Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 146
Vin
  2001 - Domaine Charvin - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  För 17 pengar på plats måste detta vara ett av de mest fyndiga viner vi fixat...ok att man får vänta ut grejerna drygt 10 år innan full utdelning...men det är Charvin värd.
Till en höstlig fyllig gryta är en traditionell CdP ganska svårslagen. Här finns minimalt av sötma, men maximalt av komplexitet och en regnig höstpromenad. Välbalanserat och nästan elegant. Inget vin att prova och inte heller att det ska dyka upp efter ett vildvin. Kräver sin plats och full uppmärksamhet.
En flaska kvar och den kommer att utvecklas ett par snäpp till under 2-5 år...
(vs2400 2015-10-31 Hemma)
  2007 - Chateau Jean-Pierre Gaussen - Bandol AOC - Longue Garde
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Kan inte göra annat än gilla Gaussen och hans redigt klassiska Bandol. Börjar närma sig en trevlig drickfas. Ännu inte riktigt framme. Fortsatt aningen svullen frukt (betydligt mer harmonisk än senaste flaskan). 2-3 år till och är framme...och därefter kan vi njuta hans Bandol under 5-10 år. (vs2400 2015-10-09 Hemma)
  2006 - Le Vieux Donjon - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Bättre än förväntat. Ingen påtaglig sötma, inte heller något problem med %...helt ok faktiskt. Underligt hur det kan bli...sitter och letar efter kantigheter/problem...dit har vi kommit med CdP...
Visst vill vi ha lite mer syror...energi och pigghet. Men till älgbiffar med redig gräddsås funkar det riktigt bra. Kan med lätthet sparas 10 år till.
(vs2400 2015-08-29 Hemma)
  1980 - Domaine du Vieux Télégraphe - Châteauneuf-du-Pape AOC - La Crau
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Moget och fint utvecklat. Mjukt och härligt fylligt. Gott om den finaste tobaken och likaså gott om sötlakrits. Lättdrucket. Fantastiskt fint vin. Visst finns det en viss sötma, men inget som stör. Redig vinkick. Inga rönnbär här inte. (vs2400 2015-08-29 Hemma)
  2010 - Domaine Richaud - Côtes du Rhône Villages AOC - Cairanne
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  När etiketten skriker 15%...då springer jag och gömmer mig...men i det här fallet behövs det inte. Vi testar den här rena och spänstiga Richaud-Cairannen över 3 kvällar. Väldigt okonventionellt...han jobbar väldigt 'naturligt'...resultatet sjunger renhet...mogen mörk frukt spetsad med sötlakrits...trots de våldsamma % känns vinet behagligt skönt att dricka. Fylligt, maffigt, men aldrig simpelt och sockrat. Vill man ha bra Grenache-baserade grejer...leta upp sådant här! (vs2400 2015-02-14 Hemma)
  2007 - La Courtade - Côtes de Provence AOC
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Skärgårdsdricka införskaffad i Berlin. Nästan ren Mourvèdre och enligt etiketten endast 12%...där ställer vi ett litet ? i hörnet. Tror inte riktigt på den siffran..Tudelat hur vi upplever grejerna. På egen hand sticker fatlagringen ut på ett jolmigt sätt...till grytan (morotssötma) funkar naturligtvis löjligt bra. Nästan för bra utifrån kompositionen...svårhanterat pga fat-pryttlarna...tveksam, men ändå inte... (vs2400 2015-02-14 Hemma)
  2007 - Raymond Usseglio - Châteauneuf-du-Pape AOC - Cuvée Impériale
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Väldigt sällan numera som en CdP överraskar oss positivt. Cuvée Impériale gör det med råge. Inget annat än ett imponerande vin. Härlig doft som indikerar ett skönt lyft i munnen...ingen tyngd, inget kladd, bara röda fina bär med inslag av tobak och sötlakrits. Visst finns det en sötma i munnen, men den bara förgyller upplevelsen av ett välbalanserat och välbyggt vin. Jättegott här och nu, men med bra många fina år framför sig. Och de höga % känns faktiskt inte. Som sagt en välbalanserad CdP. (vs2400 2014-11-30 Hemma)
  2007 - Domaine du Gros' Noré - Bandol AOC
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Det börjar ta på Bandol-lagret...synd med tanke på hur ruffigt trevliga de är. Gros' Noré-tolkningen av Bandol brukar vara av det lite lättare slaget, men 2007 kommer i en lite bredare och grövre utgåva...helt enkelt Mourvèdre av det lite bonnigare slaget. Ikväll gör det ingenting eftersom det serveras småbiffar, tzatziki och hummus...här spelar Gros' Noré mot öppet mål. Letar man lite mer noggrant under de breda dragen, då hittar vi lite dammiga grusvägar, oliver och en och annan fin köttbit.
