Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2010 - Giuseppe Rinaldi - Dolcetto d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ännu ett skolboksexempel på ett italienskt vin...syror, lätt fin och ren frukt, tanniner som rensar...och matvin av rang. Den här gången står det Dolcetto på etiketten. Jättegott. Inget tjafs. Och heller inget att analysera sönder. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2009 - Cappellano - Dolcetto d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ruffig, lite ovårdad, småskitig...på ytan alltså. Jobba lite med vinet och ställ fram lite redig mat...då är det snarare kaxigt och personligt som personifierar vinet. Kan inte göra annat än älska uttryck som det här. Inget fjoll, inget insmickrande, inget försök att vara något annat...bara vara sig själv och stå för det. Tycker ni om det...bra så, om inte...skit sak samma. Cappellano växer för varje flaska som dunkas. Tål absolut ett antal år till. (vs2400 2014-02-18 Hemma)
  2010 - Bartolo Mascarello - Dolcetto d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Pur glädje. Satan vad lättsamt gott. Helt oproblematiskt...både att analysera och att dricka. Som ett litet bittrare alternativ till hantverks-Gamay. Det här borde finnas i varje källare! Att spara? Fullständigt omöjligt. (vs2400 2013-09-20 EJ hos Magnus)
  2009 - Cappellano - Dolcetto d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Enkel, rustik, personlig och förvånansvärt mörk i sin karaktär.
Inget stort, men redigt rensande. Klockrent till lite antipasto.
Initial aningen reduktiv. Luftas bort relativt enkelt.
Fungerar på liknande sätt som en enklare Beaujolais. Och sådana ska alltid finnas i källaren. Dolcetto-hyllan ska absolut fyllas på.
(vs2400 2013-03-11 Hemma)
1
Lägg upp ny provning