Oavsett om det står Syrah, Humagne Rouge, Petite Arvine eller Païen på etiketten. ALLT är bra. Ta kvällens flaska där han presenterar Païen på ett fantastiskt sätt. I och för sig aningen för ung, men när det gäller familjen Maye är man förlåtande. Vi bjuds på ungdomlig gulgrön frukt, exemplarisk fathantering, fänkål, aprikoser, lite gröna marmeladkulor och en kryddighet som lockar. I munnen exploderar vinet i en kaskad av frukt, pepprighet, personlighet, viskositet och balans. Satans bra grejer. Man hittar vibbar av Grüner Veltliner, Rousanne och även Viognier. Mångbottnad och komplex, men ändå en direkthet som charmar. Och de blir bara bättre om de får ligga till sig några år.
(vs2400 2009-11-05 Hemma)
  2006 - Simon Maye - Païen
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  En överraskning från dess att korken far till dess att de sista dropparna konsumerats. Jag trodde att vinet skulle vara helt ofatat, men se lite fatat är det allt. Men en riktigt fin hantering. Och vilken koncentration på frukten...vilken kraft och finess...riktigt fina syror och vilka blommiga och fänkåliga dofter vi får på köpet. Skitbra grejer helt enkelt. Stor applåd till mästarna Maye från Valais.
Druvsorten Païen är densamma som Heida lite längre österut i Valais. I Frankrike går den under namnet Savagnin och är Juras gröna guld. Helt annorlunda hantering mellan Jura-snubbarna och bröderna Maye. Detta exemplar är mer likt en kryddig Roussanne från någon av Rhônedalens storheter.
(vs2400 2009-06-26 FinareVinare Falsterbo)
  1996 - Rene Mure - Gewürztraminer - Alsace Grand Cru AOC - Vorbourg - Vendanges Tardives - Clos St Landelin
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Trots Vendanges Tardives på etiketten känns vinet förhållandevis torrt. Åren på nacken kanske...
Oavsett är det en publikdelare. Gewurztraminer har den egenskapen - antigen tumme upp eller tumme ned. Likaså i kväll.
Trots allt är det god kvalitet i glaset. Stort, långt, kraftigt - som synes en bra bit från elegans. Återigen Gewurztraminer...
(vs2400 2008-08-29 Hemma)
  2006 - Domaine Loew - Gewürztraminer - Alsace AOC - Cormier
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Trevligt matvin som visar upp typiciteten av Gewürztraminer. De kan ofta bara vara fööör mycket, men här håller Loew det mesta under kontroll. (vs2400 2008-03-26 Druvkurs)
1
Lägg upp ny provning