Det här är bra...om än lite ruffigt, mörkt och skrämmande. Plocka nästa flaska om 3-4 år...
(vs2400 2014-06-27 Hemma)
  2001 - Domaine Lafran-Veyrolles - Bandol AOC
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Vi slantar in 15 EU-pengar runt årsskiftet 2003-04...hur har då dessa slantar förräntats...redigt bra måste sägas...väl värt en 45-65 EU-pengar...lätt.
För här finns fortsatt grymt positivt liv i flaskan...moget...absolut! Mörkt (ska det vara), lakrits (vill man ha), finess (med tyngd)...man blir så förbannat glad av de här sköna hantverksmässigt framställda grejerna. Lysande gott.
(vs2400 2014-06-06 Hemma)
  2006 - Domaine de Marcoux - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Här var sågningen nära...redigt nära. Ibland kan det vara klokt att ta ett par djupa och sätta på korken för att se vad morgondagen levererar. För första kvällen är det i princip bara kladd och osande %. Så det glömmer vi...
Kväll två och lite lagom tempererat är det här, trots sina modiga 15%, angenämt och kontemplativt. Kommer som alla förstår aldrig att vara ett klunka-tjosan. Men här finns bra struktur, bra längd, fyllighet, faktiskt inget kladd, sälta...det här funkar riktigt bra.
Men den kanske största förvåningen är att den kajkar till födan...och då har vi ändå pumpat upp kladdet med bra med sötma. Här hänger det inte ihop...
Men som sagt...traddo-CdP med ett gäng år på nacken...funkar på Sturköbaren.
(vs2400 2014-05-01 Hemma)
  2004 - Domaine Lafran-Veyrolles - Bandol AOC - Cuvée Spéciale
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Här vill man ju bara vara positiv...men som ni förstår går det inte...ack så tungt...trots relativt grön årgång. Nästan bara ren Mourvèdre som fått sig ett extra år på foudre. Oavsett hur rätt tänket är blir det tyvärr bara tvärtungt och alkigt. Här vill jag verkligen vara positiv och uppiggande...men det går inte...som sagt...tungt, tungt, tung. Inte ens när vi serverar det direkt ur kylen finns något förlåtande att hitta i glaset. Inga syror...bara tung bränd frukt...likaledes brända tanniner...rödvinsky...så får det bli. (vs2400 2014-03-21 Hemma)
  2001 - Domaine Charvin - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Mogen och fortsatt vid god vigör. Bra tanniner. Jag tycker om det här...färgad med tanke på att det är vårt vin. Visst finns det sötma och viss %-sting, men här finns också gott om undervegetation och bra komplexitet. Går inte att blunda för kvaliteten i det här. Men som sagt...vårt vin. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2006 - Chateau Jean-Pierre Gaussen - Bandol AOC - Longue Garde
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Mer nyanserad och 'färdig' jämfört med 11:an. Men även här gäller maffighet och tuffhet som beskrivande ord. Allt är dock mer nedslipat. Även här kanske man vill ha aningen mer syror. Men det här är ändå häftiga vinskapelser. Inte direkt tillrättalagda prylar...Sådana här viner behövs som antites till boxar och annat kladd. Mer Bandol helt enkelt! (vs2400 2014-02-15 Hemma)
  2011 - Chateau Jean-Pierre Gaussen - Bandol AOC - Longue Garde
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Massiv, robust, kraftfull, tuff...spelar som synes inte på elegans, utan här är det Mourvèdre-tyngd som dominerar. Häftigt mörk frukt, enorm tanninstruktur, skulle vilja ha fräschare syror...långt och maffigt. Väl ung här och nu, man skulle vilja träffa på det här vinet om 5-6 år igen. Kommer mer till sin rätt när komponenterna trillar ner i rätt luckor. Frågetecken för syrorna... (vs2400 2014-02-15 Hemma)
