Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2002 - Domaine Gauby - Vin de Pays des Côtes Catalanes VdP - Vieilles Vignes
(France - France Info)
Visa mer information
  Macabeo (Viura), Grenache Blanc och Grenache Gris utgör tillsammans kvällens saliggörande. Den absolut bästa vita sydfransos vi njutit. Och det är mästare Gauby från Calce som är mannen bakom fullträffen. Det doftar citrus, mineraler (tänk på ortsnamnet) och en ypperlig fathantering. Hur lätt och elegant som helst. Skulle lura många på en Bourgogneprovning. Väl i munnen erbjuds vi friska syror, bra frukt, en fint integrerad fathantering och en urtrevlig avslutning. Klass rakt igenom. Och som matvin....här snackar vi klockren kompis på matbordet. Tyvärr den sista buteljen och som vanligt den absolut bästa...fattar inte varför. (vs2400 2009-09-10 Hemma)
  2007 - YoYo - Vin de Table VdT - Chime.R
(France - France Info)
Visa mer information
  Vi testar denna naturliga skapelse mot en annan - nämligen Leon Barrals enkla Faugères.
Bägge är med andra ord naturliga/biodynamiska viner. Det är hur skoj som helst att sippa dessa rena viner tillsammans. Vi konstaterar snabbt att det är meningslöst att jämföra, utan här gäller gemensam njutning. Där Barral är mustig och köttig är YoYo lättsam och blommig. Vi får intrycket att YoYo's Chime.R kanske innehåller lite gröna druvsorter och får det snabbt bekräftat - en ansenlig mängd Grenache Gris ingår i cuvéen. Inte dumt alls eftersom vinet får en lättsam och luftig framtoning, att det är äckligt lättdrucket gör inte tillställningen sämre...Läser vidare att man låtit en liten del genomgå kolsyrejäsning (tänk Beaujolais) vilket också får vinet att visa en mer fruktig och blommig sida. Charmigt, lättdrucket, busgott, lite spritsigt och ett skojigt rent äkta vin. Klockrent bistrovin.
(vs2400 2009-01-21 Hemma)
  2003 - Domaine Olivier Pithon - Côtes du Roussillon AOC - Cuvée Laïs
(France - Languedoc-Roussillon - Roussillon Info)
Visa mer information
  Att vi befinner oss i Roussillon går inte att gissa, inte heller att vi har Macebeo, Grenache Gris och Blanc i glaset.
Läckert, spännande, fantastisk fin fathantering och ett kaxigt och personligt vin är vad som presenteras i glaset. Roligt...
(vs2400 2008-02-23 Hemma)
  2002 - Domaine Gauby - Vin de Pays des Côtes Catalanes VdP - Vieilles Vignes
(France - France Info)
Visa mer information
  Vi testade vinet över 2 dagar och skilnaderna mellan dag 1 och 2 var markant. Vinet kändes lite platt och nästan oljigt dag 1. Faten var dessutom lite väl aggressiva första dagen. Dag 2 var de mesta förbytt till en skön helhet. Gaubys viner är inget för de som letar efter druvtypicitet. Här är det 5 olika sorter som samsas i flaskan. En obskyritet som Carignan Blanc har vi förmånen att testa i detta vin. Just kompositionen av druvsorter gör att vinet klassas som Vin de Pays. (vs2400 2007-09-28 Hemma)
1
Lägg upp ny provning