  2007 - Mas de Boislauzon - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Oj...nu är man helt vilse i Cdp-land...har jag uppskattat sådant här? Varför har jag köpt sådant här? Vem tycker om sådant här? Det känns som betong i käften...tungt... Det här är bara helt trist fel. Tvärbort. Det må finnas hur mycket frukt som helst...men...när syror, spänst, pigghet och drickbarhet saknas...rakt ner i diket. Varför finns det här i källaren? Vem har lurat mig...tyvärr ingen att skylla på... (vs2400 2013-11-21 Hemma)
  2005 - Domaine du Pegau - Châteauneuf-du-Pape AOC - Cuvée Laurence
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Sicken fantastisk skön doft. Går att fullständigt försvinna bort bland hallon, sötlakrits, malört och annat gott naturen bjuder. Svårt att släppa nosen från glaset. Blir enormt sugen på att få smaka på grejerna. Väl i munnen blir man lite mer betänksam...aningen tungt, kompakt, enorm koncentration, men samtidigt finns syrorna på lur långt i bakgrunden. Här vill man verkligen jobba med någon höstlig gryta för att skaka fram syrorna. Allt finns på plats, men grejerna är inte på rätt plats för tillfället. Tänk att få träffa Laurence över en gryta om sisådär 5 år. Då tror jag vi fått en flygtur av enorma mått. Ikväll får vi bara titta runt i planet. (vs2400 2013-07-01 Hemma med Ulrik)
  2010 - Domaine du Vieux Télégraphe - Châteauneuf-du-Pape AOC - La Crau
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Ännu en storhet i kvällens parad av härliga vinkickar. För det här är lika gott som jag hoppades när jag planerade kvällen. Nyfiken att testa en stor CdP-10:a redan nu. Och skönt att belöningen trillade in i form av nyanserad doft och sprakande smak. Otroligt fint anlagd. Klassisk i sin framtoning. Helt torr...och det tackar vi för. Fascinerad av att grejerna redan är såpass tillgängliga. Allt sitter som man önskar. Det här kommer naturligtvis att växa till sig under de kommande 10-15 åren. Fler införskaffas. (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  1998 - Bosquet des Papes - Châteauneuf-du-Pape AOC - Chante le Merle
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Kvällens sista vin. Trots den sena timmen plockar de flesta deltagarna detta som en åldrad CdP. Mycket kunskap runt bordet som sagt...
Och kanske är det antalet flaskor som avverkats, det i kombination med tidpunkten som gör att vinet inte riktigt står ut. Det här tror jag hade mått bra av att drickas vid ett annat tillfälle...
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2007 - Domaine de Cristia - Châteauneuf-du-Pape AOC - Renaissance
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Tack och adjö till kvarvarande flaskor av Renaissance. Fullständigt odrickbart. Kvalmigt. Alkigt. Tungt. Verklighetsfrånvarande. Sött. Vad fan tänkte jag på när dessa åkte ner i bagaget. Gör om gör rätt. Gäller både mina inköpsrutiner och Cristia gällande super-duper-cuvéer. (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
  2007 - Raymond Usseglio - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Drickes under två kvällar.
Att vi har att göra med en CdP råder inget tvivel om, men tack och lov en helt torr sådan. Ingen sötma som far runt och irriterar. Snarare är det fyllighet och tanniner som tar för sig under första kvällen. Dagen efter har saker och ting lugnat ned sig betydligt. Mer harmoni, mer balans (om än fortsatt CdP-kraftig) och angenäm. Tycker om det här. Skönt att bryta av elegans och sirlighet mot lite mer kraftfulla grejer.
(vs2400 2013-02-11 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8
Lägg upp ny provning